02.02.2018 | Ongeveer 2 minuten leestijd | Print dit artikel

Raisin en Linxo kondigen partnerschap voor de Franse markt aan

Linxo, de toonaangevende Franse slimme financiële assistent die klanten in staat stelt hun geldbeheer te vereenvoudigen door bankrekeningen samen te voegen, zal een samenwerking starten met Raisin, de marktleidende aanbieder van eenvoudige spaar- en beleggingsproducten. Beide fintech-ondernemingen hebben als gemeenschappelijk doel Europese spaarproducten gemakkelijk toegankelijk te maken voor hun klanten.

De samenwerking tussen de bedrijven zal 1,6 miljoen bestaande Linxo-gebruikers toegang geven tot de meest aantrekkelijke deposito’s en spaarrekeningen van geselecteerde partnerbanken uit heel Europa. Alle spaarproducten zijn overeenkomstig EU-richtlijnen gegarandeerd tot € 100.000 per rekeninghouder per bank door nationale depositogarantiestelsels in overeenstemming.

“Met de impuls van PSD2 zullen we nu in staat zijn om een geharmoniseerde aanpak in Europa tot stand te brengen”, zegt Bruno Van Haetsdaele, mede-oprichter van Linxo. “Raisin is de eerste pan-Europese partner voor Linxo Market, de eerste marktplaats die gelanceerd wordt door een financiële assistent-app in Europa in Januarie 2017. Deze samenwerking reflecteert ons streven naar een open Europees ecosysteem van financiële diensten die rechtstreeks toegankelijk zijn vanuit Linxo, ongeacht in welk europees land men woont.”

Linxo, opgericht in 2010 in Aix-en-Provence, telt meer dan 1,6 miljoen gebruikers die toegang hebben tot hun technologie via het BtoC-kanaal en daarnaast via hun BtoB-partners (Fortuneo, BforBank, MAIF, HSBC). Linxo heeft € 23,3 miljoen opgehaald bij Crédit Mutuel Arkéa, Crédit Agricole en MAIF. De vennootschap is mede-oprichter en lid van de France Fintech vereniging.