Sparen met een depositoladder

Ben je op zoek naar hogere rentes, maar wil je je geld niet zomaar voor meerdere jaren vastzetten? Met een slim systeem profiteer je van meer flexibiliteit, rente op rente en meer rendement vanaf dag één. Lees meer over de depositoladder.

In het kort
  • Met een depositoladder spaar je slim, vooral in tijden van lage rentes
  • Je zet met de depositoladder niet al je geld voor een langere periode vast, maar verspreidt het spaarbedrag over verschillende rekeningen
  • Zodra een deel van het ingelegde bedrag vrijkomt, kun je direct profiteren als de rente in de tussentijd gestegen is
  • Het Raisin platform is ideaal voor jouw depositoladder. Het is geheel gratis voor jouw als spaarder, je hebt een ruim aanbod aan spaarproducten, rentes en looptijden, en je hoeft je slechts eenmalig aan te melden en te identificeren.

Bij depositorekeningen geldt meestal hoe langer de looptijd, hoe hoger de rente. Op een depositorekening staat je geld echter voor de gehele looptijd vast en kun je tussentijds niet bij je geld. Dit is nadelig als de rente in de tussentijd stijgt en je van een hogere rente wilt profiteren. Ontdek hier hoe je met de depositoladder dit probleem oplost.

3,31%
p.j.
Distingo Bank
Frankrijk
3,25%
p.j.
Banco BAI Europa
Portugal
3,50%
p.j.
Banco BAI Europa
Portugal
3,60%
p.j.
Haitong Bank
Portugal
3,60%
p.j.
Banca Progetto
Italië
3,00%
p.j.
CKV Spaarbank
België
3,00%
p.j.
CKV Spaarbank
België

Wat is een depositoladder of depositotrap?

In een periode met lage rentes willen veel spaarders hun geld niet al te lang vastleggen. Wat als de rentes in de tussentijd weer stijgen en je niet bij je geld kunt om een rekening met een hogere rente te openen?

Aan de andere kant loop je zelfs bij lage rentepercentages rente mis als je te lang wacht. Er is een slim systeem dat het ‘risico’ dat je loopt – het risico dat rentes tijdens de looptijd weer stijgen –  te verkleinen. Je kunt je spaarbedrag opsplitsen en over verschillende rekeningen verdelen. Dit is een depositoladder of depositotrap.

Je kunt bijvoorbeeld een spaarbedrag van € 25.000 in vijf stukken verdelen die je vervolgens op vijf verschillende depositorekeningen met verschillende looptijden wegzet. Één rekening met een looptijd van één jaar, één met een looptijd van twee jaar, etc.

In de onderstaande afbeelding kun je zien hoe een spaarstrategie met een depositoladder werkt.

Wat levert een depositoladder op?

Een depositoladder heeft verschillende voordelen:

Door je depositogeld opnieuw te investeren profiteer je van rente op rente. Je zet het bedrag en de ontvangen rente na de verstreken looptermijn op een nieuwe spaardeposito. Zo ontvang je opnieuw rente aan het einde van de looptermijn van de nieuwe spaardeposito.

Met een depositoladder kun je flexibeler reageren op rentewijzigingen. Je eerste deposito komt na één jaar vrij, je tweede een jaar later, je derde deposito na drie jaar, enzovoort. Zijn de rentes in de tussentijd gestegen, dan kun je hier sneller op inspelen en direct profiteren van de hogere rente in plaats van dat je moet wachten tot dat je geld op andere deposito’s vrijkomt.

Op deze manier levert je geld vanaf dag één direct rente op. Dit is het grote voordeel ten opzichte van een afwachtende houding.

Raisin – ideaal voor jouw depositoladder

Raisin is om meerdere redenen het ideale platform om jouw depositoladder op te zetten.

Bij Raisin hoef je je slechts éénmalig te identificeren bij het openen van je Raisin-rekening. Na het identificatieproces kun je volledig online meerdere rekeningen openen en beheren bij verschillende banken. Je hoeft je dan niet bij de aanschaf van een nieuw spaarproduct opnieuw te identificeren.

Raisin is voor jou als spaarder volledig gratis. Je betaalt geen transactie- of andere kosten voor het openen en/of beheren van een rekening. Zo kun je rekeningen eenvoudig en kosteloos verlengen of afsluiten.

Het grootste voordeel van Raisin is het ruime aanbod aan deposito’s met verschillende looptijden uit verschillende EU-landen. Je vindt bij Raisin de hoogste rentes uit de hele EU en je profiteert altijd van een depositogarantie tot een bedrag van € 100.000 per rekeninghouder per bank.

Profiteer van aantrekkelijke rentes

Vergelijk spaarrekeningen
Vergelijk spaarrekeningen

Vergelijk alle spaarrekeningen van Raisin. Met de hoogste spaarrentes uit de hele EU.

Lees meer
Depositogarantiestelsels binnen de EU
Depositogarantiestelsels binnen de EU

Om spaarders te beschermen heeft de EU regelgeving opgesteld rondom banktegoeden. Ieder land moet verplicht een depositogarantiestelsel hebben waarmee onder andere spaartegoeden worden gedekt. Leer de stelsels van de verschillende landen kennen.

Lees meer
Vergelijk depositorekeningen
Vergelijk depositorekeningen

Vergelijk alle spaardeposito's van Raisin – met de hoogste spaarrentes van de EU.

Lees meer