Meer informatie over onze partnerbanken

Sorteren op:
Polen
S&P Kredietstatus land  A-
Alior Bank S.A. (“Alior Bank“) is een van de grootste Poolse retailbanken met het hoofdkantoor in Warschau. Sinds de oprichting in 2008 is het aantal klanten gestegen tot circa 4,2 miljoen. Met ruim 8.000 medewerkers en een uitgebreid kantorennetwerk van 221 vestigingen en 643 partnerkantoren wordt Alior Bank beschouwd als een van de meest innovatieve en snelst groeiende financiële instellingen in Polen. Talrijke prijzen zijn een bewijs van het succes van Alior, waaronder de 1e plaats in de Newsweek’s Friendly Bank categorieën “Traditioneel Bankieren” en “Online Bankieren”, alsmede de uitreiking van “De Beste Bank van Polen 2018” door Global Finance magazine. In december 2012 schreef Alior Bank geschiedenis met de grootste beursintroductie van een particuliere onderneming ooit op de beurs van Warschau. Sinds maart 2014 is de bank opgenomen in de WIG20-index. De WIG20-index wordt berekend op basis van de waarde van een portefeuille met aandelen in 20 grote en meest liquide ondernemingen die verhandeld worden op de beurs van Warschau (Warsaw Stock Exchange, WSE).
Italië
S&P Kredietstatus land  BBB
BFF Banking Group (“BFF“, bankvergunning voluit: Banca Farmafactoring S.p.A.) is de leidende financiële dienstverlener voor leveranciers van de Europese publieke sectoren gezondheidszorg en openbaar bestuur. Met meer dan 30 jaar ervaring in de sector is BFF marktleider op het gebied van het incassomanagement en de non-recourse factoring van handelsvorderingen op Europese openbare instellingen. In 2010 startte BFF haar activiteiten in Spanje en breidde haar grensoverschrijdende activiteiten in 2014 uit naar Portugal. De Bank begon in 2013 met volledige Italiaanse bankvergunning met het aanbieden van online deposito’s aan particuliere en zakelijke klanten in Italië, Spanje en Duitsland. In 2016 breidde BFF haar activiteiten uit met de overname van de grootste speler op het gebied van financiering van de publieke sector in Polen, Slowakije en Tsjechië. In april 2017 noteerde BFF haar aandelen op de Italiaanse beurs (MTA) en startte in 2018 met haar activiteiten in Griekenland en Kroatië. In 2019 heeft de Groep zijn internationale groei verder versterkt en zijn leidende positie in Spanje verstevigd met de overname van IOS Finance, een van de concurrenten van BFF in die markt. In datzelfde jaar is BFF begonnen met grensoverschrijdende activiteiten in Frankrijk en kreeg zij toestemming om een kantoor te openen in Polen. Inmiddels is BFF actief in 9 landen in Zuid- en Oost-Europa. N.B.: BFF heeft een bankvergunning in Italië en biedt deposito’s op Raisin aan via haar Spaanse bijkantoor in Madrid. Dit betekent dat je spaargeld bij de bank onder de Italiaanse depositogarantie valt (tot EUR 100.000 per klant), maar dat Spaanse (fiscale) regelgeving van toepassing is.
Letland
S&P Kredietstatus land  A
AS BlueOrange Bank (“BlueOrange“) werd opgericht in 2001 en is gevestigd in Riga, de hoofdstad van Letland. BlueOrange richt zich op modern, gebruiksvriendelijk bankieren in combinatie met individuele service. Het doel van BlueOrange is om als eerste in te spelen op veranderingen in het internationale bedrijfsleven om haar klanten de meest effectieve en geavanceerde bankproducten aan te bieden. De bank is de negende grootste bank van het land in beheerd vermogen (per 2017). De belangrijkste klanten van de bank zijn ondernemingen die actief zijn in de internationale handel of die als houdstermaatschappij optreden. Per 30 juni 2018 heeft BlueOrange solide kapitaalbuffers, met een ruime kernkapitaalratio van 15,85 % en een totale kapitaalratio van 20,38%. De verzwaarde kapitaaleisen voor Europese banken (Basel III) stellen dat banken een kapitaalbuffer van tenminste 8% moeten hebben, wat betekent dat de buffer van BlueOrange met 20,38% ruim 2,5 keer zo hoog ligt als voorgeschreven. Bij BlueOrange kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.
Estland
S&P Kredietstatus land  AA-
Coop Pank AS (oftewel Coop Bank, “Coop“), gevestigd in Tallinn, is een financiële instelling die uitsluitend actief is op haar thuismarkt Estland en heeft naast haar hoofdkantoor 15 vestigingen. Opgericht in het najaar van 2017 als coöperatieve bank, is het de enige bank in Estland die eigendom is van consumentencoöperaties en hun klanten (c.q. eigenaars). In het particuliere segment ligt de nadruk van Coop op deposito’s, consumptieve kredieten en hypothecaire kredieten en in het zakelijke segment op kredieten en leasing. De hoofdaandeelhouder van Coop Pank is Coop Eesti, de oudste en grootste groep in de detailhandel in Estland. Begin juni 2019 heeft de raad van commissarissen van Coop Pank de raad van bestuur van de bank opgedragen te beginnen met de voorbereidingen voor de beursgang van de aandelen van Coop aan de Tallinn Stock Exchange. De beursintroductie zal op zijn vroegst in het najaar van 2019 plaatsvinden. Bij Coop kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.
Oostenrijk
S&P Kredietstatus land  AA+
European American Investment Bank AG (“Euram Bank“) is een onafhankelijke Oostenrijkse private bank die voor 100% eigendom is van haar senior management en financiële investeerders. Euram Bank werd in 1999 in Wenen opgericht. De bank biedt bancaire oplossingen op maat voor vermogende internationale en binnenlandse particuliere klanten, family offices, private bedrijven en financiële instellingen. Euram Bank beschikt over een solide kapitaalbasis en streeft naar een Total Return benadering, die gericht is op behoud van vermogen op de lange termijn en strikte discipline in risicobeheer. Bij Euram Bank kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.
Estland
S&P Kredietstatus land  AA-
Inbank AS (“Inbank“) is een Estse bank die is voortgekomen uit het in 2010 opgerichte financiële technologiebedrijf Cofi AS, dat marktleider is in termijnbetalingscontracten in Estland. De bank, die sinds 2015 een eigen bankvergunning heeft, is de jongste en snelst groeiende financiële instelling in Estland. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in de hoofdstad Tallinn, met extra vestigingen in Letland en Polen. De bank richt zich voornamelijk op retailbankieren en biedt haar meer dan 160.000 klanten producten aan zoals deposito’s, kleine leningen, autoleningen en huurkoop. Bij Inbank kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.
Tsjechië
S&P Kredietstatus land  AA-
J&T Banka a.s., opgericht in 1998 met hoofdkantoor in Praag (Tsjechië) wordt gezien als een betrouwbare partner voor klanten die de hoogste eisen stellen aan service en aangeboden producten. Als een van de snelstgroeiende banken in de regio, streeft J&T Banka ernaar het vermogen van klanten te beschermen, de waarde te verhogen en het door te geven aan de volgende generatie. Volgens de geconsolideerde resultaten van 2017 eindigde J&T Banka het jaar met een balanstotaal van CZK 143 miljard (omgerekend € 5,5 miljard – een stijging van 7,4% vergeleken met 2016). Het nettoresultaat over de periode bedroeg CZK 2,2 miljard (omgerekend € 85,2 miljoen), meer dan een verdubbeling van 2016. De uitstekende financiële resultaten waren niet de enige aanwijzing dat het jaar een doorslaand succes was: de bank ontving in 2017 ook tal van onderscheidingen voor haar producten en diensten en behield haar positie en titel van Private Bank van het Jaar. “De primaire taak van de bank is dit jaar (2018) te zorgen voor voldoende investeringsmogelijkheden. Als bank zijn we bereid om tot CZK 24 miljard (omgerekend € 930 miljoen) aan nieuwe projecten te financieren. We zijn ons bewust van de voortdurende vraag naar nieuwe investeringsmogelijkheden, en het is onze taak om deze voor onze klanten te vinden en te implementeren”, voegt Štěpán Ašer, CEO van J&T Banka, eraan toe. Bij J&T Banka kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.