Renault Bank, de spaaraanbieder van de Renault Group, betreedt Nederlandse markt via spaarplatform Raisin.nl
  • De eerste spaarrekening van Renault Bank in Nederland is exclusief verkrijgbaar via spaarplatform Raisin.nl
  • De spaarrente van 0,35% p.j. behoort tot de hoogste in de markt
  • Renault Bank is de spaaraanbieder van RCI Bank and Services, de financiële dienstverlener van de Renault Group
  • De introductie sluit aan bij de strategie van RCI Bank and Services om haar financieringsbronnen te diversifiëren

RCI Bank and Services – de financiële dienstverlener van de Renault Group – en fintech Raisin DS hebben een exclusieve samenwerking aangekondigd om het eerste particuliere aanbod van de bank naar Nederland te brengen onder de naam Renault Bank. Raisin Nederland (https://www.raisin.nl), een platform van de Duitse fintech in vermogensbeheer Raisin DS, biedt vanaf nu een dagelijks opvraagbare spaarrekening van Renault Bank aan met een toprente voor de Nederlandse markt van 0,35% p.j.

 

Renault Bank is de eerste Franse bank bij Raisin Nederland

Voor het eerst is een spaarrekening van Renault Bank verkrijgbaar via een spaarmarktplaats. Simpel, effectief en veilig, heeft de spaarrekening van Renault Bank dezelfde voordelen als alle andere spaarproducten die RCI Bank and Services wereldwijd aanbiedt. Gestart met de Zesto-rekening in Frankrijk in 2012, zijn de spaaractiviteiten van RCI Bank and Services blijven groeien en inmiddels uitgebreid tot zeven landen: Frankrijk, Duitsland (sinds 2013), Oostenrijk (2014), het Verenigd Koninkrijk (2015), Brazilië (2019), Spanje (2020) en nu ook Nederland (via Raisin). Eind december 2020 bedroeg het totaalbedrag aan aangetrokken spaargeld bij RCI Bank and Services 20,5 miljard euro, ofwel 43% van de netto activa.

De spaarrekening is het eerste Franse spaarproduct bij Raisin Nederland en Renault Bank is de 18e partnerbank van Raisin DS in Nederland. Raisin.nl is het toonaangevende platform in Nederland voor internationaal sparen, met het grootste aantal partnerbanken en het breedste aanbod van spaarproducten.

João Leandro, CEO van RCI Bank and Services

“De uitbreiding van onze spaaractiviteiten, dankzij de introductie van Renault Bank in Nederland, sluit aan bij ons doel om de financieringsbronnen van RCI Bank and Service te blijven diversifiëren, en niet afhankelijk te zijn van slechts één bron voor liquiditeit. Deze samenwerking met Raisin onderstreept ook ons voortdurend streven naar digitale transformatie om onze klanten de beste ervaring te bieden” aldus João Leandro, CEO van RCI Bank and Services.

Eelco Habets, algemeen directeur van Raisin Nederland (c) Lukas Schramm

“Met de introductie van zo’n sterk concurrerende spaarrekening biedt Renault Bank de klanten van Raisin Nederland de mogelijkheid om rendement te behalen op hun spaargeld met maximale flexibiliteit,” zegt Eelco Habets, algemeen directeur van Raisin Nederland. “De overvloed aan geld en de almaar dalende rentes in Nederland zijn niet van een tijdelijke aard, maar worden gedreven door structurele macro-economische factoren. Deze worden versterkt door de pandemie en het beleid van de ECB. Samen met Renault Bank, zijn we verheugd een uitstekende oplossing te kunnen bieden voor onze klanten.”

 

Contact voor pers:

Raisin DS
Eelco Habets
Tel: +49 176 612 47 931
E: pr@raisin.nl
www.raisin.nl

RCI Bank and Services
Agence CLE
+ 33 (0)1 84 16 06 22
rcibspress@agencecle.fr

 

Over Raisin DS

Raisin DS, exploitant van o.a. Raisin.nl, is een pionier voor Open Banking op het vlak van sparen en beleggen. Het fintech-bedrijf biedt een Open Banking-infrastructuur voor de wereldwijde spaarmarkt van meer dan 50 biljoen dollar, waar zowel banken als spaarders van profiteren. Voor spaarders betekent het meer productkeuze en vrijheid, klantgerichte instellingen zoals banken profiteren van best-in-class spaarmarktplaatsoplossingen voor hun eigen klantenbestand, en (spaar)banken krijgen betere toegang tot financiering in de vorm van spaargeld. Raisin DS exploiteert zijn eigen B2C-platforms in heel Europa onder de merken Raisin, WeltSparen, Savedo en ZINSPILOT, en in de VS onder de merknaam SaveBetter.

Aangezien Raisin.nl uitsluitend deposito- en spaarrekeningen aanbiedt van banken uit de EU, wordt het spaargeld van klanten beschermd door nationale depositogarantiestelsels tot € 100.000 per klant per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Raisin heeft een vergunning voor het bemiddelen in spaarrekeningen van de Autoriteit Financiële Markten en biedt zijn website, klantenservice en documentatie in het Nederlands aan. In Duitsland biedt de onderneming naast spaarproducten voor particuliere en zakelijke klanten ook ETF-gebaseerde beleggings- en pensioenproducten aan.

Raisin DS werkt samen met ongeveer 400 banken en financiële dienstverleners uit meer dan 30 landen. De onderneming bedient meer dan 550.000 directe klanten. Raisin DS wordt gesteund door gerenommeerde internationale investeerders zoals btov Ventures, Deutsche Bank, FinLab, Goldman Sachs, Greycroft, Headline/e.ventures, Index Ventures, Kinnevik, Orange Digital Ventures, PayPal Ventures, Thrive Capital, Top Tier Capital Partners, Ribbit Capital, and Vitruvian Partners, evenals Peter Thiel. Het bedrijf heeft kantoren in Berlijn, Frankfurt, Hamburg, Londen, Madrid, Manchester, Milaan, New York, Parijs en Zürich. Raisin DS is ontstaan uit een fusie van de FinTech-bedrijven Deposit Solutions en Raisin in juni 2021.

 

Over Renault Bank en RCI Bank and Services

Renault Bank is een spaaraanbieder van RCI Bank and Services, de financiële dienstverlener van de Renault Group.

RCI Banque S.A. – opgericht door en volledig eigendom van de Renault Group – is een Franse bank gespecialiseerd in autofinancieringen en diensten voor de klanten en dealernetwerken van de Renault Group (Renault, Dacia, Alpine, Renault Samsung Motors en Lada) wereldwijd, van de Nissan-groep (Nissan, Infiniti en Datsun) hoofdzakelijk in Europa, Brazilië, Zuid-Korea en (in de vorm van joint-ventures) in Rusland en India, en van Mitsubishi Motors in Nederland.

RCI Bank and Services is de nieuwe commerciële identiteit van RCI Banque sinds februari 2016.

Met 3.800 werknemers in 36 landen, financierde de Group in 2020 meer dan 1,5 miljoen contracten (voor nieuwe en tweedehands voertuigen) en verkocht meer dan 4,6 miljoen diensten.

Eind december 2020 bedroegen de gemiddelde uitstaande activa 46,9 miljard euro aan financieringen en het bedrijfsresultaat was 1.003 miljoen euro.

Sinds 2012 trekt RCI Banque S.A. spaargeld aan in zeven landen. Per eind december 2020 bedroeg het totaal aangetrokken spaargeld € 20,5 miljard, ofwel 43% van de netto activa.

Kijk voor meer informatie over RCI Bank and Services op www.rcibs.com.

Volg ons op Twitter: @RCIBS

Terug naar archief