Deposito rentes vergelijken

Vergelijk en spaar met vaste, hoge rentes tot 3,62% p.j.

  • Zekerheid van een vaste rente

  • Looptijden van 3 maanden t/m 10 jaar

  • Al vanaf € 500 inleg

  • Geen kosten en alle rekeningen in euro

Open een deposito rekening in drie eenvoudige stappen

1. Open je gratis Raisin-rekening

Registreer en identificeer je éénmalig binnen enkele minuten – je gratis Raisin-rekening wordt geopend bij Raisin Bank (Duitsland). Meer details >

2. Kies een deposito met hoge rente

Log in op je account en kies een (of meer) spaarproducten. Je kunt je gewenste termijndeposito of spaarrekening al aanvragen voordat je Raisin-rekening is geopend.

3. Begin met sparen

Maak je spaargeld over op je Raisin-rekening en wij zorgen voor de opening van je spaarproduct. Bij opening van verdere producten hoef je je niet nogmaals te registreren of identificeren!

De beste rentes op deposito's
met een korte looptijd

3,00%
p.j.
Privatbanka
Slowakije
3,60%
p.j.
Haitong Bank
Portugal
3,10%
p.j.
A&G Banco
Spanje
3,60%
p.j.
Banca Progetto
Italië
3,55%
p.j.
Fjord Bank
Litouwen
3,55%
p.j.
CA Auto Bank
Italië

De beste rentes op deposito's
met een middellange looptijd

3,60%
p.j.
Banca Progetto
Italië
3,60%
p.j.
SME Bank
Litouwen
3,60%
p.j.
Haitong Bank
Portugal
3,60%
p.j.
Banca Progetto
Italië
3,55%
p.j.
CA Auto Bank
Italië
3,50%
p.j.
SME Bank
Litouwen
3,50%
p.j.
Fjord Bank
Litouwen
3,49%
p.j.
Inbank
Estland
3,45%
p.j.
Fjord Bank
Litouwen

De beste rentes op deposito's
met een lange looptijd

3,40%
p.j.
Aareal Bank
Duitsland
3,45%
p.j.
CA Auto Bank
Italië
3,45%
p.j.
CA Auto Bank
Italië
3,40%
p.j.
Inbank
Estland
3,30%
p.j.
Aareal Bank
Duitsland
3,00%
p.j.
TF Bank
Zweden
3,00%
p.j.
TF Bank
Zweden
3,25%
p.j.
Renault Bank
Frankrijk
3,17%
p.j.
Klarna Bank
Zweden

Spaardeposito’s vergelijken

Deposito rekeningen, ook wel spaardeposito’s of termijndeposito’s genoemd, hebben altijd beperkende voorwaarden. Als je deposito’s wilt vergelijken, dan is het goed om te weten wat precies de voorwaarden zijn en of het spaarproduct past bij jou en je spaardoelen.

Stel jezelf de volgende vier vragen bij het vergelijken van deposito’s:

  • Wat is de minimum- en maximuminleg?
  • Kun je tussentijds geld opnemen of bijstorten?
  • Ontvang je rente op rente en hoe wordt de rente uitgekeerd?
  •  In welke valuta is je rekening en valt het geld onder een depositogarantie?

Wil je meer weten? Ontdek hier wat een deposito is.

De hoogste spaarrentes op spaardeposito’s

Via Raisin kun je deposito rekeningen openen bij banken uit heel de EU – via één online platform. Onze rentes lopen op tot wel 3,62% per jaar. Sparen via Raisin is volledig gratis voor jou als spaarder: wij ontvangen een commissie van de banken waarmee we samenwerken.

Waarom zijn de spaarrentes zoveel hoger bij Raisin? Omdat we internationale concurrentie op deposito rekeningen mogelijk maken. In andere EU-landen is spaargeld om verschillende redenen nog ‘meer waard’ voor de bank. Dit betekent dat jij een hogere rente op je spaardeposito ontvangt.

In de eurozone worden je banktegoeden altijd beschermd tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. In niet-eurolanden, zoals Zweden bijvoorbeeld, is deze beschermingslimiet van € 100.000 omgerekend naar de lokale valuta.

Deposito rente Nederlandse banken vs. banken in de EU

Zoals te zien is in de onderstaande tabel zijn de actuele deposito rentes bij de Nederlandse grootbanken een stuk lager dan de rentes die je bij banken in andere EU-landen kunt ontvangen. De grootbanken hebben in navolging van het monetaire beleid van de ECB hun spaarrentes wel verhoogd, maar deze lopen (nog steeds) achter bij andere banken.

Deposito looptijd Hoogste deposito rente Nederlandse grootbanken* Hoogste deposito rente bij Raisin
1 jaar 2,35% 3,62%
2 jaar 2,35% 3,60%
3 jaar 2,40% 3,60%
4 jaar 3,00% 3,45%
5 jaar 3,00% 3,45%

* We tonen hier de hoogste depositorente die je op dit moment (10 juni 2024) krijgt bij de drie grootste banken in Nederland: ING, ABN AMRO en Rabobank.

Deposito sparen – veelgestelde vragen

De hoogste deposito rentes vind je doorgaans bij banken in het buitenland. Vaak hebben banken in andere EU-landen meer behoefte aan spaargeld en zijn ze bereid om spaarders meer rente te bieden om zo hun spaargeld aan te trekken. De Nederlandse grootbanken hebben veel minder behoefte aan spaargeld (omdat er veel aanbod is van Nederlands spaargeld) en dit vertaalt zich naar lagere spaarrentes en deposito rentes.

Sparen bij een andere bank in de EU is net zo veilig als in Nederland. Alle partnerbanken van Raisin vallen onder het nationale depositogarantiestelsel van het EU-land waarin de partnerbank gevestigd is. Binnen de EU is afgesproken dat al deze depositogarantiestelsels een gelijkwaardige bescherming bieden. Dat betekent dat je spaargeld tot het afgesproken grensbedrag veilig is in geval van faillissement van de bank, of je nu inwoner bent van dat land of niet.

Banktegoeden bij Raisin Bank (je Raisin-rekening) en bij Raisin’s partnerbanken worden dus gegarandeerd tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Als een bank failliet gaat, is de bank verplicht om spaartegoeden tot € 100.000 binnen 7 werkdagen terug te geven aan spaarders.

De spaarrentes zijn in het afgelopen jaar sterk gestegen. Na jaren van nul- en negatieve rentes verhoogde de ECB de deposito rente stapsgewijs om de hoge inflatie af te remmen. De ECB depositorente stond sinds 20 september met 4,00% lange tijd op de hoogste stand ooit. Nu de inflatie sterk is afgezwakt, besloot de ECB de deposito rente in juni 2024 te verlagen naar 3,75%. Analisten verwachten dat de ECB nog zeker twee verlagingen doorvoert in 2024.

In het verleden zagen we dat verlagingen van de ECB-rente ook leidde tot lagere spaarrentes. De verwachting is dan ook dat de deposito rentes voor spaarders in 2024 snel zullen dalen. Dit is dus het moment om je geld voor langere tijd vast te zetten en te blijven profiteren van de hoge deposito rente die nu nog geldt.

Dit hangt af van je persoonlijke situatie. Kun je geld een tijdje missen, maar wil je niet de risico’s van beleggen? Dan is een termijndeposito een uitstekend alternatief. Via Raisin profiteer je van hoge deposito rentes tot 3,62% per jaar.

Raisin heeft een unieke aanpak. Je spaart niet direct bij de Raisin Bank, maar bij onze partnerbanken. Je kunt vanaf je centrale account meerdere rekeningen openen. Zo kunnen banken uit andere EU-landen – waar je wel nog een hoge spaarrente ontvangt – goed concurreren om jouw spaargeld. En dit merk jij in de spaarrentes!

Bij Raisin heb je de keuze uit verschillende depositorekeningen waar je je geld gedurende verschillende looptijden kunt vastzetten. Je kunt al een deposito voor 3, 6 of 9 maanden openen, maar ook een deposito voor 1 of 2 jaar afsluiten of kiezen voor een langetermijn deposito van 3 jaar, 4 jaar 5 jaar of zelfs 10 jaar.

Verdiep je kennis over
spaardeposito's

Vergelijk spaarrekeningen
Vergelijk spaarrekeningen

Vergelijk alle spaarrekeningen van Raisin. Met de hoogste spaarrentes uit de hele EU.

Lees meer
Wat is een depositorekening?
Wat is een depositorekening?

Wat is een depositorekening en wat is het verschil met een ‘normale spaarrekening’? Waarom ontvang je op een deposito een hogere rente en wat zijn de voorwaarden? Lees meer over deze spaarvorm en wanneer deposito sparen slim is voor jou.

Lees meer
De depositoladder
De depositoladder

Wil je al je spaargeld liever niet te lang vastzetten? Met een slimme depositoladder splits je het spaarbedrag op, en komt je geld op verschillende momenten vrij. Zo kun jij slim inspelen op renteveranderingen. Lees alles over de depositoladder en waarom dit zo gemakkelijk is met Raisin.

Lees meer
Vergelijk deposito's van 3 maanden vast
Vergelijk deposito's van 3 maanden vast

Wil je profiteren van een hogere rente maar je wilt je geld maar een korte tijd vast zetten? Overweeg dan deposito's met een looptijd van 3 maanden met de hoogste rentes

Lees meer
Spaar met deposito's van 6 maanden vast
Spaar met deposito's van 6 maanden vast

Profiteer van hogere rentes terwijl je je geld maar voor een beperkte tijd vast zet. Haal het meeste uit je spaargeld en vergelijk aantrekkelijke rentes op deposito's van 6 maanden

Lees meer
Vergelijk spaardeposito's van 1 jaar vast
Vergelijk spaardeposito's van 1 jaar vast

Vergelijk korte termijn deposito's en profiteer van de hoogste rentes in de EU op spaardeposito's van 1 jaar vast.

Lees meer