Vergelijk deposito's – 5 jaar looptijd

  • Spaarrentes tot wel 3,45% p.j.

  • Spaar al vanaf een inleg van € 2000

  • Gratis online deposito's aanvragen en beheren via één account

Hoogste rentes spaardeposito's
5 jaar vast

Begin met sparen in drie eenvoudige stappen

1. Open je gratis Raisin-rekening

Registreer en identificeer je éénmalig binnen enkele minuten – je gratis Raisin-rekening wordt geopend bij Raisin Bank (Duitsland). Meer details >

2. Kies een spaarproduct

Log in op je account en kies je gewenste deposito voor 5 jaar (of een ander spaarproduct). Je kunt elk spaarproduct al aanvragen voordat je Raisin-rekening is geopend.

3. Begin met sparen

Maak je spaargeld over op je Raisin-rekening en wij zorgen voor de opening van je spaarproduct. Bij opening van verdere producten hoef je je niet nogmaals te registreren of identificeren.

Vergelijk de hoogste rentes op deposito's met 5 jaar looptijd

3,40%
p.j.
Aareal Bank
Duitsland
3,45%
p.j.
CA Auto Bank
Italië
3,36%
p.j.
Inbank
Estland
3,00%
p.j.
TF Bank
Zweden
3,20%
p.j.
Renault Bank
Frankrijk
3,00%
p.j.
CKV Spaarbank
België

Spaardeposito’s van 5 jaar – een goede optie?

Heb je een (klein)kind dat naar de middelbare school gaat? Ben je van plan op wereldreis te gaan na je pensioen? Of wil je alvast geld opzijzetten voor een nieuwe auto? Al deze spaardoelen hebben één ding met elkaar gemeen: het is fijn om nu alvast te weten waar je op kunt rekenen.

Een spaardeposito biedt de zekerheid dat je direct bij het openen van de rekening weet waar je aan toe bent, zonder de koersschommelingen bij bijvoorbeeld beleggen. Op dag één weet je precies hoeveel geld je na 5 jaar sparen ontvangt. Zo kun je niet alleen beter plannen, maar heb je ook een veilig gevoel.

Deposito 5 jaar – rente in Nederland lager dan elders in de EU

In Nederland bieden de meeste banken nog steeds relatief lage spaarrentes, zelfs als je bereid bent om voor een langere periode geld vast te zetten. De hoogste rente die je in Nederland bij een grootbank ontvangt op een spaardeposito van 5 jaar is 3,00% per jaar (Rabobank stand van 03/06/2024), terwijl dat via Raisin kan oplopen tot 3,50% per jaar.

Deposito 5 jaar – rentes in de EU

De toprentes bij Raisins partnerbanken komen dus ruimschoots boven de 3% uit. De hoogste rente op een spaardeposito met een looptijd van 5 jaar vind je in juni 2024 bij de Duitse Aareal Bank die 3,45% op jaarbasis biedt.

Termijndeposito van 5 jaar – veelgestelde vragen

Sparen bij Raisin is net zo veilig als sparen bij een Nederlandse bank.

Alle partnerbanken van Raisin én de Raisin Bank (Duitsland) waar je een rekening bij kunt aanhouden vallen onder het depositogarantiestelsel van het land waarin de bank gevestigd is. Alle EU-landen hebben zo’n stelsel. Binnen de EU zijn regels opgesteld over het beschermingsniveau – en zo bieden al deze depositogarantiestelsels dus een gelijkwaardige bescherming bieden.

Zo worden tegoeden dus gegarandeerd tot € 100.000 per rekeninghouder per bank.

De rentes op spaardeposito’s lopen doorgaans op naargelang de looptijd langer wordt. Over het algemeen zijn de rentes op deposito’s een stuk hoger dan de rentes die je ontvangt op een spaarrekening.

Vraag je je af waarom de rentes bij Raisin zo hoog zijn? Dat wordt mogelijk gemaakt dankzij onze unieke aanpak. Je spaart namelijk niet direct bij de Raisin Bank, maar opent een deposito bij onze partnerbanken.

Vanaf je account kun je meerdere rekeningen openen en beheren. Dit maakt het mogelijk voor banken uit andere EU-landen – waar je wel nog een hoge spaarrente ontvangt – om te concurreren om jouw spaargeld. En dit zorgt voor hogere spaarrentes op jouw rekening.

Bij het vergelijken van deposito’s kijk je altijd naar de looptijd en de rente, maar ook naar of er een minimum- en maximuminleg is. Daarnaast is het belangrijk om na te lopen of je geld onder een depositogarantie valt en in welke valuta je rekening gevoerd wordt.

Doorgaans kun je niet tussentijds geld opnemen en bijstorten. Daarom is het dan ook belangrijk dat je zeker weet dat je jouw geld een tijd kunt missen.

Lees vooral ook ons artikel over wat een spaardeposito precies is. Al onze spaardeposito’s vergelijk je hier.

Verdiep je kennis over spaardeposito's

Vergelijk spaarrekeningen
Vergelijk spaarrekeningen

Vergelijk alle spaarrekeningen van Raisin. Met de hoogste spaarrentes uit de hele EU.

Lees meer
Depositogarantiestelsels binnen de EU
Depositogarantiestelsels binnen de EU

Om spaarders te beschermen heeft de EU regelgeving opgesteld rondom banktegoeden. Ieder land moet verplicht een depositogarantiestelsel hebben. Hiermee worden onder andere spaartegoeden gedekt. Leer de stelsels van de verschillende landen kennen.

Lees meer
Wat is een depositorekening?
Wat is een depositorekening?

Wat is een depositorekening en wat is het verschil met een ‘normale spaarrekening’? Waarom ontvang je op een deposito een hogere rente en wat zijn de voorwaarden? Lees meer over deze spaarvorm en wanneer deposito sparen slim is voor jou.

Lees meer