Raisin.nl lanceert spaarproducten van Klarna in Nederland
  • De spaarrekening en depositorekeningen van Klarna zijn exclusief beschikbaar via het spaarplatform Raisin.nl
  • Competitieve spaarrentes tot 0,89% p.j., in contrast met de gebruikelijke nulrentes en boeterentes
  • Toetreding tot de Nederlandse markt is een logische vervolgstap na succesvolle samenwerking in Duitsland

 

Amsterdam/Berlijn, 7 oktober – Raisin.nl, het Nederlandse spaarplatform van de Duitse fintech in vermogensbeheer Raisin DS, en Klarna, een van de wereldwijd toonaangevende dienstverleners op het gebied van bankieren, betaal- en shoppingdiensten, hebben een exclusieve samenwerking aangekondigd om het particuliere spaaraanbod van Klarna Bank naar Nederland te brengen.

De op raisin.nl aangeboden spaarproducten bieden competitieve spaarrentes tot 0,89% per jaar en zijn daarmee een aantrekkelijk alternatief op de Nederlandse spaarmarkt, waar nulrentes en zelfs negatieve rentes gangbaar zijn. De lancering is een logische vervolgstap na de vorig jaar gestarte samenwerking in Duitsland. Spaarders kunnen via www.raisin.nl volledig online een dagelijks opvraagbare spaarrekening en termijndeposito’s van Klarna met een looptijd van 12 tot 48 maanden openen.

 

Spaarplatform raisin.nl

 

Wilko Klaassen, General Manager van Klarna België, Nederland en Frankrijk vertelt: “Naast onze betaal- en shoppingdiensten zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van onze bankdiensten. Nederlandse spaarders zijn geconfronteerd met een gebrek aan aantrekkelijke spaarmogelijkheden, maar de vraag naar spaarproducten met een goede rente blijft onverminderd hoog. Na onze samenwerking met Raisin DS op de Duitse markt, breiden we ons aanbod nu uit naar een volgende veelbelovende spaarmarkt.”

Dr. Tamaz Georgadze, Co-CEO Raisin DS (c) Lukas Schramm

 

“De uitbreiding van Klarna naar de Nederlandse spaarmarkt is de volgende stap van ons succesverhaal. Het laat zien dat onze samenwerking vruchten afwerpt voor beide partijen en dat open banking de toekomst heeft. Zo zetten we onze missie, om echte oplossingen te vinden voor spaarders in heel Europa, kracht bij” aldus Dr. Tamaz Georgadze, mede-CEO van Raisin DS.

 

“Na Renault Bank en Nordax, bieden we met Klarna nu een derde dagelijks opvraagbare spaarrekening op Raisin.nl. Raisin DS is het aangewezen platform voor financiële dienstverleners om flexibel en snel nieuwe markten te betreden en hun aanbod te verbreden – van spaarbanken van autobedrijven tot toonaangevende, wereldwijd actieve fintechs,” voegt Georgadze toe.

 

Eelco Habets, Country Head Netherlands, Raisin DS (c) Lukas Schramm

 

“Met Klarna verwelkomen we de twintigste partnerbank van Raisin DS in Nederland. Het aantrekkelijke spaaraanbod van Klarna biedt Nederlandse spaarders een broodnodig alternatief en het helpt ons om nog sneller de grootste pan-Europese fintech in vermogensbeheer te worden,” zegt Eelco Habets, Country Head Nederland van Raisin DS.

Klarna biedt in Nederland de volgende rentes op de spaarrekening en depositorekeningen via Raisin.nl

Dagelijks opvraagbare spaarrekening: 0,16% p.j.

  • 12 maanden: 0,39% p.j.
  • 24 maanden: 0,63% p.j.
  • 36 maanden: 0,77% p.j.
  • 48 maanden: 0,89% p.j.

 

Over Raisin DS

Raisin DS, exploitant van o.a. Raisin.nl, is een pionier voor Open Banking op het vlak van sparen en beleggen. Het fintech-bedrijf biedt een Open Banking-infrastructuur voor de wereldwijde spaarmarkt van meer dan 50 biljoen dollar, waar zowel banken als spaarders van profiteren. Voor spaarders betekent het meer productkeuze en vrijheid, klantgerichte instellingen zoals banken profiteren van best-in-class spaarmarktplaatsoplossingen voor hun eigen klantenbestand, en (spaar)banken krijgen betere toegang tot financiering in de vorm van spaargeld. Raisin DS exploiteert zijn eigen B2C-platforms in heel Europa onder de merken Raisin, WeltSparen, Savedo en ZINSPILOT, en in de VS onder de merknaam SaveBetter.

Aangezien Raisin.nl uitsluitend deposito- en spaarrekeningen aanbiedt van banken uit de EU, wordt het spaargeld van klanten beschermd door nationale depositogarantiestelsels tot € 100.000 per klant per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Raisin heeft een vergunning voor het bemiddelen in spaarrekeningen van de Autoriteit Financiële Markten en biedt zijn website, klantenservice en documentatie in het Nederlands aan. In Duitsland biedt Raisin DS naast spaarproducten voor particuliere en zakelijke klanten ook ETF-gebaseerde beleggings- en pensioenproducten aan.

Raisin DS werkt samen met ongeveer 400 banken en financiële dienstverleners uit meer dan 30 landen. De onderneming bedient meer dan 550.000 directe klanten. Raisin DS wordt gesteund door gerenommeerde internationale investeerders zoals btov Ventures, Deutsche Bank, FinLab, Goldman Sachs, Greycroft, Headline/e.ventures, Index Ventures, Kinnevik, Orange Digital Ventures, PayPal Ventures, Thrive Capital, Top Tier Capital Partners, Ribbit Capital, and Vitruvian Partners, evenals Peter Thiel. Het bedrijf heeft kantoren in Berlijn, Frankfurt, Hamburg, Londen, Madrid, Manchester, Milaan, New York, Parijs en Zürich. Raisin DS is ontstaan uit een fusie van de FinTech-bedrijven Deposit Solutions en Raisin in juni 2021.

 

Over Klarna

Wij maken shoppen gemakkelijk. Klarna is wereldwijd leider op het gebied van smoooth shopping en betalingen. Met Klarna kunnen consumenten nu kopen en later betalen, zodat ze kunnen shoppen waar ze van houden. Het aanbod van Klarna aan consumenten en retailers omvat betalingen, social shopping en persoonlijke financiën. Meer dan 250.000 (web)shops, waaronder H&M, IKEA, Expedia Group, Samsung, ASOS, Peloton, Abercrombie & Fitch, Nike en AliExpress bieden Klarna’s innovatieve winkelervaring online en in de winkel aan. Klarna is één van de grootste private fintechs wereldwijd met een waardering van $45,6 miljard. Klarna werd opgericht in 2005, heeft meer dan 4.000 werknemers en is actief in 17 landen. Kijk voor meer informatie op klarna.com.

 

Perscontact Raisin DS

Eelco Habets
Head of Netherlands
Tel: +49 176 612 47 931
E: pr@raisin.nl
www.raisin.nl

 

Perscontact Klarna

Stefan Wilten
NewsLab PR
Tel: +316 51 50 03 04
E: stefan.wilten@newslab.nl

Terug naar archief