Vergelijk Deposito's - 1 jaar looptijd

  • Selecteer spaarrentes tot wel 3,70% p.j.

  • Spaar al vanaf een inleg van € 500

  • Kosteloos online deposito's aanvragen en beheren via één account

Hoogste deposito rentes
1 jaar vast

Begin met sparen in drie eenvoudige stappen

1. Open je gratis Raisin-rekening

Registreer en identificeer je éénmalig binnen enkele minuten – je Raisin-rekening wordt gratis geopend bij Raisin Bank (Duitsland). Meer details >

2. Kies een spaarproduct

Log in op je account en kies een (of meer) spaarproducten. Je kunt je gewenste deposito of spaarrekening al aanvragen voordat je Raisin-rekening is geopend.

3. Begin met sparen

Maak je spaargeld over op je Raisin-rekening en wij zorgen voor de opening van je spaarproduct. Bij opening van verdere producten hoef je je niet nogmaals te registreren of identificeren.

De hoogste rentes op deposito's
met een looptijd van 1 jaar

3,70%
p.j.
Privatbanka
Slowakije
3,30%
p.j.
PayRay Bank
Litouwen
3,65%
p.j.
Fjord Bank
Litouwen
3,60%
p.j.
A&G Banco
Spanje
3,60%
p.j.
Banca Progetto
Italië
3,55%
p.j.
Haitong Bank
Portugal
3,55%
p.j.
CA Auto Bank
Italië
3,50%
p.j.
Banco BAI Europa
Portugal
3,40%
p.j.
Klarna Bank
Zweden
3,45%
p.j.
TF Bank
Zweden
3,41%
p.j.
Coop Pank
Estland
3,40%
p.j.
Collector
Zweden

April 2024: spaardeposito’s 1 jaar vast –  rentes blijven stabiel

Na jaren van nul en zelfs negatieve rentes, zijn de spaarrentes sinds oktober 2022 stapsgewijs verhoogd. Ondanks dat de Nederlandse (groot)banken in ruim een jaar tijd meerdere renteverhogingen hebben doorgevoerd, bieden banken in andere EU landen (nog steeds) veel hogere rentes.

Bij Raisin ontvang je momenteel op een termijndeposito van 12 maanden tot op 3,70% per jaar.

Spaar bij Privatbanka en PayRay voor de hoogste rente op 1 jaar vast (3,70%) Of spaar in AAA-land Zweden bij Klarna voor 3,47% per jaar (peildatum 03/04/2024)

Termijndeposito van 1 jaar – is dat wel de moeite waard?

Sparen met een deposito doe je meestal omdat je een spaardoel voor ogen hebt. Zo kun je bijvoorbeeld geld opzijzetten voor de studie van je (klein)kind. Maar om een spaardoel te bereiken, hoef je niet altijd voor een termijndeposito met een lange looptijd te kiezen.

Een termijndeposito voor 1 jaar is ideaal wanneer je een korte-termijn spaardoel hebt, zoals een lange reis, de aanschaf van een auto of een cursus die je wilt volgen. De rente staat voor de gehele looptijd vast. Zo weet je op het moment dat je je depositorekening opent hoeveel je na 1 jaar zult ontvangen. Op deze manier kun je beter plannen.

Termijndeposito van 1 jaar – veelgestelde vragen

Net zo veilig als in Nederland. Zowel Raisin Bank als alle partnerbanken van Raisin vallen onder het verplichte depositogarantiestelsel van het EU-land waarin de partnerbank gevestigd is. Binnen de EU is afgesproken dat al deze depositogarantiestelsels een gelijkwaardige bescherming bieden.

Banktegoeden bij Raisin Bank (Raisin-rekening) en bij Raisin’s partnerbanken worden dus gegarandeerd tot € 100.000 per rekeninghouder per bank.

Raisin heeft een unieke aanpak. Je spaart niet direct bij de Raisin Bank, maar bij onze partnerbanken. Je kunt vanaf je centrale account meerdere rekeningen openen. Zo kunnen banken uit andere EU-landen – waar je wel nog een hoge spaarrente ontvangt – goed concurreren om jouw spaargeld. En dit merk jij in de spaarrentes!

Houd bij het vergelijken van deposito’s met een korte looptijd vooral rekening met de rente. Daarnaast is het handig om te weten of je alsnog vroegtijdig bij je geld zou kunnen in geval van nood. Ook de valuta van de rekening en of de bank in de EU gevestigd is (depositogarantie) is bijzonder belangrijk. Raisin werkt overigens uitsluitend samen met banken in de EU.

Verdiep je kennis over spaardeposito's

Vergelijk spaarrekeningen
Vergelijk spaarrekeningen

Vergelijk alle spaarrekeningen van Raisin. Met de hoogste spaarrentes uit de hele EU.

Lees meer
Depositogarantiestelsels binnen de EU
Depositogarantiestelsels binnen de EU

Om spaarders te beschermen heeft de EU regelgeving opgesteld rondom banktegoeden. Ieder land moet verplicht een depositogarantiestelsel hebben. Hiermee worden onder andere spaartegoeden gedekt. Leer de stelsels van de verschillende landen kennen.

Lees meer
Wat is een depositorekening?
Wat is een depositorekening?

Wat is een depositorekening en wat is het verschil met een ‘normale spaarrekening’? Waarom ontvang je op een deposito een hogere rente en wat zijn de voorwaarden? Lees meer over deze spaarvorm en wanneer deposito sparen slim is voor jou.

Lees meer