Kies een deposito – 10 jaar looptijd

Vergelijk en spaar met vaste, hoge rentes tot 3,00% p.j.

  • Kies de zekerheid van een vaste rente

  • Al vanaf € 2000 inleg

  • Geen kosten

Home > Deposito > Deposito 10 jaar

Vergelijk onze spaardeposito's met een
looptijd van 10 jaar

Begin met sparen in drie eenvoudige stappen

1. Open je gratis Raisin-rekening

Registreer en identificeer je éénmalig binnen enkele minuten – je gratis Raisin-rekening wordt geopend bij Raisin Bank (Duitsland). Meer details >

2. Kies een spaarproduct

Log in op je account en kies een (of meer) spaarproducten. Je kunt je gewenste deposito of spaarrekening al aanvragen voordat je Raisin-rekening is geopend.

3. Begin met sparen

Maak je spaargeld over op je Raisin-rekening en wij zorgen voor de opening van je spaarproduct. Bij opening van verdere producten hoef je je niet nogmaals te registreren of identificeren.

De hoogste rentes op deposito's
met een looptijd van 10 jaar vast

3,00%
p.j.
CKV Spaarbank
België
2,50%
p.j.
CiviBank
Italië

Wanneer is een deposito van 10 jaar een goed idee?

Heb je je geld niet direct nodig en wil je het voor de lange termijn opzij zetten? Is beleggen voor jou geen optie, omdat je vindt dat de koersschommelingen te veel risico’s met zich mee kunnen brengen? Wil je een groter bedrag opzijzetten voor een spaardoel in de verre toekomst?

Dan biedt een langetermijnsdeposito de zekerheid van een vaste rente, die een stuk hoger ligt dan de rente op een spaarrekening, en een vast rendement. Je weet op dag één precies hoeveel je na 10 jaar uitgekeerd krijgt. En dat is wel zo handig als je bijvoorbeeld spaart voor de studie van je (klein)kind.

Wanneer past een deposito van 10 jaar niet bij mij?

Een termijndeposito met een lange looptijd is geen goed idee als je het geld in de tussentijd misschien nodig hebt. Dan kun je beter kiezen voor een deposito met een korte looptijd van bijvoorbeeld een jaar of je geld op een vrij opneembare spaarrekening zetten.

Je ontvangt op een spaarrekening weliswaar geen vaste rente, en de rente ligt doorgaans wat lager, maar je kunt wel altijd bij het geld, indien nodig.

Bij een lange looptijd loop je ook het risico dat de rente tussendoor stijgt. Daarom kun je er ook voor kiezen om de deposito op te splitsen in meerdere deposito’s met kortere looptijden of om de depositoladder (dakpanmethode) te gebruiken.

Deposito 10 jaar vast
veelgestelde vragen

Sparen bij Raisin is net zo veilig als sparen in Nederland. Waarom? Dankzij de depositogarantiestelsels. Op EU-niveau is namelijk afgesproken dat alle lidstaten een gelijkwaardige dekking moeten bieden van ten minste € 100.000 per rekeninghouder per bank.

Om precies deze reden werkt Raisin uitsluitend samen met banken uit de EU. Ook bieden we enkel rekeningen aan in euro. Zo weet je ook zeker dat je niet te maken krijgt met valutaschommelingen en de verliezen die daarmee gepaard kunnen gaan.

Heb je een termijndeposito van 10 jaar afgesloten en blijven de rentes doorstijgen? Dan zit je aan de oorspronkelijke rente vast. Mede daarom is een termijndeposito met een lange termijn niet altijd de beste optie als de rentes in de lift zitten.

Overweeg in plaats van een deposito met een lange looptijd dan ook eens de dakpanmethode; zo profiteer je vanaf dag één van een hoge rente maar zonder al te lang aan deze rente vast te zitten

Dat is heel eenvoudig. Bij Raisin doorloop je eenmalig het identificatieproces om je Raisin-rekening te openen. Vervolgens kun je vanaf deze centrale account zoveel spaardeposito’s en spaarrekeningen openen als je wilt. Dit is volledig gratis voor jou.

Meer weten over Raisin? Lees hier meer.