Een deposito voor 10 jaar, de zekerheid die jij verdient!

Tot wel € 100 cadeau (nieuwe klanten)
  • Spaarrentes tot wel 1,50% p.j.

  • Spaar al vanaf een inleg van € 2.000

  • Kosteloos online deposito's aanvragen en beheren via één account

Home > Deposito > Deposito 10 jaar

Een spaarrente die gedurende 10 jaar vast staat en dus over de hele periode even hoog blijft, kan precies zijn wat jij zoekt. Zo heb je de zekerheid van een goed rendement op de lange termijn, zonder risico’s te moeten nemen op de beurs. De aandelenmarkt kan (soms zonder goede reden) immers volatiel worden en (her)oplevingen op de beurs zijn soms erg onzeker. Wil je je geld op een veilige manier laten groeien? Overweeg dan een deposito voor 10 jaar. Hieronder leggen we je uit waarom.

Deposito 10 jaar

Waarom is je spaarrente 10 jaar vast zetten een goed idee?

Een deposito voor 10 jaar aangaan, is een verbintenis waar je achter moet staan. Gedurende 10 jaar staat je geld dan vast. In ruil hiervoor krijg je een betere vaste rentevoet. Sparen op de lange termijn maakt deel uit van een financieel toekomstplan, voor kortere doelen kun je bijvoorbeeld voor een deposito van 1 jaar kiezen. De vaste rente staat je toe om exact te weten hoeveel je spaargeld zal opbrengen. Zo kun je vooruit denken. Als je een bedrag hebt waar je zeker zonder kunt, is sparen met een looptijd van 10 jaar een goede keuze. Op verschillende momenten in je leven kan een spaarrekening die 10 jaar vast staat immers interessant zijn voor jou. Denk maar aan wanneer je jonge kinderen hebt en extra vermogen wilt opbouwen voor hun studies of als je gunstig wilt sparen voor je pensioen.

Het feit dat je aan een vaste hogere rente spaart is een groot voordeel. Dit betekent immers dat deze rente tijdens de 10 jaar looptijd niet zal zakken. Zo heb je zekerheid dat je spaartegoed op de lange termijn rendeert. Bij flexibel sparen, spaar je aan een variabele rentevoet die onderhevig is aan de marktrente. In Nederland (en de rest van Europa) is deze momenteel relatief laag, zeker vergeleken met depositorentes. Als je beslist om in aandelen te investeren, kan de waarde door externe financiële of economische factoren plots sterk dalen. Dit is een risico dat veel Nederlanders liever niet nemen. Via Raisin krijg je veilig online toegang tot spaarrentes uit de rest van de Europese Unie waar geen enkele Nederlandse bank mee kan concurreren.

Hoe wordt mijn spaartegoed beschermd?

Je vraagt je misschien af hoe Raisin kan samenwerken met partnerbanken uit heel Europa? Binnen de Europese Unie (EU) heerst vrij verkeer van goederen en personen, en banken mogen (na toestemming van hun lokale financiële toezichthouder) spaarproducten aanbieden aan inwoners in andere EU-lidstaten . Omdat de spaarrentes in heel wat landen een stuk hoger liggen dan in Nederland, kun je dus goede zaken doen over de grens. Op zich kan zelf een rekening in een andere EU-lidstaat openen administratief moeilijk worden en is meestal überhaupt niet mogelijk aangezien veel banken buitenlandse klanten niet (zomaar) accepteren. Raisin selecteert enkel betrouwbare banken en biedt je via een handige online service directe toegang tot hun spaarproducten, niet enkel voor deposito’s over 10 jaar maar bijvoorbeeld ook voor deposito’s met een looptijd van 5 jaar. Uiteraard stellen we je uitgebreide informatie over het spaarproduct, de bank en het land van herkomst ter beschikking zodat je goed geïnformeerde keuzes kunt maken .

Nog belangrijker is dat de EU na de bankencrisis uniforme richtlijnen heeft opgesteld, geïmplementeerd in de lokale wet van elke EU-lidstaat, die ervoor zorgen dat banktegoeden bij elke EU-bank gegarandeerd worden tot € 100.000 per klant per bank indien de bank niet meer aan haar financiële verplichtingen kan voldoen. Dit wordt uitgevoerd in de vorm van depositogarantiestelsels en al onze partnerbanken nemen hier (verplicht) aan deel. Je geld is dus veilig wanneer je via ons spaart. 

0,75%
p.j.
CKV Spaarbank
België
1,50%
p.j.
CiviBank
Italië

Sparen 10 jaar vast: hoge rente bij Raisin!

In onze tool kun je makkelijk zelf de spaarrekeningen voor 10 jaar vast vergelijken. Zo krijg je een handig overzicht per inleg, rente en bank. Een interessante aanbieding is momenteel die van de Italiaanse CiviBank, met een hoge jaarrente van 1,50% voor een minimum inleg van € 20.000. Bovendien gunt Raisin je een welkomstbonus tot wel € 200 bij opening van je eerste spaarproduct. Begin dus met veilig sparen via Raisin en krijg een beter rendement dan in Nederland!