Raisin Bank: 40 jaar ervaring en innovatie


Opmerking: Tot dusver werkt Raisin samen met Keytrade Bank om de Raisin-rekening aan te bieden. Keytrade Bank is een zeer gewaardeerde en betrouwbare partner voor Raisin en heeft uw Raisin-rekening beheerd sinds uw registratie bij Raisin. Samen hebben we de toonaangevende marktplaats voor sparen in heel Europa gecreëerd die u toegang geeft tot exclusieve spaarproducten uit heel Europa.

Keytrade Bank en Raisin hebben besloten om de Raisin-rekeningen van onze klanten van Keytrade Bank naar Raisin Bank (gevestigd in Frankfurt, Duitsland) over te brengen in de loop van 2020. Met andere woorden, Raisin Bank vervangt Keytrade Bank. Dit betekent dat de huidige Belgische IBAN (begint met BE) van uw Raisin-rekening t.z.t. overal zal worden vervangen door een nieuwe, Duitse IBAN (begint met DE). Uiteraard houden we u nauw op de hoogte over deze ontwikkelingen. Het belangrijkste voor u om te weten is dat u na de transitie alle gebruikelijke diensten op dezelfde manier en op hetzelfde kwaliteitsniveau zult blijven ontvangen van Raisin (en Raisin Bank) als u al van ons gewend bent.


Opgericht in 1973, kan Raisin Bank terugblikken op tientallen jaren ervaring als gerenommeerde Duitse kredietinstelling. De bank combineert visie en deskundig advies met efficiënte oplossingen, vooral bij de verwerking van kredietportefeuilles en vorderingen van zorgvuldig geselecteerde kredietnemers.

In 2005 werd de bank, destijds genaamd MHB-Bank AG, een dochteronderneming van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Lone Star met een speciale focus op het beheer van kredietportefeuilles.

Sinds april 2019 is de bank volledig eigendom van Raisin GmbH en sinds augustus 2019 is ze actief onder de naam Raisin Bank AG. Innovatieve financiële producten zijn Raisin Bank’s voornaamste vakgebied, waarin de bank betrouwbare partnerschappen opbouwt en ontwikkelt.

Banktegoeden bij Raisin Bank worden gegarandeerd door het Duitse wettelijke depositogarantiestelsel (Entschädigungseinrichtung deutscher Banken GmbH) tot € 100.000 per klant.

Reiner Guthier

Lid van de Raad van Bestuur

Uwe Lüders

Lid van de Raad van Bestuur

Dr. Andreas Wolf

Chief Commercial Officer

Raisin Bank: de betrouwbare partner voor zakelijke dienstverlening

Samen met haar partners ontwikkelt Raisin Bank de volgende generatie financiële diensten.

Wat doet Raisin Bank

Met haar Banking-as-a-Service model stelt Raisin Bank partners zoals Raisin.nl in staat om bedrijfsmodellen te exploiteren waarvoor een bankvergunning nodig is. De bank ontwikkelt producten op maat voor haar klanten en ondersteunt bij de ontwikkeling van oplossingen op het gebied van regelgeving, financieel toezicht, wetgeving en compliance.

Bankieren ontmoet technologie

Als moderne bank ondersteunt Raisin Bank haar partners bij diverse financiële oplossingen. Naast klassieke betaaldiensten inclusief rekeningbeheer, biedt Raisin Bank ook een breed scala aan oplossingen voor kredietverlening, leasing en servicing.

Door de besten, voor de besten

Geen enkele onderneming is gelijk en evenmin is Raisin Bank als elke andere bank. Met tientallen jaren ervaring en de beste dienstverlener op de markt, biedt de bank klanten een uitstekende service. Raisin/WeltSparen, Bergfürst, Creditshelf – het succes van Raisin Bank’s partners spreekt voor zich.

Banking-as-a-Service: flexibele, deskundige en moderne dienstverlening

Raisin Bank legt zich toe op een verscheidenheid aan diensten. Samen met haar partners maakt Raisin Bank nieuwe ideeën tot een succes.

Kredietverlening

Raisin Bank is een Duitse full-service bank met een paspoort in 25 EU-landen. Dit stelt de bank in staat om leningen te verstrekken in Duitsland en de rest van de EU. Samen met haar partners ontwikkelt de bank flexibele kredietoplossingen voor consumenten en het MKB.

Loan Fronting

Met haar frontingoplossing ondersteunt de bank haar partners in het gehele kredietproces, afhankelijk van het bedrijfsmodel, of het nu gaat om zeer persoonlijk of volledig digitaal, in Duitsland of de rest van de EU.

Kredietbeheer

Het beheer van de kredietportefeuilles behoort tot de kernactiviteiten van Raisin Bank. Sinds 2005 hebben haar experts meer dan € 20 miljard aan vorderingen beheerd.

Leasing

Zakelijke partners die hun klanten leasemogelijkheden willen aanbieden om hun omzet te verhogen, krijgen bij Raisin Bank alle vormen van leasing uit één hand, of het nu gaat om operationele of financiële leasing, volledige of gedeeltelijke afschrijving.

Betaaldiensten

Raisin Bank is een competente partner voor diensten op het gebied van rekeningbeheer bij binnenlands en internationaal betalingsverkeer. Via rekeningen bij de Duitse Bundesbank en de Europese Centrale Bank heeft de bank toegang tot alle betalingssystemen en aangesloten banken in de eurozone.

White-Label-Bankieren

Speciale white-label oplossingen voor verschillende soorten bedrijfsmodellen. Onder andere de diensten verleend aan Raisin als servicing bank behoren tot de white-label diensten van Raisin Bank.