Deposito met 1 jaar looptijd: ontdek waarom het een goede optie is bij Raisin!

Tijdelijk tot wel € 200 cadeau (nieuwe klanten)
  • Spaarrentes tot wel 0,90% p.j.

  • Spaar al vanaf een inleg van € 2.000

  • Kosteloos online deposito's aanvragen en beheren via één account

Home > Deposito > Deposito 1 jaar

Is een deposito met rente die je 1 jaar vast zet goed idee voor jou? Sparen zit in het Nederlandse DNA: ondanks de lage rente bouwde de Nederlander volgens het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) in 2019 opnieuw meer spaargeld op. Bij economische onzekerheid, zoals tijdens de coronacrisis, zetten veel landgenoten nog extra geld opzij. De cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) toonden aan dat er in april 2020 in totaal € 3,8 miljard extra spaargeld bij de Nederlandse banken werd gestald, dat was ongeveer 9 keer meer dan in een normale aprilmaand.

Ook jij bent vast op zoek naar een manier om lucratief te sparen. Welke vorm van sparen je kiest, hangt af van je financiële situatie. Bij deposito sparen zet je je geld vast tijdens een bepaalde periode, de looptijd. Veel mensen associëren deposito sparen met langere tijd – zoals 5, 10 of 20 jaar – niet bij hun geld kunnen. Dat hoeft echter niet zo te zijn, een spaardeposito kan bijvoorbeeld ook voor slechts 1 jaar vast gezet worden. Raisin legt je uit waarom een deposito voor 1 jaar via ons spaarplatform openen gunstig is. 

Deposito 1 jaar

Waarom zou je voor een spaardeposito van 1 jaar kiezen?

Bij deposito sparen krijg je doorgaans een hogere rente dan bij vrij opneembaar sparen. In ruil hiervoor moet je je geld voor een bepaalde termijn op de bank laten staan. Het feit dat je gedurende de looptijd niet vrij aan je geld kunt, kan een nadeel zijn. Als er bijvoorbeeld onzekerheid is over de economie (bv. een mogelijke recessie als gevolg van de coronavirus toestanden) is het goed mogelijk dat je je geld niet al te lang kunt missen. Een deposito die 1 jaar vast staat, biedt je de zekerheid van een vaste, hoge spaarrente en tegelijk hoef je je geld niet al te lang te missen.

Sparen is vaak makkelijker als je een doel voor ogen hebt, zoals een huis kopen of de studies van je kinderen financieren. Financiële stabiliteit op langere termijn is belangrijk, maar ook in een kortere periode kun je al wat opbouwen. Een deposito voor 1 jaar is perfect wanneer je een doelstelling op relatief korte termijn voor ogen hebt, denk maar aan een lange reis maken, het kopen van een auto of een cursus die je wilt volgen. Doordat de rente voor de gehele looptijd vast staat, weet je immers al op het moment van openen van de deposito hoeveel rendement je zult krijgen na 1 jaar. Zo kun je beter plannen.

Deze spaarvorm werkt ook goed wanneer je bijvoorbeeld extra inkomsten krijgt, zoals vakantiegeld, een bonus of een eindejaarsuitkering. Dit geld heb je in de toekomst misschien meer nodig dan op het moment dat je het ontvangt. Het Nibud raadt aan om een financieel overzicht te maken en te weten welke kosten je in de nabije en verdere toekomst zult hebben. Een deposito voor 1 jaar openen kan deel uitmaken van het opbouwen van een financiële buffer.

Hoge rentes voor 1 jaar vast bij Raisin

Bij Raisin krijg je al vanaf een inleg van € 2.000 toegang tot de beste rentes van Europa. Met onze tool kun je onze deposito’s van 1 jaar makkelijk vergelijken. Hieronder benoemen we enkele van onze partners en hun geboden rente per inlegbedrag:

  • € 500: De Estse LHV Bank biedt je een rente van 0,05%, bij hen verloopt sparen volledig online.
  • € 2.000: De Estse Inbank biedt je een rente van 0,50%. Aangezien alle Estse banken volledig online opereren, is ook sparen bij Inbank 100% online.
  • € 5.000: De Belgische CKV Spaarbank biedt een toprente van 0,50%. De Italiaanse Banca Privata Leasing en de Oostenrijkse Euram Bank bieden een jaarrente van 0,60% en 0,40%, respectievelijk. Bij alle drie de banken verloopt sparen online.
  • € 10.000: De Italiaanse Banca Progetto gunt haar spaarders 0,90% spaarrente voor 1 jaar vast. Je beheert je rekening online. Ook hier bieden Coop Pank en BFF Banking Group je 0,65% en 0,06% rente.
  • € 20.000: De Letste BlueOrange geeft je 0,85% op je online rekening. Ook hier biedt Banca Progetto je 0,90%. De rente van een andere Italiaanse bank, Civi Bank bedraagt 0,60% en bij hen heb je de mogelijkheid om je deposito te allen tijde vroegtijdig stop te zetten zonder opgaaf van reden.

Bovenop hoge rentes kom je bij opening van je eerste spaarproduct via Raisin ook nog in aanmerking voor een welkomstbonusBen je overtuigd van het nut van een deposito van 1 jaar? Start dan nu met lucratief en veilig sparen via Raisin!

Beste spaarrentes

0,50%
p.j.
CKV Spaarbank
België
100% Online
0,85%
p.j.
BlueOrange Bank
Letland
100% Online
0,60%
p.j.
CiviBank
Italië
Vroegtijdige beëindiging altijd mogelijk
100% Online
0,90%
p.j.
Banca Progetto
Italië
100% Online
0,65%
p.j.
Coop Pank
Estland
100% Online

Waarom zou je een deposito voor 1 jaar via Raisin openen?

Doordat de negatieve rente en de kwantitatieve verruiming van de Europese Centrale Bank (ECB) het eerste terecht komen en gevoeld worden in Noord-West Europa, bieden de Nederlandse (groot)banken slechts erg lage spaarrentes. Dit betekent dat je geld in Nederland amper rendeert. Bij Raisin is dit anders. Wij geven je toegang tot hogere spaarrentes in de rest van de Europese Unie, ook voor 1 jaar vast. Zet je geld daarom voor 1 jaar vast bij onze Europese partnerbanken en ontvang hiervoor een hoog rendement in de plaats.

Door het vrij verkeer van goederen en personen kun je overal in de Europese Unie spaarrekeningen openen. In het buitenland ligt de spaarrente een stuk hoger dan bij ons. Veel banken stellen echter beperkende voorwaarden, zoals dat je een ingezetene moet zijn van het land waar je de rekening opent. Via het Raisin spaarplatform hoef je je hier geen zorgen over te maken, wij bieden je toegang tot goede en veilige spaarrentes. Al onze deposito’s worden immers beschermd onder het Europese depositogarantiestelsel. Dit betekent dat € 100.000 per klant per bank gegarandeerd wordt terugbetaald bij een nieuwe bankencrisis.