De hoogste spaarrentes voor Nederlandse spaarders!

Daar staan we voor. Als Europa’s toonaangevende marktplaats voor sparen bieden wij je toegang tot spaarproducten uit heel de EU. En de hoogste spaarrentes. Meer rendement met Europa’s #1 marktplaats voor spaarproducten.

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – via één platform en volledig online – met rentes tot wel 3,66% per jaar! Raisin’s diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij Raisin’s 257 partnerbanken.

Om te sparen bij de partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening bij Raisin Bank, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen! Zo werkt het >>

Voor elke spaarder wat wils

Vrij opneembaar sparen
Vrij opneembaar sparen

Onze spaarrekeningen werken precies zoals je gewend bent van Nederlandse (groot)banken. Je kunt de rekening volledig online openen en beheren. Jouw spaargeld is altijd direct beschikbaar wanneer jij het nodig hebt. Ontvang nu variabele spaarrentes die je bij geen enkele Nederlandse bank zult vinden, tot 3,26% per jaar.

Nu bekijken
Deposito sparen
Deposito sparen

Het grootste verschil tussen een spaardeposito en andere vormen van sparen, zoals internetsparen, is de vaste looptijd en de vaste rente. Je geeft je geld bij de bank in bewaring en kunt niet flexibel bij je geld. Depositorekeningen hebben vaak een minimuminleg. In ruil hiervoor ontvang je een hogere rente. Bij Raisin tot 3,66% per jaar.

Nu bekijken

Raisin werkt samen met 188 partnerbanken in de EU. In Nederland biedt Raisin inmiddels 206 aantrekkelijke deposito- en spaarrekeningen aan van 40 banken met rentes tot wel 3,66% per jaar. Tot onze partners behoren onder andere Renault Bank, de spaaraanbieder van de Renault Group, de Zweedse betaaldienstverlener Klarna en kredietspecialist Centrale Kredietverlening uit België.

Een overzicht van alle partnerbanken waarbij je via raisin.nl een spaarproduct kunt openen vind je hier. Elke bank staat onder toezicht van hun eigen centrale bank (plus, waar van toepassing, de Europese Centrale Bank), is actief in Nederland op basis van een Europees paspoort en staat als zodanig geregistreerd in het register van De Nederlandsche Bank.

 

3,00%
p.j.
Klarna Bank
Zweden
3,40%
p.j.
Klarna Bank
Zweden
3,60%
p.j.
Banca Progetto
Italië

Is sparen bij Raisin veilig?

Raisin heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (vergunningnummer: 12045380) en biedt zijn website, klantenservice en documentatie in het Nederlands aan, zodat je met maximale eenvoud en gemak kan sparen in het buitenland tegen een (veel) hogere rente dan bij je huisbank. Raisin werkt samen met Raisin Bank om de Raisin-rekening aan te bieden.

Raisin Bank is een kredietinstelling met volledige vergunning naar Duits recht en 100% dochteronderneming van Raisin. Raisin Bank is gevestigd op Niedenau 61-63, 60325 Frankfurt am Main, Duitsland en staat onder toezicht van de Duitse autoriteit voor financieel toezicht (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht – “BaFin”, https://www.bafin.de/). Raisin Bank is actief in Nederland op basis van een EU paspoort, te vinden in het register van De Nederlandsche Bank.

Al bijna een half miljoen klanten hebben goede ervaringen gemaakt met Raisin. En omdat Raisin alleen banken uit de EU aanbiedt, kun je er zeker van zijn dat je spaargeld gedekt wordt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per bank (of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta).

Media over Raisin

 

https://cdn.raisin.nl/app/uploads/2022/01/ned_lp_media_logo_consumentenbond.png

 

 

“‘Slimme en logische initiatieven’, concludeerden wij in een Eerste indruk over Raisin en de inmiddels overgenomen concurrent Savedo. De bemiddelaars worden betaald door de aangesloten banken. […] en máximaal €100.000. Dit is het bedrag dat in alle landen van de Europese Unie onder de bescherming valt van het depositogarantiestelsel.” Naar artikel

 

File:Telegraaf.svg - Wikipedia

 

 

“Money View constateert dat […] Raisin een steeds belangrijkere plaats inneemt op de Nederlandse spaarmarkt. […] Inmiddels maakt dat aanbod op Raisin meer dan de helft uit van het aantal deposito’s op de Nederlandse markt.” Naar artikel

 

 

 

“Eén keer een account aanmaken en de spaarder kan moeiteloos de bank kiezen met de voor hem meest gunstige voorwaarden: op de site van Raisin staan ze allemaal in helder Nederlands onder elkaar. […] Het verdienmodel: de spaarder betaalt niks, de banken betalen over het bij hen ingelegde kapitaal een percentage aan het Duitse platform.Naar artikel

Media over veilig sparen in de EU

 

 

 

“Na het debacle met Icesave in 2008 […] zijn er binnen de EU regels gekomen. […] binnen de Europese Unie bieden de nationale depositogarantiestelsels een gelijkwaardige bescherming. Tot 100.000 euro is ingelegd geld gegarandeerd. Als de bank failliet gaat, krijgt de spaarder het binnen zeven werkdagen terug.”Naar artikel

 

 

 

“Elk Europees land heeft haar eigen depositogarantiestelsel. Banken moeten zich houden aan Europese regels. In die regels staat dat spaargeld tot € 100.000,- beschermd moet zijn.” Naar artikel

 

 

 

“In de eerste negen maanden van het jaar groeide de omvang van de via Raisin weggezette spaargelden in Europa met 66% tot €50 mrd. […] Als het niet meer is dan een ton, valt het allemaal onder het depositogarantiestelsel van het desbetreffende Europese land.” Naar artikel

De mensen achter Raisin

“Ik zie mijzelf als een advocaat voor sparen. Ik wil mensen helpen om alles uit hun spaargeld te halen. Raisin biedt een alternatief voor de lage rentes bij Nederlandse banken. Dat motiveert mij om iedere dag hard te werken aan het beste spaarplatform van Nederland.”

Eelco Habets, Algemeen Directeur Nederland 

LinkedIn

Dr. Tamaz Georgadze - CEO und GründerDr. Tamaz Georgadze - CEO und GründerDr. Tamaz Georgadze - CEO und Gründer

“We willen onnodige barrières voor lucratief sparen doorbreken en de voordelen van open markten delen – met zowel consumenten als banken. Ons centrale doel is om spaarders en financiële instellingen de ‘Schengen-ervaring’ voor het bankwezen te geven. Onze eerste tien jaar laten zien dat Raisin inderdaad staat voor het sparen en investeren van de toekomst.”

Tamaz Georgadze, Chief Executive Officer & Oprichter

LinkedIn

Oprichters en bestuurders

Dr. Tamaz Georgadze

Chief Executive Officer (CEO) & Oprichter

Dr. Frank Freund

Chief Financial Officer (CFO) & Oprichter

Michael Stephan

Chief Operation Officer (COO) & Oprichter

Katharina Lüth

Chief Client Officer (CCO)

Onze investeerders

Raisin is een fintech met een sterk internationaal karakter. Wij genieten de steun van toonaangevende Europese en Amerikaanse investeerders, die ons helpen onze visie van sparen zonder grenzen werkelijkheid te maken. Tot deze gerenommeerde partijen behoren:

Governance

Beheerst beloningsbeleid

Het beloningsbeleid van Raisin GmbH (hierna: “Raisin”) heeft tot doel een beloningsstructuur vast te stellen die rekening houdt met de belangen van alle klanten van Raisin in Nederland en ervoor te zorgen dat zij eerlijk worden behandeld en dat hun belangen niet worden geschaad door de beloningspraktijken van Raisin op korte, middellange of lange termijn.

Lees meer