Automatisch sparen

Bij alle dagelijks opvraagbare spaarrekeningen van Raisin kun je automatisch sparen activeren. Met periodieke overboekingen van een betaalrekening bij een bank in Nederland of een ander land in de EU naar je Raisin-rekening.

In het kort
  • Met automatisch sparen kun je zonder omkijken je spaardoelen bereiken
  • Om bij Raisin automatisch te sparen hoef je alleen maar een periodieke overboeking naar je Raisin-rekening in te stellen, met de juiste omschrijving
  • Automatisch sparen bij Raisin is volledig gratis – profiteer van rentes tot 0,35%

Ben je benieuwd hoe automatisch sparen precies werkt? In dit artikel hebben we alles voor je op een rijtje gezet.

Wat is automatisch sparen bij Raisin?

Misschien ken je automatisch sparen wel van je huisbank. Met periodieke overboekingen (of afboekingen) van je betaalrekening naar je spaarrekening, wordt het makkelijker om iedere maand een bedrag opzij te zetten.

Vroeger was automatisch sparen daarnaast ook interessant omdat je vaak een hogere rente op je spaarrekening ontving dan op je betaalrekening. Dit is tegenwoordig helaas niet meer het geval. Als je al rente ontvangt, komt het rentepercentage op een gewone spaarrekening – dus geen depositorekening – vaak niet boven de 0,01% uit. Dat is niet de moeite waard.

Spaar je met Raisin? Dan geniet je wel nog van de hoogste rentes uit de EU. Op spaarrekeningen tot 0,35% per jaar. Zo helpt je spaarrekening daadwerkelijk nog bij het behalen van je spaardoelen. En biedt automatisch sparen naast een psychologisch voordeel ook nog eens een rentevoordeel.

Automatisch sparen – hoe werkt het?

Hoe werkt automatisch sparen bij Raisin? Eigenlijk relatief eenvoudig! Je stelt een periodieke overboeking in vanaf je betaalrekening bij je huisbank naar de IBAN van je Raisin-rekening. 

Door de correcte omschrijving te gebruiken – te vinden onder de details van je spaarrekening binnen je Raisin Online Banking omgeving – wordt de overboeking automatisch toegewezen aan het juiste spaarproduct bij Raisin. Het bedrag wordt van je Raisin-rekening doorgestuurd naar de spaarrekening in kwestie.

Zoals bij alle overschrijvingen, kun je de frequentie en het bedrag zelf instellen. Je hebt dus dezelfde flexibiliteit die je kent bij andere spaarrekeningen. Wil je eenmalig een bedrag overmaken? Dat kan ook. Zolang je de juiste omschrijving gebruikt bij de overboeking, zetten wij het geld door naar je spaarproduct.

Automatisch sparen – voordelen

Hieronder hebben we de voordelen van automatisch sparen met Raisin voor je op een rijtje gezet:

  • Zonder omkijken vermogen opbouwen
  • Op iedere euro ontvang je direct na de overboeking rente
  • Volledig kosteloos
  • Ook terugboekingen vanaf je spaarrekening bij Raisin zijn te allen tijde mogelijk
Spaarrekeningen
Spaarrekeningen

Je wilt weten wat voor soort rekening geschikt is om jouw spaardoelen waar te maken? Verschillende spaarrekeningen bieden verschillende voorwaarden en rentepercentages. Raisin helpt je bij het vinden van de beste optie.

Lees meer
Depositorekening
Depositorekening

Wat is een depositorekening en wat is het verschil met een ‘normale spaarrekening’? Waarom ontvang je op een deposito een hogere rente en wat zijn de voorwaarden? Lees meer over deze spaarvorm en wanneer deposito sparen slim is voor jou.

Lees meer
Depositogarantiestelsels binnen de EU
Depositogarantiestelsels binnen de EU

Om spaarders te beschermen heeft de EU regelgeving opgesteld rondom banktegoeden. Ieder land moet verplicht een depositogarantiestelsel hebben. Hiermee worden onder andere spaartegoeden gedekt. Leer de stelsels van de verschillende landen kennen.

Lees meer