12.04.2019 | Ongeveer 2 minuten leestijd | Print dit artikel

Raisin is Fintech van het Jaar

De jury van het Duitse online tijdschrift Payment & Banking kiest Raisin als Fintech van het Jaar 2018. Doorslaggevend zijn onder andere het innovatieve bedrijfsmodel, de internationalisering en het aantal partners.

Het tijdschrift selecteert de Fintech van het Jaar uit in totaal 16 bedrijven. We zijn verheugd dat Raisin in 2018 de jury kon overtuigen “in alle categorieën”. De jury onderzocht onder andere het bedrijfsmodel, de mate van innovatie, de status van de internationalisering en het aantal partners.

Raisin heeft waarschijnlijk vooral hoog gescoord op het gebied van internationalisering. Naast Duitsland en Oostenrijk is Raisin tevens actief met lokale platformen in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Raisin.com geeft spaarders in de rest van Europa toegang tot spaarproducten met aantrekkelijke rentes.

Ook het grote aantal partners is waarschijnlijk door geen andere fintech overtroffen. Raisin werkt momenteel samen met meer dan 70 banken uit heel Europa en het einde is nog lang niet in zicht.

De winnaars werden bepaald aan de hand van een puntensysteem. Naast Raisin als “Fintech van het Jaar” werden 2 andere bedrijven bekroond. In de categorie “Nieuwkomer” won de start-up Finanzguru. De app stelt gebruikers in staat om meerdere bankrekeningen en contracten in één overzicht te beheren. De “Publieksprijs” ging naar Tomorrow: naast een mobiele account biedt Tomorrow exclusief duurzame bankproducten aan.

De jury van Fintech van het Jaar bestaat uit 8 deskundigen uit de Duitse banksector (DKB, KfW, Sutor Bank), de fintech wereld (Wirecard, RIDE Captial, Kontist, GDW) en de media (Handelsblatt). Sinds 2014 wordt de prijs uitgereikt door een onafhankelijke jury: “De Fintech van het Jaar-prijs is de eerste Duitse fintech-prijs die uitsluitend wordt uitgereikt en kan niet via sponsoring of deelnamekosten worden gekocht”, aldus de initiatiefnemers.

Bron: Fintech van het Jaar Prijs, Payment & Banking

 

Mogelijk ook interessant: