Raisin Bank: 40 jaar ervaring en innovatie

Opgericht in 1973, kan Raisin Bank terugblikken op tientallen jaren ervaring als gerenommeerde Duitse kredietinstelling. De bank combineert visie en deskundig advies met efficiënte oplossingen, vooral bij de verwerking van kredietportefeuilles en vorderingen van zorgvuldig geselecteerde kredietnemers.

In 2005 werd de bank, destijds genaamd MHB-Bank AG, een dochteronderneming van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Lone Star met een speciale focus op het beheer van kredietportefeuilles.

Sinds april 2019 is de bank volledig eigendom van Raisin GmbH en sinds augustus 2019 is ze actief onder de naam Raisin Bank AG. Innovatieve financiële producten zijn Raisin Bank’s voornaamste vakgebied, waarin de bank betrouwbare partnerschappen opbouwt en ontwikkelt.

In juni 2022 breidt Raisin Bank AG haar activiteiten op het gebied van betalingsverkeer uit en neemt ze de divisie Payment Services over van Bankhaus August Lenz & Co. AG. Met deze overname breidt Raisin Bank haar aanbod aan betaaldiensten uit en omvat deze nu ook cash betaaloplossingen. De overname markeert een belangrijke strategische stap voor de bank op weg naar een hoogwaardige full-service dienstverlener.

Banktegoeden bij Raisin Bank worden gegarandeerd door het Duitse wettelijke depositogarantiestelsel (Entschädigungseinrichtung deutscher Banken GmbH) tot € 100.000 per klant.

Marco Lindgens

Lid van de Raad van Bestuur

Mirko Siepmann

Lid van de Raad van Bestuur

Dr. Andreas Wolf

Lid van de Raad van Bestuur

Raisin Bank: de betrouwbare partner voor zakelijke dienstverlening

Samen met haar partners ontwikkelt Raisin Bank de volgende generatie financiële diensten.

Wat doet Raisin Bank

Met haar Banking-as-a-Service model stelt Raisin Bank partners zoals Raisin.nl in staat om bedrijfsmodellen te exploiteren waarvoor een bankvergunning nodig is. De bank ontwikkelt producten op maat voor haar klanten en ondersteunt bij de ontwikkeling van oplossingen op het gebied van regelgeving, financieel toezicht, wetgeving en compliance.

Bankieren ontmoet technologie

Als moderne bank ondersteunt Raisin Bank haar partners bij diverse financiële oplossingen. Naast klassieke betaaldiensten inclusief rekeningbeheer, biedt Raisin Bank ook een breed scala aan oplossingen voor kredietverlening, factoring en servicing.

Door de besten, voor de besten

Geen enkele onderneming is gelijk en evenmin is Raisin Bank als elke andere bank. Met tientallen jaren ervaring en de beste dienstverlener op de markt, biedt de bank klanten een uitstekende service. Raisin/WeltSparen, Bergfürst, Creditshelf – het succes van Raisin Bank’s partners spreekt voor zich.

Banking-as-a-Service: flexibele, deskundige en moderne dienstverlening

Raisin Bank legt zich toe op een verscheidenheid aan diensten. Samen met haar partners maakt Raisin Bank nieuwe ideeën tot een succes.

Kredietverlening

Raisin Bank is een Duitse full-service bank met een paspoort in 25 EU-landen. Dit stelt de bank in staat om leningen te verstrekken in Duitsland en de rest van de EU. Samen met haar partners ontwikkelt de bank flexibele kredietoplossingen voor consumenten en het MKB.

Loan Fronting

Met haar frontingoplossing ondersteunt de bank haar partners in het gehele kredietproces, afhankelijk van het bedrijfsmodel, of het nu gaat om zeer persoonlijk of volledig digitaal, in Duitsland of de rest van de EU.

Kredietbeheer

Het beheer van de kredietportefeuilles behoort tot de kernactiviteiten van Raisin Bank. Sinds 2005 hebben haar experts meer dan € 20 miljard aan vorderingen beheerd.

Factoring

Klanten moderne betaalmethoden aanbieden door middel van factoring, bijvoorbeeld middels “buy now, pay later”? Raisin Bank staat tot uw beschikking met haar expertise uit Europese samenwerkingsverbanden.

Betaaldiensten

Raisin Bank is een competente partner voor diensten op het gebied van rekeningbeheer bij binnenlands en internationaal betalingsverkeer. Via rekeningen bij de Duitse Bundesbank en de Europese Centrale Bank heeft de bank toegang tot alle betalingssystemen en aangesloten banken in de eurozone.

White-Label-Bankieren

Speciale white-label oplossingen voor verschillende soorten bedrijfsmodellen. Onder andere de diensten verleend aan Raisin als servicing bank behoren tot de white-label diensten van Raisin Bank.