Een deposito voor 5 jaar, de spaarvorm die bij jou past?

Tot wel € 100 cadeau (nieuwe klanten)
  • Spaarrentes tot wel 1,40% p.j.

  • Spaar al vanaf een inleg van € 2.000

  • Kosteloos online deposito's aanvragen en beheren via één account

Home > Deposito > Deposito 5 jaar

Een deposito met 5 jaar looptijd is een populaire spaarvorm, maar waarom is dat zo? Het is altijd verstandig om een deel van je geld opzij te houden. Zeker in het huidig economisch klimaat zijn mensen op zoek naar een veilige vorm van sparen, een deposito kan deze veiligheid bieden. Ontdek hier waarom sparen met een rente die voor 5 jaar vast staat een goed idee voor jou kan zijn. 

Deposito 5 jaar

Is sparen voor 5 jaar vast een goed idee?

Wanneer je voor een deposito kiest, dan moet je op voorhand goed nagaan hoe lang je je geld kunt vastzetten. Eens je de verbintenis aangaat, kun je in de meeste gevallen immers niet meer aan je spaartegoed tot het einde van de looptijd. Meestal word je hiervoor beloond met een hogere spaarrente voor 5 jaar vast sparen, dan wanneer je voor een looptijd van bijvoorbeeld 1 jaar kiest. Hoe langer je je geld kunt missen, hoe hoger het rendement. Bij Raisin heb je de flexibiliteit om de looptijd te kiezen, zodat je altijd een termijn vindt die bij je past. Zo hoef je je geld bijvoorbeeld geen 10 jaar te missen als het je persoonlijk niet past om voor deze langere periode te kiezen.

Een voordeel van deposito sparen voor 5 jaar is dat de rente ook voor 5 jaar vast staat. Dit betekent concreet dat wanneer de marktrentes dalen, de spaarrente die jij krijgt niet zal dalen. Daarom gaat deze spaarvorm perfect samen met spaardoelen op de middellange termijn. Op het moment dat je begint met sparen, weet je immers hoeveel rente je zult ontvangen binnen 5 jaar. Je kunt dit zien als je spaargeld “reserveren” om het dan later in te zetten voor een doel. Zo plan je je financiële toekomst en krijg je tegelijk een goed rendement. Als je bijvoorbeeld een bedrag over hebt aan het begin van je carrière, kun je dit gedurende 5 jaar opzij zetten.

De rente die je ervoor krijgt kan je helpen met het beginnen van je eigen zaak of bij de koop van een huis. Zo wordt een 5 jaar deposito integraal deel van jouw financieel plan. Bovendien loop je met deposito sparen niet het gevaar dat je je geld verliest, wat op de risicovolle aandelenmarkt wel het geval is. Ook deze financiële veiligheid is belangrijk om in overweging te nemen.

Vergelijk de spaarrente voor 5 jaar vast bij Raisin

Raisin heeft een handige vergelijkingstool waar je zelf in alle rust onze spaarproducten kunt vergelijken per inlegbedrag en looptijd. Zo zie je hoe voordelig de Europese rentes zijn die Raisin je biedt. Hier geven we je een overzicht van onze meest interessante deposito’s voor 5 jaar:

  • Bij de Estse Inbank krijg 1,15% rente op jaarbasis. Via Raisin beheer je je rekening bij Inbank volledig online.
  • Bij de Italiaanse bank BFF Banking Group wordt je beloond met een voordelige rente van 0,06%
  • De Duitse North Channel Bank biedt je 0,55% spaarrente voor 5 jaar vast

N.B.: Naast hoge rentes krijg je bij opening van je eerste spaarproduct via Raisin bovendien een welkomstbonus tot wel € 200, ongeacht bij welke bank je dit spaarproduct opent. Een mooie start van je deposito!  

Zo zie je dat deposito sparen voor 5 jaar een spaaroplossing met een goed rendement is, perfect om op een veilige manier je middellange termijn plannen te bereiken. Krijg nu ook toegang tot lucractieve rentes via Raisin!

Beste spaarrentes

1,15%
p.j.
Inbank
Estland
100% Online
0,06%
p.j.
BFF Banking Group
Italië
0,55%
p.j.
North Channel Bank
Duitsland
100% Online

Waarom kan Raisin je op een veilige manier een goede rente voor 5 jaar vast bieden?

In Nederland schommelt de spaarrente al lang rond de 0%. Je denkt dus misschien dat sparen niet meer rendeert. Raisin kan echter hoge depositorentes voor 5 jaar vast bieden, omdat wij je toegang verlenen tot de meest competitieve rentes van Europa. Dit komt door het vrij verkeer van goederen en personen binnen de Europese Unie (EU). Het is  belangrijk om te weten dat wij je enkel veilige spaarproducten bij betrouwbare partnerbanken in de EU voorstellen. Alle aangeboden deposito’s worden gedekt door op Europees niveau geharmoniseerde depositogarantiestelsels. tot een bedrag van € 100.000 euro per klant en per bank