Sparen in het buitenland zonder bronbelasting

In het kort
  • Bij de meeste van de 28 partnerbanken van Raisin betaal je geen bronbelasting
  • Bij een aantal partnerbanken kun je als belastingplichtige in Nederland een vrijstelling van bronbelasting aanvragen
  • Op deze pagina vind je een overzicht van deze partnerbanken per categorie

Landen zonder bronbelasting op spaarrente

EU-lidstaat Raisin partnerbank(en)
België CKV Spaarbank*
Estland Coop Pank, Inbank, LHV Bank
Frankrijk Renault Bank
Italië Banca Privata Leasing, Banca Progetto, Banca Promos, CiviBank, Imprebanca
Zweden Klarna Bank, Nordax Bank

*België heft een standaard bronbelasting van 30%. Bij het opening van je eerste termijndeposito bij CKV overleg je eenmalig een verklaring. Deze is ongelimiteerd geldig (tenzij je adres wijzigt), waardoor je levenslang vrijgesteld bent van bronbelasting (d.w.z verlaagd naar 0%) bij CKV. Omdat je zonder deze verklaring überhaupt geen rekening kunt openen bij CKV via Raisin en je met deze verklaring vrijgesteld bent, geldt er in de praktijk dus geen bronbelasting.

Landen waarvoor je vrijstelling kunt aanvragen

EU-lidstaat Raisin partnerbank(en)
Oostenrijk Euram
Spanje Haitong Bank**
Tsjechië J&T Banka

**Haitong heeft een bankvergunning in Portugal en biedt termijndeposito’s aan op Raisin via haar Spaanse bijkantoor (Sucursal en España) in Madrid. Dit betekent dat je spaargeld bij de bank onder de Portugese depositogarantie valt (tot € 100.000 per rekeninghouder per bank), maar dat Spaanse bronbelasting van toepassing is. Hiervan kun je eenvoudig vrijstelling krijgen, d.w.z. terugbrengen naar 0%.

Sparen in België
Sparen in België

België is een geliefd spaarland bij Nederlanders. Onze zuiderburen hanteren een wettelijke minimumrente voor spaargeld hanteren. Profiteer van aantrekkelijke rentes bij CKV.

Lees meer
Sparen in Frankrijk
Sparen in Frankrijk

Frankrijk heeft een ijzersterke economie en biedt aantrekkelijke rentes voor jouw spaargeld. Sparen in Frankrijk biedt de ideale combinatie van de veiligheid van een sterk nationaal systeem, met streng toezicht, en een hoog rendement. Spaar in Frankrijk tegen hoge rentes.

Lees meer
Sparen in Italië
Sparen in Italië

Italië heeft een van de grootste economieën van de EU en biedt Nederlandse spaarders via verschillende partnerbanken een van de hoogste rentes in de EU. Profiteer van meer in Italië.

Lees meer
Spaar in Zweden
Spaar in Zweden

Verschillende Zweedse banken belonen jou als spaarder met hoge rentes. Ontdek waarom Zweden een uitstekende combinatie biedt van veiligheid en rendement.

Lees meer
Spaar in Estland
Spaar in Estland

De Baltische staat Estland maakt een sterke economische groei door. Hierdoor is er veel vraag naar Nederlands spaargeld en kun je profiteren van aantrekkelijke rentes. Ontdek hoe je met Raisin veilig in Estland spaart.

Lees meer
Spaar in Tjechië
Spaar in Tjechië

Tsjechië is een modern en vooruitstrevend land dat als bruggenbouwer wordt gezien tussen het voormalig oostblok en het westen van Europa. Dit kan je spaargeld zeker ten goede komen. Profiteer van aantrekkelijke spaarrentes in Tsjechië.

Lees meer

N.B.: De informatie/instructies op deze pagina zijn met grote zorg samengesteld. Wij wijzen je er echter op dat Raisin niet aansprakelijk is voor de juistheid van de informatie/instructies en je kunt aan deze informatie/instructies geen rechten ontlenen. Wij herinneren je eraan dat Raisin op geen enkele wijze fiscaal advies geeft. Houd er rekening mee dat de specifieke fiscale behandeling afhankelijk is van je persoonlijke omstandigheden en dat deze zich in de toekomst kan wijzigingen. Voor vragen over specifieke belastingkwesties kun je contact opnemen met je belastingadviseur of de website van de Belastingdienst raadplegen: www.belastingdienst.nl.