20.09.2019 | Ongeveer 4 minuten leestijd | Print dit artikel

Raisin is de beste fintech van continentaal Europa

Met het wegnemen van de barrières bij het sparen, beleggen en pensioenproducten, heeft Raisin een 4e plaats behaald bij de beste fintechbedrijven uit heel Europa en de eerste plaats op het continent. Meer dan 2.000 ondernemingen uit de fintech-sector namen deel.

Al voor de vierde keer op rij slaagt Raisin erin om tot de FinTech50, de top 50 beste fintechs van Europa, te behoren. De ranglijst, die sinds 2012 wordt samengesteld door organisator FinTechCity uit Londen, bestaat uit de crème de la crème van meer dan 2.000 bedrijven die financiële dienstverlening op allerlei manier moderniseren.

De top 5 fintechs van Europa 2019

De jury bestaat uit meer dan 50 experts, waaronder veel CEO’s en specialisten op het gebied van bankieren, risicokapitaal en innovatie. Raisin behaalde de eerste plaats in continentaal Europa en de vierde plaats in het algemeen klassement:

  1. Onfido (Londen)
  2. Monzo (Londen)
  3. Revolut (Londen)
  4. Raisin (Berlijn)
  5. Tink (Stockholm)

 

Word klant van Raisin!

 

Een kort profiel van de top 5 fintechs van 2019

Plaats 5: De Scandinavische fintech Tink heeft zijn hoofdkantoor in Stockholm. Met de gelijknamige app kunnen meer dan 500.000 Zweden creditcards en bankrekeningen beheren, rekeningen betalen en toegang krijgen tot andere diensten. Het bedrijf helpt traditionele banken bij het ontwikkelen van hun eigen apps.

Plaats 4: Klanten van Raisin hebben inmiddels meer dan € 100 miljoen aan rente verdiend. Via Raisin‘s internetplatformen hebben reeds meer dan 210.000 klanten voor meer dan € 16,5 milljard aan spaargeld ingelegd. Bovendien biedt Raisin niet alleen spaarproducten, maar ook (alleen beschikbaar in Duitsland) Vanguard ETF-portfolio’s en pensioenproducten onder het merk ‘fairr by Raisin’ aan.

Plaats 3: De in Londen gevestigde fintech Revolut werd in 2014 opgericht, op tijd voor de hype over cryptomunten zoals Bitcoin. Met deze winnaar van vorig jaar, kunnen klanten niet alleen gratis crypto-valuta’s en nationale valuta’s omwisselen, maar ook peer-to-peer betalingen doen en met creditcard betalen.

Plaats 2: Nieuw in de top 5 is de Londonse fintech Monzo. Monzo heeft met zijn app een mobiele bank gecreëerd en trekt meer dan 55.000 nieuwe klanten per week, waarbij gebruikers een betaalrekening met pinpas krijgen. Tevens kan men een groot aantal prepaid kaarten van andere aanbieders in de app opslaan en er gemakkelijker mee betalen. Interessant is bovendien de particuliere boekhouddienst, zodat alle aankopen – of het nu gaat om koffie- of busreizen – eenvoudig kunnen worden toegewezen aan individuele budgetten, wat financiële planning een stuk eenvoudiger maakt dankzij automatische budgetbeheersing en uitgavenlimieten.

Plaats 1: Er is een nieuwe winnaar: de tweede plaats van vorig jaar Onfido is in 2019 de nummer 1. De fintech, gevestigd in Londen, helpt bedrijven om klanten te identificeren en te legitimeren. Dit gebeurt met behulp van een fotodocument, selfies en kunstmatige intelligentie.

Hier is een overzicht van alle 50 fintechs in 4 minuten en 16 seconden (Engels, video alleen op YouTube af te spelen):

Dit was de top 5 van 2018

Voor het eerst was er in 2018 een top 5 uit de lijst van “De 50 Heetste Fintechs in Europa”, zoals het financiële tijdschrift Citywire vermeldde. Raisin was er ook bij.

  1. Revolut (Londen)
  2. Onfido (Londen)
  3. Raisin(Berlijn)
  4. N26 (Berlijn)
  5. Tink (Stockholm)

N26 uit Berlijn wordt beschouwd als Europa’s eerste “mobiele bank” die bankdiensten voor smartphones optimaliseert. Klanten kunnen binnen enkele minuten een nieuwe bankrekening openen en in real time geld overmaken naar vrienden en contacten. Vorig jaar stond N26 nog op de vierde plaats, maar in 2019 daalde de fintech naar de 9e plaats in het klassement. Raisin’s spaarproducten zijn ook beschikbaar voor Duitse N26 klanten.

Londen en Berlijn: Europa‘s fintech-hotspots

In 2018 kwam meer dan de helft van Fintech50 uit Londen (27). De hoofdstad van Engeland wordt echter steeds meer geconfronteerd met concurrentie uit Berlijn. Naast Raisin hebben de Berlijnse fintechs N26 (bankwezen), insurtech Coya (verzekeringen) en Spotcap (financiering) vorig jaar ook de lijst van Fintech50 gehaald. Samen met de Frankfurtse insurtech Clark stonden vijf bedrijven uit Duitsland op de Europese ranglijst.

Bron: TheFinTech50

 

Mogelijk ook interessant: