Deposito – 10 jaar geld vastzetten

 • Spaarrentes tot wel 1,50% p.j.

 • Spaar al vanaf een inleg van € 2.000

 • Kosteloos online deposito's aanvragen en beheren via één account

Home > Deposito > Deposito 10 jaar

Sparen is de veiligste manier om kapitaal op te bouwen. Door de historisch lage rente, beginnen spaarders ook andere opties te overwegen. Door inflatie en (mogelijk) Box 3-belasting wordt je geld ieder jaar een beetje minder waard. Zet je geld 10 jaar vast in een deposito van 10 jaar en ontvang nog een hoge rente.

In het kort
 • Heb je doelen op de lange termijn? Wil je alvast een spaarpotje voor je (klein)kind, dat nog op de basisschool zit, wegzetten? Dan is een deposito van 10 jaar een goede optie
 • Zelfs als je bereid bent om zo lang afstand te doen van je geld, hoef je bij de (groot)banken niet op een hoge rente te rekenen
 • De vraag naar (Nederlands) spaargeld is in veel andere landen in de EU nog hoger. Dit betekent voor jou een hogere rente
 • Zet je geld eenvoudig opzij in een ander EU-land met Raisin. De tegoeden op alle rekeningen zijn tot € 100.000 per klant en bank gegarandeerd onder een depositogarantiestelsel

 

Wil je rendement, zonder het risico van beleggen. bijvoorbeeld omdat een (spaar)doel over 10 jaar té belangrijk voor je is? De meeste Nederlanders vinden het beleggen van een spaarpotje voor later geen prettig idee. Accepteren dat je geld ieder jaar minder waard wordt, door inflatie en belasting, is nauwelijks een betere optie.

In dit artikel vergelijken we je opties, en stellen we de 10-jaars-deposito’s van Raisin voor.

Deposito 10 jaar

Spaardeposito van 10 jaar – wat zijn je opties?

Heb je geld niet direct nodig en wil je het voor de lange termijn op een spaarrekening zetten. Is beleggen voor jou geen optie, omdat je de koersschommelingen niet op de koop toe wilt nemen? Dan heb je alsnog meerdere opties

Je kunt het geld op een flexibele spaarrekening zetten. Dan ontvang je vrijwel geen rente, maar kun je altijd bij het geld. Je kunt er ook voor kiezen om één lange termijn deposito te openen van 10 jaar. Dan staat je geld voor een lange tijd vast en profiteer je van een hoge rente.

Toch loop je met een lange looptijd bijvoorbeeld het risico dat de rente tussendoor stijgt. Daarom kun je er ook voor kiezen om de looptijd op te splitsen, in twee deposito’s met een looptijd van vijf jaar bijvoorbeeld. Of de depositoladder (dakpanmethode) voor je spaargeld te gebruiken. Dit is wat meer werk, maar kan uiteindelijk meer opleveren.

Geld 10 jaar vastzetten, opties Direct 10 jaar vastzetten Opknippen in twee of meer deposito’s Op een flexibele spaarrekening
Voordelen Gemakkelijk; je weet op dag één precies hoeveel je na 10 jaar ontvangt; vaste rente (voordelig als de rente in de tussentijd daalt) Meer vrijheid in het kiezen van rekeningen; je kunt beter inspelen op renteveranderingen Volledige vrijheid
Nadelen Niet flexibel; vaste rente (nadelig als de rente in de tussentijd stijgt) Het openen van meerdere rekeningen kost meer moeite; kortere looptijd nadelig als de rente in de tussentijd daalt Zeer laag tot geen rendement (geld wordt zelfs minder waard door inflatie en mogelijk belastingen)
Deposito
Deposito

Wat is een depositorekening en wat is het verschil met een ‘normale spaarrekening’. Waarom ontvang je op een deposito een hogere rente en wat zijn de voorwaarden? Lees meer over deze spaarvorm en wanneer deposito sparen slim is voor jou.

Lees meer
Deposito 1 Jaar

Zelfs als je geld voor slechts één jaar vastzet, ontvang je bij Raisin een hoge rente. Verschillende partnerbanken bieden een deposito met een korte looptijd aan. Vergelijk nu de meest aantrekkelijke aanbiedingen.

Lees meer
Deposito 5 Jaar

Ben je van plan om geld voor een wat langere periode vast te zetten? Dan kun je ervoor kiezen om je geld voor vijf jaar vast te zetten. Tegen een vaste hoge rente. Vergelijk nu onze aanbiedingen met een hoge vaste rente.

Lees meer

Spaardeposito van 10 jaar – de beste rentes

Bij de vier grote banken in Nederland (SNS Bank, ING, Rabobank, ABN Amro) hoef je op het moment niet aan te kloppen voor een deposito van 10 jaar. Alleen de SNS Bank biedt nog een rente boven een tiende procentpunt (0,35%). Zelfs in 10 jaar, bouwt je geld dan slechts een paar procent rente op.

Als je meer vermogen in wilt leggen, betaal je bij al deze banken zelfs negatieve rente (stand van 12/02/2021). Als deze banken al niet geïnteresseerd zijn in het onderbrengen van hoge bedragen, geeft dat direct ook aan dat ze niet op kleinere spaarders zitten te wachten.

Deposito 10 jaar – hoogste rente in Nederland

De rente in Nederland is in de afgelopen jaren gestaag gedaald. Hier zijn verschillende redenen voor. Banken moeten tegenwoordig betalen om geld bij de Europese Centrale Bank te laten ‘overnachten’. Daarnaast is er veel (spaar)geld beschikbaar op de Nederlandse markt. Dit drukt de rente nog verder.

De hoogte rente die je in Nederland kunt vinden op een spaardeposito van 10 jaar (in euro) is 0,90% (stand van 12/02/2021), bij de Yapi Kredi Bank.

Deposito 10 jaar – hoogste rentes in de EU

Raisin werkt samen met partnerbanken in de hele EU. Andere landen staan weliswaar ook niet te springen om spaargeld, maar kunnen het nog altijd goed gebruiken om hun activiteiten te financieren. Dit is goed nieuws voor Nederlandse spaarders. De rentes van de drie banken hieronder liggen hoger dan bij alle Nederlandse banken (stand van 12/02/2021).

De drie beste rentes bij Raisin Looptijd Minimuminleg Vaste rente per jaar Land (kredietrating) Depositogarantiestelsel? Vroegtijdige beëindiging mogelijk?
CiviBank 10 jaar € 20.000 1,50% Italië (BBB) Ja Ja
CKV Spaarbank 5, 7, 8, 10 jaar € 5000 België (AA) Ja Nee

CiviBank heft geen bronbelasting. Bij de andere banken kun je de bronbelasting verlagen tot 0%. Instructies hiervoor vind je in je Raisin-platform. Bij CKV ontvang je ieder jaar ook rente op rente.

1,50%
p.j.
CiviBank
Italië
1,00%
p.j.
CKV Spaarbank
België
Depositogarantiestelsels binnen de EU
Depositogarantiestelsels binnen de EU

Om spaarders te beschermen heeft de EU regelgeving opgesteld rondom banktegoeden. Ieder land moet verplicht een depositogarantiestelsel hebben. Hiermee worden onder andere spaartegoeden gedekt. Leer de stelsels van de verschillende landen kennen.

Lees meer
Spaarrente
Spaarrente

Sparen is nauwelijks nog de moeite waard. Ondertussen lijkt het wel de normaalste zaak van de wereld dat je geld niets meer oplevert. Toch moet dit niet zo zijn. Ontdek waar je nog een aantrekkelijke rente krijgt en hoe je hier als Nederlandse spaarder gebruik van kunt maken.

Lees meer

Maakt een renteverschil van 0,6 procent zoveel uit?

Als Nederlandse spaarder ligt het voor de hand om ook een rekening in Nederland te openen. Maar het vrije verkeer van goederen (spaargeld) zorgt ervoor, dat je via Raisin met vrijwel hetzelfde gemak ook een rekening in het buitenland kan openen. Levert dit echt zoveel meer op binnen 10 jaar? Hieronder vind je een overzicht van de waardeopbouw na 10 jaar.

Waardeopbouw na 10 jaar Nederland (0,9%), met rente op rente Raisin (1,5%), zonder rente op rente Verschil in €
Inleg van € 20.000 € 21.875 € 23.000 € 1125
Inleg van € 50.000 € 54.687 € 57.500 € 2813
Inleg van € 85.000 € 92.967 € 97.750 € 4783

Met een renteverschil van slechts 0,6% levert je spaarpotje van € 50.000 na 10 jaar bijna drieduizend euro meer op. Daarvan kan je studerende (klein)kind een half jaar een kamer huren, of kun je anderhalf jaar de kosten van de universiteit betalen. Het verschil in opgebouwd rendement bedraagt na 10 jaar ongeveer 60%.

Hoe werkt sparen in het buitenland met Raisin?

Is het niet lastig om een bankrekening in het buitenland te openen? Vaak moeten spaarders zich identificeren, al dan niet op een kantoor, en sommige banken vereisen daarnaast een woonadres in het desbetreffende land.

Raisin geeft Nederlanders eenvoudig toegang tot bankrekeningen in de gehele EU. Onze partnerbanken betalen hiervoor een kleine commissie, waardoor wij deze dienst geheel gratis aan kunnen bieden.

Als spaarder profiteer je zo van rentes tot 1,50% per jaar.

Sparen buitenland
Sparen buitenland

In veel landen ontvang je een hogere rente op je spaargeld dan in Nederland. Toch is het vaak ingewikkeld om een rekening te openen. Ontdek hoe je met Raisin wel eenvoudig en veilig kunt sparen in het buitenland.

Lees meer
Sparen in België
Sparen in België

België is een geliefd spaarland bij Nederlanders. Wist je dat onze zuiderburen zelfs een wettelijke minimumrente voor spaargeld hanteren? Via Raisin ontvang je zelfs nog een veel hogere rente op je spaargeld, bij de CKV Spaarbank. Ontdek hoe dat werkt.

Lees meer
Sparen in Letland
Sparen in Letland

Letland is booming. De combinatie van minder aanbod en meer vraag naar spaargeld biedt ook Nederlanders kansen. Wat zijn de voor- en nadelen van sparen in de Baltische staat? Ontdek daarnaast hoe je met Raisin kunt profiteren van de hoogste rentes in Letland!

Lees meer
Sparen in Italië
Sparen in Italië

Italië heeft een van de grootste economieën van de EU en de wereld. Raisin heeft afspraken met verschillende partnerbanken in de republiek aan de Middellandse Zee, die je een hoge rente geven op je spaargeld. Ervaar meer over sparen in Italië met Raisin.

Lees meer

Hoge rente? Raisin!

Raisin maakt het mogelijk om al je spaardeposito’s geheel online te openen en beheren. Je doorloopt eenmalig het identificatieproces. Na succesvolle identificatie kun je direct een spaardeposito openen (of meerdere) en geld overboeken.

 

Raisin werkt alleen samen met banken in de EU, en biedt alleen rekeningen aan in euro. Waarom? Omdat in de gehele EU geharmoniseerde regels gelden met betrekking tot de veiligheid van spaarders. Via depositogarantiestelsels. Alle tegoeden binnen de EU zijn tot € 100.000 per klant en bank gegarandeerd

 

Bij rekeningen in euro loop je daarnaast geen valutarisico’s. Ontvang rendement voor een lange looptijd, met de veiligheid van een depositogarantiestelsel en zonder het risico van beleggen.

 

De voordelen van Raisin:

 • Alle transacties en processen volledig gratis voor spaarders
 • Uitgebreide keuze aan rekeningen, banken en looptijden
 • Rentes lopen bij 10 jaar vast op tot 1,50% per jaar
 • Alle tegoeden op deposito’s gegarandeerd onder een depositogarantiestelsel (tot € 100.000 per klant en bank)