Meer informatie over onze partnerbanken

Sorteren op:
Spanje
S&P Kredietstatus land  A
A&G Banco werd opgericht in 2014 met als doel klanten concurrerende en hoogwaardige bankdiensten aan te bieden. Als onderdeel van de A&G Group, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1987, heeft de bank naast het hoofdkantoor in Madrid 10 vestigingen elders in Spanje en een vermogensbeheermaatschappij in Luxemburg. Met haar dagelijkse activiteiten richt A&G Banco zich wereldwijd op exclusieve advies- en beheerdiensten voor (zeer) vermogende particulieren.
Duitsland
S&P Kredietstatus land  AAA
Aareal Bank Group, met een geconsolideerde balansgrootte van circa € 50 miljard per september 2023, is een toonaangevende internationale aanbieder van smart financing, softwareproducten, digitale oplossingen en betalingstransactietoepassingen in de vastgoedsector en aanverwante sectoren. Aareal Bank AG, opgericht in 1923, is de moedermaatschappij van de groep en heeft haar hoofdkantoor in Wiesbaden. Aareal Bank Group is wereldwijd actief – Europa, Noord-Amerika en Azië – en biedt vastgoedfinanciering in meer dan 20 landen. De onderneming heeft haar dienstenportefeuille onderverdeeld in drie segmenten: gestructureerde vastgoedfinanciering, bancaire & digitale oplossingen, en SaaS-oplossingen voor de Europese vastgoedsector.
Polen
S&P Kredietstatus land  A-
Alior Bank S.A. (“Alior Bank“) is een van de grootste Poolse retailbanken met het hoofdkantoor in Warschau. Sinds de oprichting in 2008 is het aantal klanten gestegen tot circa 4,2 miljoen. Met ruim 8.000 medewerkers en een uitgebreid kantorennetwerk van 221 vestigingen en 643 partnerkantoren wordt Alior Bank beschouwd als een van de meest innovatieve en snelst groeiende financiële instellingen in Polen. Talrijke prijzen zijn een bewijs van het succes van Alior, waaronder de 1e plaats in de Newsweek’s Friendly Bank categorieën “Traditioneel Bankieren” en “Online Bankieren”, alsmede de uitreiking van “De Beste Bank van Polen 2018” door Global Finance magazine. In december 2012 schreef Alior Bank geschiedenis met de grootste beursintroductie van een particuliere onderneming ooit op de beurs van Warschau. Sinds maart 2014 is de bank opgenomen in de WIG20-index. De WIG20-index wordt berekend op basis van de waarde van een portefeuille met aandelen in 20 grote en meest liquide ondernemingen die verhandeld worden op de beurs van Warschau (Warsaw Stock Exchange, WSE).
Finland
S&P Kredietstatus land  AA+
Alisa Bank is een digitale bank die zowel particuliere als zakelijke klanten helpt om hun dagelijkse financiën op een eenvoudige en flexibele manier te beheren. De bank biedt uitgebreide bankdiensten aan particulieren en aan kleine en middelgrote bedrijven, en is beursgenoteerd aan de Nasdaq Helsinki. De visie van de bank is om een zo soepel mogelijke aanvulling op het dagelijks leven van haar klanten te zijn. Vooralsnog is Alisa met name actief op de Finse markt, maar zal − gesteund op haar bewezen infrastructuur en knowhow − de komende jaren haar internationale voetstap verder vergroten.
Italië
S&P Kredietstatus land  BBB
Banca CF+ is een bankgroep die gespecialiseerd is in financieringsoplossingen voor bedrijven bij de uitvoering van hun groeiplannen, consolidatie of herstructurering. Daarnaast biedt de bank diverse diensten waaronder factoring, de aankoop van belastingkredieten, en korte- en middellangetermijnfinanciering voor bedrijven met structurele en liquiditeitsbehoeften. Opgericht in 1898, heeft de bank meer dan een eeuw aan ervaring in de wereld van bedrijfsfinanciering waar vier waarden tellen, de basis waarop Banca CF+ berust: snelheid; innovatie; professionalisme; expertise. Tegenwoordig is de bank volledig digitaal zonder kantoren en werkt met geavanceerde operationele en distributiemodellen. Technologie functioneert als het instrument om de toegang tot krediet voor bedrijven te vergemakkelijken en te versnellen, zodat ze binnen korte tijd de gewenste financiering kunnen verkrijgen.
Italië
S&P Kredietstatus land  BBB
Banca Privata Leasing S.p.A. (“BPL“) werd in 1987 opgericht als leasemaatschappij in Reggio Emilia, in de regio Emilia-Romagna in Italië, een gebied dat altijd een hoofdrolspeler is geweest in de Italiaanse sociaal-economische ontwikkeling. In september 2011 ontving BPL een bankvergunning en breidde het zijn portfolio van financieringsproducten uit. BPL is een onafhankelijke, niet-beursgenoteerde bank, gespecialiseerd in leasing en het online aantrekken van deposito’s. Naast het hoofdkantoor in Reggio Emilia heeft de bank een vertegenwoordigend kantoor in Milaan. Het bedrijfsmodel van BPL heeft een flexibele structuur, waarbij externe verkoopnetwerken een grote rol spelen en meerdere onderaannemers worden ingezet die gespecialiseerd zijn in backoffice activiteiten. Per 30 september 2022 bedraagt de geconsolideerde CET1-ratio van BPL 15,4%. BPL richt zicht met leasing en kredietverlening voornamelijk op de MKB- en ZZP-segmenten, en biedt een uitgebreid aanbod aan financieringsoplossingen aan particulieren. Bij BPL kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.
Italië
S&P Kredietstatus land  BBB
Banca Profilo is een kredietinstelling gevestigd in Milaan, Italië, gespecialiseerd in Private & Investment Banking. Zij biedt sinds 1995 diensten aan voor het vermogensbeheer van particuliere en institutionele klanten en voor de financiële behoeften van bedrijven. Banca Profilo kreeg in 2007 een beursnotering aan de Borsa Italiana.
Italië
S&P Kredietstatus land  BBB
De Italiaanse Banca Progetto werd opgericht in 1994 en maakt sinds december 2015 deel uit van het Amerikaanse Oaktree Capital Management, een van de grootste investeringsmaatschappijen ter wereld met circa $179 miljard onder beheer per juni 2023. De bank is actief in Italië en heeft haar hoofdkantoren in Milaan en Rome. Haar productportefeuille omvat met name beleggingsproducten, leningen voor de publieke sector en financieringsmogelijkheden voor kleine en middelgrote ondernemingen. Bij Progetto kun je je spaarproduct(en) 100% online openen en beheren. Je voltooit een aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.
Italië
S&P Kredietstatus land  BBB
Banca Promos is een onafhankelijke Italiaanse bank die al circa 40 jaar actief is in de financiële sector, waar zij zich onderscheidt als een van de toonaangevende effectenmakelaars die dagelijks institutionele beleggers wereldwijd bedient. Naast deze internationale activiteiten combineert de bank expertise en toewijding voor het particuliere segment en is zij de uitgelezen partner voor diegenen die geen standaard formules maar beleggings- en/of financieringsoplossingen op maat willen. De bank biedt bankdiensten, beleggingsdiensten alsmede bedrijfsadvies, met een sterke nadruk op technologische innovatie. Bovendien streeft zij voortdurend naar uitbreiding en verbetering van het aanbod aan producten en -diensten voor haar klanten binnen het kader van gezond en verstandig beheer, en gebaseerd op beproefde en concrete uitgangspunten: specialisatie, competentie, betrouwbaarheid, autonomie. De CET1-ratio (Common Equity Tier 1 ratio – een van de belangrijkste graadmeters van de financiële kracht van een bank) van Banca Promos ligt met maar liefst 28,62% per 31 december 2022 ruim boven het wettelijke minimum en is een bewijs van de stabiliteit van de instelling.   Bij Promos kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.
Portugal
S&P Kredietstatus land  A-
Banco BAI Europa S.A. (“Banco BAI“) werd in 1998 in Portugal opgericht als bijkantoor van BAI, Banco Angolano de Investimentos, een universele bank uit Angola. In 2002 werd zij omgevormd tot een onafhankelijke dochteronderneming met Portugese bankvergunning, die onder toezicht staat van de Portugese centrale bank Banco de Portugal. Banco BAI biedt bankproducten en -diensten voor particuliere en zakelijke klanten, zoals depot- en kredietrekeningen, en richt zich op innovatieve oplossingen ter ondersteuning van het midden- en kleinbedrijf. De bank heeft haar hoofdkantoor in Lissabon.
Italië
S&P Kredietstatus land  BBB
BFF Bank is de grootste aanbieder van gespecialiseerde financiering in Italië en een toonaangevende speler in Europa, toegespitst op het beheer en de non-recourse factoring van handelsvorderingen op overheden, effectendiensten, en bank- en zakelijke betaaldiensten. De groep is actief in Italië, Kroatië, Tsjechië, Frankrijk, Griekenland, Polen, Portugal, Slowakije en Spanje. BFF is genoteerd aan de Italiaanse beurs. N.B.: BFF Bank heeft een bankvergunning in Italië en biedt termijndeposito’s op Raisin aan via haar Spaanse bijkantoor (Sucursal en España) in Madrid. Dit betekent dat je spaargeld bij de bank onder de Italiaanse depositogarantie valt (tot € 100.000 per rekeninghouder per bank), maar dat Spaanse bronbelasting van toepassing is (hiervan kun je eenvoudig vrijstelling krijgen bij opening van je termijndeposito, d.w.z. terugbrengen naar 0%). Lees ook: BFF Bank is Italiaans, waarom geldt daar bronbelasting in tegenstelling tot Raisin’s andere Italiaanse partnerbanken?
Letland
S&P Kredietstatus land  A+
BluOr Bank AS (handelsnaam: BluOr Bank) werd opgericht in 2001 en is gevestigd in Riga, de hoofdstad van Letland. BluOr Bank is de vijfde grootste bank van het land naar balansgrootte en richt zich op modern, gebruiksvriendelijk bankieren in combinatie met individuele service. Het doel van BluOr Bank is om als eerste in te spelen op veranderingen in het internationale bedrijfsleven om haar klanten de meest effectieve en geavanceerde bankproducten aan te bieden. De belangrijkste klanten van de bank zijn ondernemingen die actief zijn in de internationale handel of die als houdstermaatschappij optreden. BluOr Bank heeft solide kapitaalbuffers, met een kernkapitaalratio van 17,88% en een totale kapitaalratio van 19,28% (per 31 december 2022). De verzwaarde kapitaaleisen voor Europese banken (Basel III) stellen dat banken een kapitaalbuffer van tenminste 8% moeten hebben, wat betekent dat de buffer van BluOr Bank met 19,28% ruim 2 keer zo hoog ligt als voorgeschreven. Bij BluOr Bank kun je je deposito(‘s) online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving. Opmerking: om bronbelasting te verminderen, is na opening van je deposito(‘s) het per post insturen van een originele (Letse) woonplaatsverklaring vereist – lees meer in het Productinformatieblad.
Italië
S&P Kredietstatus land  BBB
Crédit Agricole Auto Bank is als internationale bankengroep actief in 18 Europese landen. De bank is een dochteronderneming van de Crédit Agricole Group, de tiende grootste bank ter wereld en, gemeten naar particuliere klanten, de grootste bank in Europa. CA Auto Bank is toonaangevend in de sectoren voertuigfinanciering, leasing en mobiliteit, met een volledig assortiment aan financiële, verzekerings- en huuroplossingen en meer dan 50 prestigieuze partnermerken. De geschiedenis van de bank gaat terug tot 1925: al bijna 100 jaar begeleidt de bank de evolutie van de autosector in Europa. CA Auto Bank blikt met haar spaarrekeningen daarnaast terug op langdurige ervaring in dagelijkse bankdiensten in Italië, Duitsland en nu ook Nederland. Dankzij de betrouwbare en transparante bedrijfsvoering van CA Auto Bank vormen haar spaarrekeningen een uitstekend instrument om optimaal in te spelen op de spaarbehoeften van klanten. De missie van de bank, ’Dagelijkse mobiliteitsoplossingen voor een betere planeet’, vat haar bestaansreden uitstekend samen: de energietransitie in de sector aanjagen door de toegang tot voertuigen met lage en geen uitstoot steeds toegankelijker en betaalbaarder te maken voor iedereen.
Italië
S&P Kredietstatus land  BBB
De in 1886 opgerichte CiviBank (bankvergunning voluit: Banca di Cividale S.p.A.), met hoofdkantoor in het als UNESCO-werelderfgoed erkende Cividale del Friuli, is een onafhankelijke coöperatieve bank. In het noordoosten van Italië, waar de bank 64 kantoren heeft op een totaal van 100.000 klanten, is CiviBank een huishoudnaam. De spaargelden van klanten worden gebruikt om leningen te verstrekken aan particulieren en bedrijven, waarmee de consumptie en investeringen worden gestimuleerd zodat een positieve cyclus wordt gecreëerd voor de gehele lokale gemeenschap. De bank richt zich daarnaast op de duurzame ontwikkeling en bevordering van milieuprojecten in de regio. Bij Civi kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.
België
S&P Kredietstatus land  AA
De in 1956 opgerichte CKV Spaarbank (bankvergunning voluit: Centrale Kredietverlening N.V.) is een onafhankelijke, Belgische spaarbank met hoofdkantoor in Waregem (Vlaanderen). CKV biedt haar klanten een breed scala aan traditionele spaarproducten en hypothecair gewaarborgde kredieten aan. De bank bereikte een balansgrootte van meer dan € 1,2 miljard per december 2022 en ligt met een kernkapitaalratio van 14,27% ruim boven de wettelijke vereisten. CKV staat onder toezicht van de Nationale Bank van België en de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Spaargeld bij CKV wordt gegarandeerd tot 100.000 euro per klant door het Belgische Garantiefonds.
Zweden
S&P Kredietstatus land  AAA
Norion Bank AB, die spaarrekeningen aanbiedt in Nederland onder de merknaam Collector, werd in 1999 opgericht als een beheerbedrijf voor non-performing loans (NPL). De onderneming werd vervolgens ontwikkeld tot een kredietmarktbedrijf met eigen producten, gericht op zowel zakelijke als particuliere klanten, en breidde in 2008 uit naar Noorwegen en Finland. In 2015 kreeg het bedrijf een bankvergunning en werd het genoteerd aan de Nasdaq Stockholm. In 2019 startte de bank een strategische transformatie van een nichebank gericht op fintech en hoge groei naar een Scandinavische financieringsbank gericht op evenwichtige en winstgevende groei. De transformatie omvatte het stroomlijnen van de kernactiviteiten, die sinds 2023 worden uitgevoerd via drie merken: Norion Bank gericht op middelgrote ondernemingen en vastgoedbedrijven, Walley gericht op handelaren en private (banking) klanten, en Collector gericht op particulieren. Norion Bank heeft kantoren in Göteborg, Stockholm, Helsingborg, Oslo en Helsinki.
Estland
S&P Kredietstatus land  AA-
Coop Pank AS (oftewel Coop Bank, “Coop“), gevestigd in Tallinn, is een financiële instelling die (met uitzondering van spaarproducten) uitsluitend actief is op haar thuismarkt Estland en heeft naast haar hoofdkantoor 15 vestigingen. Opgericht in het najaar van 2017 als coöperatieve bank, is het de enige bank in Estland die eigendom is van consumentencoöperaties en hun klanten (c.q. eigenaars). In het particuliere segment ligt de nadruk van Coop op deposito’s, consumptieve kredieten en hypothecaire kredieten en in het zakelijke segment op kredieten en leasing. De hoofdaandeelhouder van Coop Pank is Coop Eesti, de oudste en grootste groep in de detailhandel in Estland. Sinds december 2019 is Coop beursgenoteerd aan de Nasdaq Tallinn Stock Exchange. Bij Coop kun je je spaarproduct(en) 100% online openen en beheren. Je voltooit een aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.
Frankrijk
S&P Kredietstatus land  AA
Distingo Bank (opgericht in 2013 en een merknaam van CREDIPAR S.A.), de Franse spaartak van de in Hoofddorp gevestigde autobouwer Stellantis, gebruikt haar knowhow en ervaring in de ontwikkeling van spaarproducten voor het aanbieden van autofinancieringen, -verzekeringen en andere diensten om te voldoen aan de behoeften van de klanten(netwerken) van Stellantis-automerken zoals Peugeot, Citroën, FIAT en Opel. Distingo Bank biedt veilige digitale spaaroplossingen tegen zeer concurrerende rentetarieven, gesteund op de kernwaarden transparantie, innovatie, zekerheid en flexibiliteit.
Oostenrijk
S&P Kredietstatus land  AA+
European American Investment Bank AG (“Euram Bank“) is een onafhankelijke Oostenrijkse private bank die voor 100% eigendom is van haar senior management en financiële investeerders. Euram Bank werd in 1999 in Wenen opgericht. De bank biedt bancaire oplossingen op maat voor vermogende internationale en binnenlandse particuliere klanten, family offices, private bedrijven en financiële instellingen. Euram Bank beschikt over een solide kapitaalbasis en streeft naar een Total Return benadering, die gericht is op behoud van vermogen op de lange termijn en strikte discipline in risicobeheer. Bij Euram Bank kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.
Litouwen
S&P Kredietstatus land  A+
Fjord Bank, is een digitale challenger bank met Scandinavische wortels. Na zijn oprichting door een groep Noorse en Zweedse investeerders en het verkrijgen van een bankvergunning eind 2019, lanceerde de bank medio 2020 voor het eerst in Litouwen − waarna al snel werd uitgebreid naar andere landen. Fjord Bank biedt financiële oplossingen en spaarproducten voor particulieren en gebruikt uitsluitend online kanalen om klanten te bereiken. Het hoofdkantoor van de bank is gevestigd in Vilnius, Litouwen.
Portugal
S&P Kredietstatus land  A-
Haitong Bank (“Haitong“) maakt deel uit van Haitong Securities, een van de toonaangevende investeringsbanken in China met een balansgrootte van circa € 100 miljard (ruim RMB 762.392 miljard) per eind juni 2023. De bank is globaal actief in Amerika, Azië en Europa en biedt een breed scala aan financiële producten en diensten aan particuliere en institutionele klanten. Het dienstenpakket van de bank omvat ook vermogensbeheer, retailoplossingen, kapitaalmarktproducten, fusies en overnames en projectfinanciering. N.B.: Haitong heeft een bankvergunning in Portugal en biedt termijndeposito’s op Raisin aan via haar Spaanse bijkantoor (Sucursal en España) in Madrid. Dit betekent dat je spaargeld bij de bank onder de Portugese depositogarantie valt (tot € 100.000 per rekeninghouder per bank), maar dat Spaanse bronbelasting van toepassing is (hiervan kun je eenvoudig vrijstelling krijgen, d.w.z. terugbrengen naar 0%).
Zweden
S&P Kredietstatus land  AAA
HoistSparen is onderdeel van Hoist Finance AB (publ), een gereguleerde kredietmarktonderneming die onder toezicht valt van de Zweedse financiële toezichthouder, met het hoofdkantoor in Stockholm, Zweden. Hoist Finance is een vermogensbeheerder gespecialiseerd in non-performing loans (NPL’s). Het bedrijf koopt NPL’s van Europese banken en financiële instellingen en stelt duurzame afbetalingsplannen op met hun kredietnemers en spaarklanten. De aandelen van Hoist Finance zijn genoteerd aan de Zweedse beurs Nasdaq Stockholm. HoistSparen is het spaarmerk van Hoist Finance en biedt betrouwbare spaarrekeningen aan in Zweden, Duitsland, Polen, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.
Italië
S&P Kredietstatus land  BBB
Imprebanca werd in 2008 opgericht als een multichannel-bank om zakelijke en particuliere klanten producten en diensten aan te bieden die zijn afgestemd op hun individuele behoeften. 60% Van de aandelen van imprebanca is in handen van 40 ondernemers, terwijl het resterende deel gelijk is verdeeld tussen Banca Finnat Euramerica en Generali Italia S.p.A. Deze laatste behoort met ongeveer 600 miljard euro onder beheer tot de 10 grootste verzekeraars ter wereld. Nadat imprebanca haar bankvergunning van de Bank van Italië ontving in augustus 2009, werd het eerste kantoor geopend in mei 2010 aan de Via Cola di Rienzo in Rome. De bank is momenteel actief via haar hoofdkantoor en vier filialen in de hoofdstad. De kernkapitaalratio (CET1) bedroeg 38,19% per 31 december 2022, ruim boven het vereiste van de toezichthouder.
Estland
S&P Kredietstatus land  AA-
Inbank AS (“Inbank“) is een Estse bank die is voortgekomen uit het in 2010 opgerichte financiële technologiebedrijf Cofi AS, dat marktleider is in termijnbetalingscontracten in Estland. De bank, die sinds 2015 een eigen bankvergunning heeft, is de jongste en snelst groeiende financiële instelling in Estland. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in de hoofdstad Tallinn, met extra vestigingen in Letland, Litouwen en Polen. De bank richt zich voornamelijk op retailbankieren en biedt haar circa 890.000 klanten producten aan zoals deposito’s, kleine leningen, autoleningen en huurkoop.
Tsjechië
S&P Kredietstatus land  AA-
J&T Banka, opgericht in 1998 met hoofdkantoor in Praag (Tsjechië), maakt deel uit van de Tsjechisch-Slowaakse J&T Finance Group, die investeringen heeft in verschillende sectoren, waaronder energie, gezondheidszorg, onroerend goed en media. De portefeuille omvat ook de Tsjechische voetbalclub Sparta Praag. In de afgelopen jaren heeft de bank zich gevestigd als een van de grootste vermogensbeheerders op de Tsjechische markt. Naast het hoofdkantoor in Praag bevinden zich bankfilialen in onder meer Slowakije, Rusland en Kroatië. De bank is een betrouwbare partner voor klanten die de hoogste eisen stellen aan service en aangeboden producten en is een van de snelstgroeiende banken in de regio. Naast complexe private banking-diensten biedt J&T Banka speciale financiering voor vastgoed- en bedrijfsaankopen en effectentransacties voor particuliere beleggers. Bij J&T Banka kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.
Zweden
S&P Kredietstatus land  AAA
Sinds 2005 is het de missie van Klarna om een revolutie teweeg te brengen in de banksector. Met meer dan 150 miljoen actieve gebruikers wereldwijd en 2 miljoen transacties per dag, komt Klarna tegemoet aan de veranderende behoeftes van consumenten door ze tijd en geld te besparen, en tegelijkertijd te helpen geïnformeerd te blijven over en grip te houden op hun financiële gezondheid. Meer dan 400.000 (web)winkels over de hele wereld, waaronder H&M, Saks, Sephora, Macy’s, IKEA, Expedia Group en Nike, hebben de innovatieve technologie van Klarna geïntegreerd om een naadloze winkelervaring te bieden, zowel online als in hun filialen. Klarna is actief in 45 markten, heeft meer dan 5000 werknemers en is met een waardering van $45,6 miljard één van de hoogst gewaarde fintechs ter wereld.
Estland
S&P Kredietstatus land  AA-
AS LHV Pank (“LHV”) is een Estse financiële instelling die in 2009 is opgericht en gevestigd in de hoofdstad Tallinn. LHV is met ruim 16% marktaandeel (op basis van balansgrootte per december 2022) de vierde grootste bank in Estland en een nieuwe generatie universele bank die bijdraagt aan de ontwikkeling van financiële diensten met de nadruk op innovatieve producten en e-channels. LHV maakt deel uit van de LHV Groep, met ruim 400.000 klanten en meer dan 900 medewerkers een van de grootste en snelstgroeiende binnenlandse financiële groepen en investeerders in Estland. De LHV Groep is beursgenoteerd aan de Nasdaq Tallinn Stock Exchange. De afkorting LHV staat voor Lõhmus, Haavel & Viisemann. De bank biedt verschillende financiële diensten aan voor particuliere en zakelijke klanten, waaronder deposito’s met een vaste looptijd, en heeft bijkantoren in Tartu, Vilnius, Riga en Helsinki. Naast particuliere klanten richt de bank zich vooral tot middelgrote ondernemingen en institutionele beleggers. Vanaf het begin heeft LHV zich ook geconcentreerd op innovatief elektronisch bankieren. Tot 2015 werkte LHV bijvoorbeeld volledig cashless. Pas toen werden er geldautomaten geïntroduceerd. LHV is bovendien partner in het virtuele Estlandse investeerdersprogramma “e-Residence”. Dit programma maakt het mogelijk om online een bankrekening in Estland te openen, via dit programma banktransacties in de EU uit te voeren en gebruik te maken van de Europese Economische Ruimte. Deelname aan dit programma toont ook het hoge innovatievermogen van LHV aan. Bij LHV kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.
Noorwegen
S&P Kredietstatus land  AAA
Morrow Bank, een Noorse bank, is gespecialiseerd in consumentenfinanciering en biedt een veelzijdig scala aan financieringsoplossingen. Deze volledig digitale bank heeft tien jaar ervaring en bedient klanten in Noorwegen, Finland, Zweden, Nederland en Duitsland. Morrow Bank werd oorspronkelijk in 2013 opgericht als Komplett Bank onder de bekende e-commerce groep Komplett Group en is sinds 2017 beursgenoteerd aan de Beurs van Oslo (OSE). Morrow Bank zet zich in voor naadloze digitale ervaringen en volgt een strategisch uitbreidingsplan in de Scandinavische markten, waarbij diverse leenproducten, creditcards, spaarrekeningen en verzekeringen worden aangeboden. In Nederland en Duitsland biedt de bank uitsluitend spaarrekeningen aan. Met een focus op de mogelijkheden van morgen, belichaamt Morrow Bank optimisme, wat weerspiegelt wordt in de naam van de bank – een oude (Engelse) spelling van “morgen”.
Zweden
S&P Kredietstatus land  AAA
NOBA Bank Group AB (publ), opgericht in 2003 met hoofdkantoor in Stockholm en actief onder de merknaam Nordax Bank is een toonaangevende bank in Noord-Europa die eigendom is van Nordic Capital Fund VIII en de (Nasdaq Helsinki) beursgenoteerde Scandinavische verzekeringsgroep Sampo. De bank heeft circa 300.000 particuliere klanten in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Duitsland en Nederland en is een flexibele aanvulling op de universele banken. In plaats van kwantiteit heeft Nordax zich gespecialiseerd in enkele geselecteerde producten die de bank het beste kent: persoonlijke leningen, hypotheken, equity release-producten en spaarrekeningen. In Nederland biedt de bank uitsluitend spaarrekeningen aan. Sinds 2019 is Svensk Hypotekspension, een specialist in equity release-producten, een volledige dochteronderneming van Nordax Bank. Nordax heeft ongeveer 450 medewerkers in dienst, die vrijwel allemaal werken vanuit het hoofdkantoor in Stockholm. Per 31 maart 2023 bedroeg de totale kredietverlening aan klanten SEK 93,7 miljard (circa 8 miljard euro) en het aangetrokken spaargeld SEK 80,1 miljard (ruim 6,5 miljard euro).
Frankrijk
S&P Kredietstatus land  AA
Orange Bank werd opgericht in 2017 en is een volledige dochteronderneming van telecombedrijf Orange Group. De bank biedt financiële diensten en producten ontwikkeld voor mobiel gebruik door klanten, met geavanceerde innovaties en in sterk samenspel met de telecomactiviteiten van Orange. Klanten kunnen gebruik maken van een volledig spectrum aan producten voor alle dagelijkse bankzaken, in het bijzonder spaarrekeningen, consumentenkredieten en verzekeringen, met feilloze integratie van de nieuwste technologische oplossingen. Orange Bank is een gereguleerde kredietinstelling en aanbieder van beleggingsdiensten met meer dan 800 medewerkers en 2 miljoen klanten, en staat onder toezicht van de Franse financiële autoriteit Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR).
Litouwen
S&P Kredietstatus land  A+
PayRay, opgericht in 2018 en gevestigd in Litouwen, ontving in 2019 een bankvergunning van de Europese Centrale Bank en biedt voornamelijk financieringsdiensten voor zakelijke klanten, zoals factoring en leningen. Naast het hoofdkantoor in Vilnius heeft de bank een bijkantoor in Letland en plannen om verder uit te breiden naar andere landen. Met een team van hooggekwalificeerde financiële professionals en een adviesteam van ervaren internationale experts richt de bank zich op kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s), die dankzij de diensten van PayRay hun inkomstenstroom kunnen stabiliseren en hun bedrijfsresultaten optimaliseren. De diensten van PayRay worden gekenmerkt door flexibiliteit, snelle besluitvorming en een diepgaand begrip van de behoeften en specifieke eisen van de klant.
Slowakije
S&P Kredietstatus land  A+
Privatbanka is op 1 november 2005 in Slowakije opgericht. Het is de eerste Slowaakse bank die zich richt op private banking. Zij biedt gespecialiseerde diensten van topkwaliteit voor particuliere en zakelijke klanten. Deze diensten omvatten – naast het gebruikelijke aanbod van een bank, zoals spaar- en betaalrekeningen – het opzetten van individuele beleggingsstrategieën en op maat gemaakte beleggingsoplossingen. Met het hoofdkantoor in de Slowaakse stad Bratislava gevestigd, is de Penta Investments Group sinds begin juni 2007 100% aandeelhouder van Privatbanka. Penta Investments is een Centraal-Europese investeringsgroep gespecialiseerd in investeringen gericht op de lange termijn. De groep heeft kantoren in Amsterdam, Bratislava, München, Praag, Warschau en andere steden.
Roemenië
S&P Kredietstatus land  BBB-
ProCredit Bank, de enige bank in Roemenië met 100% Duitse aandeelhouders, werd in 2002 opgericht in Roemenië en is een gespecialiseerde bank voor het midden- en kleinbedrijf, met een volledig palet aan moderne bankdiensten voor zowel zakelijke als particuliere klanten. De bank combineert op strategische wijze een focus op het MKB met een direct banking-strategie voor particulieren en biedt concurrerende, betrouwbare en veilige elektronische kanalen voor financiële en andere transacties op afstand. Verantwoording afleggen maakt deel uit van de bedrijfscultuur en is de drijfveer achter de bedrijfsstrategie om de impact op het milieu te minimaliseren en duurzaamheid te bevorderen. ProCredit Bank maakt gebruik van een uitgebreid milieubeheersysteem en integreert interne maatregelen, strenge monitoring en systematische duurzaamheidsbeoordelingen in kredietrisico-evaluaties. De toewijding van de bank strekt zich uit tot het bevorderen van duurzame economische ontwikkeling door middel van groene investeringen in energie-efficiëntie, hernieuwbare energie en duurzame landbouw. ProCredit Bank maakt deel uit van de op ontwikkeling gerichte ProCredit Group, die wordt aangestuurd door het moederbedrijf ProCredit Holding AG, met hoofdkantoor in Frankfurt am Main, Duitsland. De aandelen van het bedrijf worden verhandeld in het Prime Standard-segment van de effectenbeurs van Frankfurt. De belangrijkste aandeelhouders van ProCredit Holding AG zijn Zeitinger Invest GmbH en ProCredit Staff Invest GmbH & Co KG, KfW, het Nederlandse DOEN Participaties BV en de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling.
Frankrijk
S&P Kredietstatus land  AA
RCI Banque S.A., een dochteronderneming van de Renault Group, is een Franse bank die gespecialiseerd is in autofinancieringen en diensten voor de klanten en dealernetwerken van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Met nagenoeg 4.000 werknemers in 36 landen, financierde de Group in 2022 meer dan 1,2 miljoen nieuwe contracten en verkocht meer dan 3,8 miljoen diensten. Sinds 2012 trekt RCI Banque S.A. spaargeld aan in 7 landen. Per eind december 2022 bedroeg het totaal aangetrokken spaargeld € 24,4 miljard, ofwel 49% van de netto activa. Onder de handelsnaam Renault Bank biedt RCI Banque S.A. een veilige plek voor uw spaargeld, een dagelijks opvraagbare spaarrekening en termijndeposito’s met diverse looptijden, met aantrekkelijke voorwaarden. Modern, simpel, transparant en veilig zijn de sterke waarden waarmee Renault Bank aan uw zijde staat.
Letland
S&P Kredietstatus land  A+
Rietumu Bank (“Rietumu“) is de grootste bank in particulier bezit in Letland, de vierde grootste bank naar balansgrootte en is de derde meest winstgevende bank van alle financiële instellingen, zowel lokale als internationale partijen, die in het land actief zijn. De bank is gespecialiseerd in zakelijke klanten en vermogende particulieren uit zowel Letland als de EU. Rietumu biedt een breed scala aan producten voor bedrijfsfinanciering, regionale en wereldwijde handel, internationaal betalingsverkeer en een breed spectrum aan beleggingsproducten. Sinds haar oprichting in 1992, is Rietumu gestaag een van de meest effectieve en snelst ontwikkelende banken in de Baltische staten. De bank heeft een lange reeks aan (inter)nationale onderscheidingen in de financiële sector in de wacht gesleept, waaronder nominaties voor de beste private bank in de regio. In 2022 behaalde Rietumu een nettowinst van € 19,1 miljoen. De totale activa van de bank bedroegen eind 2022 € 1,4 miljard, en het aangetrokken spaargeld € 952 miljoen.
Litouwen
S&P Kredietstatus land  A+
SME Bank is een digitale bank die voortkomt uit de in 2016 opgerichte SME Finance. De bank heeft haar hoofdkantoor in Vilnius, Litouwen, en biedt financiële oplossingen voor kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) in de Baltische staten. SME Bank richt zich met name op leasing- en factoringoplossingen, op maat gemaakte zakelijke leningen, en adviesdiensten.
Zweden
S&P Kredietstatus land  AAA
TF Bank is een digitale bank die particuliere bankdiensten en e-commerceoplossingen aanbiedt via een zelfontwikkeld IT-platform met een hoge mate van automatisering. Het platform is ontworpen met het oog op schaalbaarheid en flexibiliteit voor verschillende producten, landen, valuta’s en digitale bankoplossingen. TF Bank richt zich vooral op organische groei onder gecontroleerde omstandigheden en uitbreiding vindt plaats in zorgvuldig geselecteerde segmenten en markten. De bank heeft een vergunning in Zweden en is daarnaast actief in Finland, Noorwegen, Denemarken, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Nederland. Sinds 2016 is TF Bank genoteerd aan de Nasdaq Stockholm. De kredietactiviteiten zijn onderverdeeld in drie segmenten: consumptieve kredieten, credit cards en e-commerceoplossingen met digitale betaaloplossingen voor voornamelijk online winkeliers. De doelgroep in alle segmenten zijn kredietwaardige particulieren en de verstrekte leningen zijn relatief klein met korte aflossingstermijnen. TF Bank biedt ook deposito- en spaarrekeningen aan in verschillende markten.
Frankrijk
S&P Kredietstatus land  AA
Younited S.A. is een Online Banking platform voor leningen wat is opgericht in 2009 door een team van ervaren bankiers uit Parijs. Vandaag de dag is Younited een belangrijke speler in de Europese markt voor consumentenkrediet. Het doel van Younited is om kredietnemers sneller, eenvoudiger en goedkoper leningen te geven dan in de klassieke bankensector gebeurt. Het platform brengt kredietnemers en -gevers op ongecompliceerde wijze samen. Zoals bij banken gebruikelijk is wordt het kapitaal voor de kredietverlening gedeeltelijk aangetrokken op de spaarmarkt via termijndeposito’s. Daarnaast wordt financiering verstrekt door investeerders (denk aan particulieren, bedrijven, verzekeraars, stichtingen, pensioenfondsen etc.) die bereid zijn geld te lenen aan kredietnemers via het Younited kredietplatform. Buiten Frankrijk verstrekt het bedrijf ook leningen in Spanje, Italië, Portugal en Duitsland. Bovendien biedt Younited in het merendeel van deze landen en Nederland termijndeposito’s aan met aantrekkelijke spaarrentes. Ruim 1 miljoen klanten worden bediend door Younited en de gemiddelde lening heeft een waarde van € 1500 per klant. Aan het einde van 2021 had het bedrijf € 3,3 miljard aan leningen verstrekt. Younited heeft meer dan 500 werknemers en wordt gesteund door investeerders zoals de grote Franse coöperatieve bankengroep Crédit mutuel Arkéa en investeringsbank Goldman Sachs.