Spaarcalculator

bereken hoeveel rente je opbouwt

Home › Sparen › Spaarcalculator

Je wilt een spaardoel bereiken. Hoe lang moet je sparen, hoeveel moet je inleggen en hoe groot is de invloed van de rente? Gebruik onze spaarcalculators en vind een antwoord op deze vragen!

In het kort
  • Met onze spaarcalculators zie je direct hoeveel je spaargeld oplevert
  • Bij depositosparen krijg je meer rendement, maar minder vrijheid
  • Kleine percentageverschillen betekenen al snel veel meer rendement
  • Spaar slim en volledig online via Raisin

Spaarcalculator depositosparen

Wil je direct zien hoeveel een deposito via Raisin oplevert? Of een spaardoel berekenen? Vul de bovenstaande rekenhulp in om het rendement op je spaarrekening te berekenen. De berekening van de rente op je spaarrekening is afhankelijk van de looptijd en het rentepercentage. Die kun je zelf instellen.

Kies je looptijd en inleg om de rente te berekenen op je termijndeposito. Geef bij de deposito’s daarnaast aan of je vroegtijdig wilt kunnen beëindigen en zie direct hoeveel rendement je spaargeld oplevert!

Rente – kleine percentages, groot verschil

Waarom kiezen veel Nederlanders ervoor om hun geld in andere EU-landen opzij te zetten? Een renteverschil van één procent lijkt niet veel. Toch kan dit een flink verschil maken op de lange termijn.

Met Raisin spaar je in twee jaar meer dan je bij veel Nederlandse banken in tien jaar bij elkaar spaart. Hieronder zie je hoeveel precies, bij een inleg van € 25.000.

Looptijd deposito Hoogste Raisin-rente (per 04/04/2022) Bedrag spaarrekening via Raisin* Bedrag spaarrekening bij fictieve rente van 0,1% (hoger dan het Nederlandse gemiddelde per 04/04/2022)** Verschil in rendement in euro
1 jaar 1,30% € 25.188 € 25.025 € 163
2 jaar 1,65% € 25.550 € 25.050 € 500
3 jaar 1,85% € 25.900 € 25.075 € 825
5 jaar 1,65% € 26.563 € 25.125 € 1.438
10 jaar 1,50% € 28.750 € 25.251 € 3.499

*Rente uitgekeerd op het einde van de looptijd.
**Met jaarlijkse uitkering van rente en rente-op-rente

Spaarrekeningen
Spaarrekeningen

Je wilt weten wat voor soort rekening geschikt is om jouw spaardoelen waar te maken? Verschillende spaarrekeningen bieden verschillende voorwaarden en rentepercentages. Raisin helpt je bij het vinden van de beste optie.

Lees meer
Depositorekening
Depositorekening

Wat is een depositorekening en wat is het verschil met een ‘normale spaarrekening’. Waarom ontvang je op een deposito een hogere rente en wat zijn de voorwaarden? Lees meer over deze spaarvorm en wanneer depositosparen slim is voor jou.

Lees meer

Spaarcalculator spaarrekening

Heb je geen zin om aan een looptijd vast te zitten. Overweeg dan om een spaarrekening te openen via Raisin. Wij werken samen met verschillende banken die je nog een aantrekkelijk rendement op spaargeld aanbieden.

Spaarrekeningen

De rentepercentages voor dagelijks opvraagbare spaarrekeningen liggen ook bij Raisin lager dan bij deposito’s. Dit is logisch: jij hebt de vrijheid om het bedrag op te nemen zodra jij het nodig hebt. De bank kan het geld minder goed gebruiken om te investeren.

Dit betekent niet dat spaarrekeningen niet de moeite waard zijn. Hieronder kun je zien wat een spaarbedrag van € 25.000 oplevert na 1, 2, 3, 5 en 10 jaar. Let wel, de rente is variabel en kan dus veranderen. Dan kun je altijd kiezen om het geld op te nemen en een andere rekening te openen.

Looptijd spaarrekening (rente van 0,25%, 04/04/2022) Rendement in euro
1 jaar € 62,5
2 jaar € 125
3 jaar € 187,5
5 jaar € 312,5
10 jaar € 625

*Uitkering van rente op het einde van de termijn, zonder rente-op-rente

Raisin – sparen met een hoger rendement

Met Raisin levert sparen nog wat op. Onze partnerbanken bieden Nederlandse spaarders een aantrekkelijke rente. Raisin is veilig en modern. Maak een account aan, identificeer jezelf éénmalig, maak geld over en je kunt direct spaarrekeningen openen. Alle partnerbanken van Raisin vallen onder een depositogarantiestelsel. Rendement zonder het risico van beleggen!

Sparen in het buitenland
Sparen in het buitenland

In veel landen ontvang je een hogere rente op je spaargeld dan in Nederland. Toch is het vaak ingewikkeld om een rekening te openen. Ontdek hoe je met Raisin veilig kunt sparen in het buitenland.

Lees meer
Depositogarantiestelsels in de EU
Depositogarantiestelsels in de EU

Om spaarders te beschermen heeft de EU regelgeving opgesteld rondom deposito’s. Ieder land moet verplicht een depositogarantiestelsel hebben. Hiermee worden spaartegoeden gedekt. Leer de stelsels van de verschillende landen kennen.

Lees meer