Haitong Bank

Haitong Bank

3,60
%
p.j.
1 jaar | EUR

Deposito sparen

Zekerheid van een vaste rente tot 3,60% p.j.

Keuze uit looptijden van 3 maanden t/m 2 jaar

Open eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

ⓘ Bij deze bank geldt bronbelasting (Spanje). Lees over vrijstelling onder ‘Details’

Alle deposito's van Haitong Bank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
3,51 % p.j.
3 maanden EUR
3,50 % p.j.
6 maanden EUR
3,50 % p.j.
9 maanden EUR
3,60 % p.j.
1 jaar EUR
3,50 % p.j.
1,5 jaar EUR
3,60 % p.j.
2 jaar EUR
3,60 % p.j.
3 jaar EUR

Over Haitong Bank

Haitong Bank (“Haitong“) maakt deel uit van Haitong Securities, een van de toonaangevende investeringsbanken in China met een balansgrootte van circa € 100 miljard (ruim RMB 762.392 miljard) per eind juni 2023. De bank is globaal actief in Amerika, Azië en Europa en biedt een breed scala aan financiële producten en diensten aan particuliere en institutionele klanten. Het dienstenpakket van de bank omvat ook vermogensbeheer, retailoplossingen, kapitaalmarktproducten, fusies en overnames en projectfinanciering.

N.B.: Haitong heeft een bankvergunning in Portugal en biedt termijndeposito’s op Raisin aan via haar Spaanse bijkantoor (Sucursal en España) in Madrid. Dit betekent dat je spaargeld bij de bank onder de Portugese depositogarantie valt (tot € 100.000 per rekeninghouder per bank), maar dat Spaanse bronbelasting van toepassing is (hiervan kun je eenvoudig vrijstelling krijgen, d.w.z. terugbrengen naar 0%).

Details

Effectief rentetarief
3,60 % p.j.
Nominaal rentetarief
3,60 % p.j.
Looptijd/Product
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
10.000 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Wijziging van looptijd mogelijk
  • Rente-uitkering mogelijk
Bronbelasting
Haitong heeft een bankvergunning in Portugal, maar biedt deposito's op Raisin aan via haar Spaanse bijkantoor in Madrid. Dit betekent dat Spaanse bronbelasting van toepassing is. Spanje heft een standaard bronbelasting op spaarrente van 19%. Als belastingplichtige in Nederland kun je vrijstelling krijgen van deze belasting (d.w.z. terugbrengen naar 0%). Hiertoe overleg je uiterlijk 4 weken voor de vervaldatum een woonplaatsverklaring van de Nederlandse Belastingdienst die niet eerder dan 12 maanden voor de vervaldatum is gedateerd. Lees meer in het Productinformatieblad.

Over het land

Portugal ligt in het westen van het Iberisch schiereiland en is een van de meest bezochte landen ter wereld. Het Zuid-Europese land is sinds 1986 lid van de EU, stichtend lid van de NAVO en sinds 2002 lid van de eurozone. Naast het toerisme is de dienstensector de sterkste bron van inkomsten. Portugal leeft voornamelijk van de handel met zijn EU-partners.

Nederland is een belangrijke handelspartner voor Portugal en we importeren voornamelijk Portugese schoenen en kleding. Ook staat Portugal vaak in de top 10 vakantiebestemmingen van Nederlanders.

S&P Kredietstatus land: A- (Datum maart 1, 2024)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Portugese wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Portugal of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fundo de Garantia de Depósitos. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.fgd.pt/en):

Depositogarantiestelsel Portugal (Fundo de Garantia de Depósitos, FGD)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie FGD of bank aangewezen door het FGD
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij onze 257 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.