Vergelijk spaardeposito’s - 6 maanden looptijd

  • Profiteer van rentes tot wel 3,62% p.j.

     

  • Spaar al vanaf een inleg van € 500

     

  • Spaar snel en eenvoudig online via één gratis account

     

Home > Deposito > Deposito 6 maanden vast

De hoogste deposito rentes korte looptijden

Begin met sparen in drie eenvoudige stappen

1. Open je gratis Raisin-rekening

Registreer en identificeer je éénmalig binnen enkele minuten – je Raisin-rekening wordt gratis geopend bij Raisin Bank (Duitsland). Meer details >

2. Kies een spaarproduct

Log in op je account en kies een (of meer) spaarproducten. Je kunt je gewenste deposito voor 6 maanden (of een ander spaarproduct) aanvragen voordat je Raisin-rekening is geopend.

3. Begin met sparen

Maak je spaargeld over op je Raisin-rekening en wij zorgen voor de opening van je spaarproduct. Bij opening van verdere producten hoef je je niet nogmaals te registreren of identificeren.

Profiteer van de hoogste rentes 6 maanden vast

3,57%
p.j.
Banca CF+
Italië
3,57%
p.j.
PayRay Bank
Litouwen
3,50%
p.j.
Haitong Bank
Portugal
3,50%
p.j.
Banca Progetto
Italië
3,50%
p.j.
Banca Profilo
Italië
3,30%
p.j.
A&G Banco
Spanje
3,25%
p.j.
Collector
Zweden
3,62%
p.j.
ProCredit Bank
Roemenië
3,30%
p.j.
Nordax Bank
Zweden

Aantrekkelijke rentes op termijndeposito’s van 6 maanden vast

Ook op deposito’s met kortere looptijden kun je profiteren van aantrekkelijke rentes. De hoogste rente op een deposito van 6 maanden vind je op dit moment bij de Litouwse bank PayRay en de Roemeense ProCredit Bank, die 3,56% per jaar bieden.

Spaar je graag in een land met een AAA-rating? Dan biedt de Zweedse bank Nordax 3,36% per jaar op een deposito van 6 maanden (peildatum 7 juni 2024).

Waarom een termijndeposito van 6 maanden?

Deposito’s met korte looptijden komen uitstekend van pas als je wilt profiteren van een hoge(re) rente, maar je geld niet lang wilt vastzetten. Ook kun je met een deposito van 6 maanden gericht voor een specifiek (zeer) korte termijn doel sparen.

Omdat het geld vaststaat, zul je minder in de verleiding komen om het geld toch opnemen. Tegelijkertijd profiteer je van een scherpe rente die hoger is dan op een vrij opneembare spaarrekening.

Ook kunnen deposito’s van 6 maanden een belangrijke rol spelen als je graag spaart met een depositoladder en de verwachting hebt dat spaarrentes op de korte termijn zullen stijgen

Vergelijk spaarrekeningen
Vergelijk spaarrekeningen

Vergelijk alle spaarrekeningen van Raisin. Met de hoogste spaarrentes uit de hele EU.

Lees meer
Depositogarantiestelsels binnen de EU
Depositogarantiestelsels binnen de EU

Om spaarders te beschermen heeft de EU regelgeving opgesteld rondom banktegoeden. Ieder land moet verplicht een depositogarantiestelsel hebben. Hiermee worden onder andere spaartegoeden gedekt. Leer de stelsels van de verschillende landen kennen.

Lees meer
Wat is een depositorekening?
Wat is een depositorekening?

Wat is een depositorekening en wat is het verschil met een ‘normale spaarrekening’? Waarom ontvang je op een deposito een hogere rente en wat zijn de voorwaarden? Lees meer over deze spaarvorm en wanneer deposito sparen slim is voor jou.

Lees meer