Kies de beste spaarrekeningen bij Raisin

Vergelijk en spaar met hoge variabele rentes tot 2,76% p.j.

  • Je kunt altijd bij je geld

  • Spaar al vanaf € 1 en regel alles direct online

  • Automatisch sparen mogelijk

  • Geen kosten

Begin met sparen in drie eenvoudige stappen

1. Open je gratis Raisin-rekening

Registreer en identificeer je éénmalig binnen enkele minuten – je gratis Raisin-rekening wordt geopend bij Raisin Bank (Duitsland).

2. Kies een spaarproduct

Log in op je account en kies een (of meer) spaarproducten. Je kunt je gewenste deposito of spaarrekening al aanvragen voordat je Raisin-rekening is geopend.

3. Begin met sparen

Maak je spaargeld over op je Raisin-rekening en wij zorgen voor de opening van je spaarproduct. Bij opening van verdere producten hoef je je niet nogmaals te registreren of identificeren!

Spaarrekeningen vergelijken bij Raisin

Vergelijk spaarrekeningen en termijndeposito’s bij Raisin en profiteer van het hoogste rendement.

De drie verschillende spaarvormen bij Raisin

Deze spaarrekeningen zijn hetzelfde als de internetspaarrekeningen van Nederlandse (groot)banken. Je opent de rekening al vanaf € 1 en kunt altijd bij je spaargeld.
Wij werken samen met Renault Bank uit Frankrijk, Inbank uit Estland en Klarna en Nordax Bank uit Zweden. Deze banken bieden spaarrentes die veel hoger zijn dan de spaarrentes bij de Nederlandse grootbanken.

Weet je niet zeker of je jouw geld lang kunt missen? Maar hoef je ook niet van de een op de andere dag bij je geld te kunnen? Dan kun je ook een spaarrekening met voorwaarden openen bij Raisin.

Als je een spaarrekening met voorwaarden opent bij Raisin, is het niet mogelijk om tussentijds extra geld opzij te zetten of een gedeelte van het spaarbedrag op te nemen. Er is een vast inlegbedrag, met een minimuminleg, en alleen het gehele bedrag kan opgenomen worden, met een korte opzegtermijn. Soms ontvang je op deze rekeningen een hogere rente dan op een internetspaarrekening.

Een termijndeposito, spaardeposito of depositorekening is een spaarrekening met een vaste looptijd. Je zet een bepaald bedrag opzij en bij verreweg de meeste rekeningen kun je tussentijds geen geld opnemen of bijstorten. Dit heeft voornamelijk te maken met de vaste rente.

De rente staat voor de gehele looptijd vast en de bank kan deze rente niet aanpassen. Omdat het geld voor de hele looptijd op de rekening blijft staan, kan de bank beter plannen met het geld. Als beloning ontvang je vrijwel altijd een hogere rente dan bij een vrij opneembare spaarrekening.

Alle vrij opneembare
spaarrekeningen van Raisin vergelijken

2,76%
p.j.
Nordax Bank
Zweden
2,75%
p.j.
CKV Spaarbank
België
2,75%
p.j.
Renault Bank
Frankrijk
2,65%
p.j.
Inbank
Estland
2,55%
p.j.
Klarna Bank
Zweden

Alle spaarrekeningen van Raisin
met voorwaarden vergelijken

3,00%
p.j.
Banca Progetto
Italië
1,50%
p.j.
CiviBank
Italië

Spaarrekeningen – veelgestelde vragen

Een spaarrekening is een bankrekening waarop geld minder sterk fluctueert. Er zijn verschillende spaarrekeningen. Depositorekeningen hebben een vaste rente en vaste looptijd. Bij vrij opneembare spaarrekeningen kun je altijd bij je geld, en kan de rente flexibel aangepast worden.

Raisin biedt vrij opneembare internetspaarrekeningen aan en spaarrekeningen met voorwaarden. Naast deze spaarrekeningen zijn er ook termijndeposito’s. Deze hebben een vaste looptijd en vaste rente.

De hoogste spaarrente ontvang je doorgaans op termijndeposito’s. Omdat het geld voor een bepaalde periode vaststaat, kan de bank beter met het geld plannen. Als beloning, ontvang je van de bank een hogere rente. Omdat in andere EU-landen meer vraag bestaat naar (Nederlands) spaargeld, zijn de rentes daar hoger dan in Nederland.

Verdiep je kennis over
sparen

Vergelijk depositorekeningen
Vergelijk depositorekeningen

Vergelijk alle spaardeposito's van Raisin – met de hoogste rentes van de EU.

Lees meer
Bijstorten en automatisch sparen
Bijstorten en automatisch sparen

Wist je dat je automatische overboekingen in kunt stellen om zo automatisch te sparen bij Raisin? Dit is heel eenvoudig te regelen vanaf iedere betaalrekening in Nederland of een andere EU-land. Lees meer over hoe dit precies in zijn werk gaat en wat de voordelen zijn van automatisch sparen met Raisin.

Lees meer
Depositogarantiestelsels binnen de EU
Depositogarantiestelsels binnen de EU

Om spaarders te beschermen heeft de EU regelgeving opgesteld rondom banktegoeden. Ieder land moet verplicht een depositogarantiestelsel hebben. Hiermee worden onder andere spaartegoeden gedekt. Leer de stelsels van de verschillende landen kennen.

Lees meer