Jouw tevredenheid is ons doel

Klachten en geschillenbeslechting

Wij streven naar een langdurige klantrelatie die gebouwd is op vertrouwen en we zijn er trots op dat de meeste van onze klanten zeer tevreden zijn over de service bij Raisin. Maar waar mensen werken, kunnen fouten gemaakt worden. We doen er alles aan om deze snel te corrigeren en in de toekomst te vermijden. Graag ontvangen we je opmerkingen en suggesties. Indien je een klacht hebt over de dienstverlening van Raisin of een partnerbank van Raisin, kun je deze kenbaar maken bij Raisin:

  • per telefoon door te bellen op 085 064 4479
  • per bericht via de Berichten-functie in uw Raisin Online Banking omgeving
  • per e-mail door te schrijven naar klantenservice@raisin.nl
  • per brief door te schrijven naar: Raisin | Postbus 44 05 60 | 12005 Berlijn, Duitsland

Wat je van ons kunt verwachten
Raisin streeft ernaar eventuele klachten zo spoedig mogelijk in behandeling te nemen, doet het nodige onderzoek en neemt maatregelen om de beschreven situatie naar je tevredenheid op te lossen. Graag bespreken wij je zorgen met je in een (telefoon)gesprek en lichten we onduidelijkheden verder toe. Om misverstanden te voorkomen en vragen snel te kunnen beantwoorden, leert de ervaring dat een persoonlijk (telefoon)gesprek het meest geschikt is. Natuurlijk bevestigen wij achteraf per e-mail wat er besproken is tijdens het (telefoon)gesprek, als je dat wenst.
Raisin levert binnen 15 werkdagen inhoudelijke feedback op je klacht. Indien wij verwachten dat het antwoord langer op zich laat wachten, zullen wij je hierover informeren. Nadat wij je klacht hebben beoordeeld, zullen wij je vertellen of en hoe wij je klacht kunnen oplossen.

Soms is er een derde partij nodig
Indien wij niet of niet volledig aan je verzoek tegemoet kunnen komen, zullen wij ons standpunt uitvoerig toelichten. Toch niet tevreden over de afwikkeling? Dan kun je je richten tot het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Voor klachten over een buitenlandse partnerbank van Raisin kun je ook bij het Kifid terecht. Het Kifid is onderdeel van het Europese Financial dispute resolution network (FIN-NET) en kan je in contact brengen met de lokale tegenhanger van het Kifid in het land van herkomst van de partnerbank.

Je kunt je klacht ook voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform. Dit is een Europees platform voor onlinegeschillenbeslechting opgericht door de Europese Commissie dat door consumenten kan worden gebruikt voor de buitengerechtelijke beslechting van een geschil dat voortvloeit uit online contracten met een in de Europese Unie gevestigde onderneming.