Deposito rentes vergelijken

Vergelijk en spaar met vaste, hoge rentes tot 4,40% p.j.

  • Zekerheid van een vaste rente

  • Looptijden van 3 maanden t/m 10 jaar

  • Al vanaf € 500 inleg

  • Geen kosten

Open een deposito rekening in drie eenvoudige stappen

1. Open je gratis Raisin-rekening

Registreer en identificeer je éénmalig binnen enkele minuten – je gratis Raisin-rekening wordt geopend bij Raisin Bank (Duitsland). Meer details >

2. Kies een deposito met hoge rente

Log in op je account en kies een (of meer) spaarproducten. Je kunt je gewenste deposito of spaarrekening al aanvragen voordat je Raisin-rekening is geopend.

3. Begin met sparen

Maak je spaargeld over op je Raisin-rekening en wij zorgen voor de opening van je spaarproduct. Bij opening van verdere producten hoef je je niet nogmaals te registreren of identificeren!

De beste rentes op deposito's
met een korte looptijd

3,20%
p.j.
A&G Banco
Spanje
3,20%
p.j.
Imprebanca
Italië
4,01%
p.j.
BluOr Bank AS
Letland
4,00%
p.j.
Banca Progetto
Italië
4,25%
p.j.
Orange Bank
Frankrijk
4,25%
p.j.
Rietumu Bank
Letland

De beste rentes op deposito's
met een middellange looptijd

4,30%
p.j.
A&G Banco
Spanje
4,25%
p.j.
Rietumu Bank
Letland
4,25%
p.j.
Banca Progetto
Italië
4,20%
p.j.
Haitong Bank
Portugal
4,00%
p.j.
Orange Bank
Frankrijk
3,90%
p.j.
Inbank
Estland
4,35%
p.j.
Rietumu Bank
Letland
4,30%
p.j.
Banca Progetto
Italië
4,00%
p.j.
Inbank
Estland

De beste rentes op deposito's
met een lange looptijd

4,20%
p.j.
Rietumu Bank
Letland
4,00%
p.j.
Inbank
Estland
4,00%
p.j.
Banca Privata Leasing
Italië
3,95%
p.j.
Renault Bank
Frankrijk
3,75%
p.j.
Klarna Bank
Zweden
3,80%
p.j.
Fjord Bank
Litouwen
4,10%
p.j.
Rietumu Bank
Letland
4,05%
p.j.
Inbank
Estland
4,00%
p.j.
Renault Bank
Frankrijk

Spaardeposito’s vergelijken

Depositorekeningen hebben altijd beperkende voorwaarden. Over het algemeen geldt: hoe langer de looptijd, hoe hoger je rente. Als je spaardeposito’s wilt vergelijken, dan is het goed om te weten wat precies de voorwaarden zijn en welke beperkende voorwaarden voor jou te accepteren zijn.

Stel jezelf de volgende vier vragen bij het vergelijken van deposito’s:

  •  Wat is de minimum- en maximuminleg
  • Kun je tussentijds geld opnemen of bijstorten?
  • Ontvang je rente op rente en hoe wordt de rente uitgekeerd?
  •  In welke valuta is je rekening en valt het geld onder een depositogarantie?

Wil je meer weten? Lees dan wat een depositorekening precies is

De hoogste spaarrentes op spaardeposito’s

Via Raisin kun je depositorekeningen openen bij banken uit heel de EU – via één online platform. Onze rentes lopen op tot wel 4,40% per jaar. Sparen via Raisin is volledig gratis voor jou als spaarder: wij ontvangen een commissie van de banken waarmee we samenwerken.

Waarom zijn de spaarrentes zoveel hoger bij Raisin? Omdat we internationale concurrentie op depositorekeningen mogelijk maken. In andere EU-landen is spaargeld om verschillende redenen nog ‘meer waard’ voor de bank. Dit betekent dat jij een hogere rente op je deposito ontvangt.

In de eurozone worden je banktegoeden altijd beschermd tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. In niet-eurolanden, zoals Zweden bijvoorbeeld, is deze beschermingslimiet van € 100.000 omgerekend  naar de lokale valuta.

Deposito sparen – veelgestelde vragen

Net zo veilig als in Nederland. Zowel Raisin Bank als alle partnerbanken van Raisin vallen onder het verplichte depositogarantiestelsel van het EU-land waarin de partnerbank gevestigd is. Binnen de EU is afgesproken dat al deze depositogarantiestelsels een gelijkwaardige bescherming bieden.

Banktegoeden bij Raisin Bank (Raisin-rekening) en bij Raisin’s partnerbanken worden dus gegarandeerd tot € 100.000 per rekeninghouder per bank.

Raisin heeft een unieke aanpak. Je spaart niet direct bij de Raisin Bank, maar bij onze partnerbanken. Je kunt vanaf je centrale account meerdere rekeningen openen. Zo kunnen banken uit andere EU-landen – waar je wel nog een hoge spaarrente ontvangt – goed concurreren om jouw spaargeld. En dit merk jij in de spaarrentes!

Dit hangt af van je persoonlijke situatie. Kun je geld een tijdje missen, maar wil je niet de risico’s van beleggen? Dan is deposito sparen een uitstekend alternatief. Via Raisin vind je zo nog hoge rentes tot 4,40% per jaar.

Houd bij het vergelijken van deposito’s rekening met de looptijd en de rente. Daarnaast bekijk je de beperkende voorwaarden, zoals de mogelijkheid om geld toch vroegtijdig op te nemen, de uitkering van rente, de valuta van de rekening en of de bank in de EU gevestigd is (depositogarantie) – Raisin werkt uitsluitend samen met banken in de EU.

Verdiep je kennis over
spaardeposito's

Vergelijk spaarrekeningen
Vergelijk spaarrekeningen

Vergelijk alle spaarrekeningen van Raisin. Met de hoogste spaarrentes uit de hele EU.

Lees meer
Wat is een depositorekening?
Wat is een depositorekening?

Wat is een depositorekening en wat is het verschil met een ‘normale spaarrekening’? Waarom ontvang je op een deposito een hogere rente en wat zijn de voorwaarden? Lees meer over deze spaarvorm en wanneer deposito sparen slim is voor jou.

Lees meer
De depositoladder
De depositoladder

Heb je geen zin om al je spaargeld langdurig vast te zetten nu de rente zo laag staat? Dat begrijpen wij maar al te goed. Met een slimme depositoladder splits je het spaarbedrag op, en komt je geld op verschillende momenten vrij. Zo kun jij inspelen op renteveranderingen. Lees alles over de depositoladder en waarom dit zo gemakkelijk is met Raisin.

Lees meer