Vergelijk deposito's – 3 jaar looptijd

Spaar met de hoogste rentes tot 3,60%

  • Kies een vaste rente tot wel 3,60% p.j.

  • Al vanaf € 500 inleg

  • Geen kosten

Hoogste rentes spaardeposito's
3 jaar looptijd

Begin met sparen in drie eenvoudige stappen

1. Open je gratis Raisin-rekening

Registreer en identificeer je éénmalig binnen enkele minuten – je gratis Raisin-rekening wordt geopend bij Raisin Bank (Duitsland). Meer details >

2. Kies een spaarproduct

Log in op je account en kies een (of meer) spaarproducten. Je kunt je gewenste deposito of spaarrekening al aanvragen voordat je Raisin-rekening is geopend.

3. Begin met sparen

Maak je spaargeld over op je Raisin-rekening en wij zorgen voor de opening van je spaarproduct. Bij opening van verdere producten hoef je je niet nogmaals te registreren of identificeren.

De hoogste spaarrentes deposito's 3 jaar vast

3,60%
p.j.
Banca Progetto
Italië
3,45%
p.j.
Inbank
Estland
3,45%
p.j.
CA Auto Bank
Italië
3,35%
p.j.
Fjord Bank
Litouwen
3,30%
p.j.
Aareal Bank
Duitsland
3,30%
p.j.
Renault Bank
Frankrijk
3,22%
p.j.
Klarna Bank
Zweden
3,25%
p.j.
TF Bank
Zweden
3,30%
p.j.
HoistSparen
Zweden
3,10%
p.j.
Rietumu Bank
Letland
3,00%
p.j.
Privatbanka
Slowakije
2,90%
p.j.
CKV Spaarbank
België

Waarom je geld voor drie jaar vastzetten?

Alhoewel spaardeposito’s niet dezelfde flexibiliteit als spaarrekeningen bieden, bieden deposito’s wel hogere rentetarieven. Een deposito met een middellange looptijd van drie jaar is vaak ideaal voor bepaalde spaardoelen, zoals een nieuwe keuken, een wereldreis, of een spaarpotje als afstudeercadeau voor je (klein)kind.

Vaak liggen de rentes op spaardeposito’s drie jaar vast niet veel lager dan de rentes op spaardeposito’s met veel langere looptijden, vooral bij buitenlandse banken.

Zo profiteer je dus van de hoogste rentes zonder dat je jouw spaargeld lang hoeft te missen.

Via Raisin vind je ook deposito’s van 1 jaar en deposito’s van 2 jaar en leggen we de slimme spaarmethode de depositoladder/dakpanmethode uit.

Termijndeposito van 3 jaar – de hoogste rentes vind je in het buitenland

Nederlandse (groot)banken lopen nog altijd ver achter op buitenlandse banken als het gaat om de rentes op spaarrekeningen en -deposito’s.

Ondanks dat de meeste grootbanken weer meer depositorekeningen aanbieden, vind je als spaarder de meest aantrekkelijke rentes buiten de landsgrenzen.

Via Raisin krijg je op dit moment voor een deposito van 3 jaar de hoogste spaarrente bij de Italiaanse bank Banca Progetto. Hier krijg je 3,60% rente per jaar op een deposito van 3 jaar (2 mei 2024).

Verdiep je kennis over spaardeposito's

Wat is een depositorekening?
Wat is een depositorekening?

Wat is een depositorekening en wat is het verschil met een ‘normale spaarrekening’? Waarom ontvang je op een deposito een hogere rente en wat zijn de voorwaarden? Lees meer over deze spaarvorm en wanneer deposito sparen slim is voor jou.

Lees meer
Depositogarantiestelsels binnen de EU
Depositogarantiestelsels binnen de EU

Om spaarders te beschermen heeft de EU regelgeving opgesteld rondom banktegoeden. Ieder land moet verplicht een depositogarantiestelsel hebben. Hiermee worden onder andere spaartegoeden gedekt. Leer de stelsels van de verschillende landen kennen.

Lees meer
Vergelijk spaarrekeningen
Vergelijk spaarrekeningen

Vergelijk alle spaarrekeningen van Raisin. Met de hoogste spaarrentes uit de hele EU.

Lees meer