pers

Perscontact

Eelco Habets Algemeen Directeur

pers@raisin.nl

Download persfoto's Download logo's

Raisin in de pers

De laatste keer dat de gemiddelde Nederlandse spaarder van dit soort rentepercentages kon profiteren, was in 2010. Hoewel de Nederlandse banken de spaarrentes ook verhogen, blijven deze nog ver achter bij andere EU-banken.

Spaarder moet naar Italië voor hoge rente: 4% bij drie jaar vast – mei 17, 2023 - Naar artikel

Dagelijks vloeit er 10 miljoen euro aan spaargeld naar Rasins partnerbanken, wat zich laat omrekenen naar 3,6 miljard euro per jaar.

Buitenlandse banken azen op Nederlandse spaarders, die massaal geld blijven oppotten – januari 17, 2023 - Naar artikel

Na een snelle stijging is de spaarrente bij een paar Europese banken nu weer terug op het niveau van tien jaar geleden, meldt spaarplatform Raisin.

Spaarrente op hoogste niveau in tien jaar – december 29, 2022 - Naar artikel

Er bestaan verschillende websites waar je spaarrentes uit heel Europa kan vergelijken. Zo is er [...] Raisin, dat toegang geeft tot spaarrekeningen van banken uit heel de EU.

In andere EU-landen zijn spaarrentes tot drie keer zo hoog als hier, zo maak je daar gebruik van – november 8, 2022 - Naar artikel

[...] de Zweedse bank Klarna biedt 0,95 procent rente op een spaarrekening, de Franse Renault Bank zit op 0,85 procent.

Spaargeld in het buitenland stallen vanwege hogere rente? Hier moet je op letten – november 8, 2022 - Naar artikel

"We zitten met popcorn klaar voor het rentebesluit", zegt een woordvoerder van Raisin, een Duitse platform dat veel buitenlandse banken gebruiken om in Nederland actief te zijn. "Hoe hoger de rente hoe beter voor ons."

Buitenlandse banken lokken steeds meer Nederlandse spaarders – oktober 27, 2022 - Naar artikel

De interesse om spaargeld in het buitenland te stallen groeit. Dat merkt [...] bemiddelingsplatform Raisin. ,,[...] het aantal Nederlandse klanten dat wij hebben [is] in de afgelopen 365 dagen meer dan verdubbeld [...]"

Spaarrente stijgt: loont het nu weer om te gaan sparen? – oktober 26, 2022 - Naar artikel

Grote Nederlandse banken hebben de negatieve rente de laatste weken weliswaar afgeschaft, maar van positieve rente is nog geen sprake. Dat is anders in het buitenland, zegt Eelco Habets van het Europese spaarplatform Raisin.

Als je bereid bent je geld voor een langere tijd vast te zetten kun je over de grens wél sparen tegen rente – september 19, 2022 - Naar artikel

Renault Bank is een Franse bank, maar Nederlandse consumenten kunnen via het Europese spaarplatform Raisin wel een rekening openen bij Renault Bank.

Nederlandse inflatie knalt boven de 10%, volgens rekenmethode CBS: gat met spaarrente is extreem groot – september 19, 2022 - Naar artikel

Renault Bank (uit Frankrijk) biedt via spaarplatform Raisin de hoogste rente met 0,65 procent op een vrij opneembare spaarrekening.

Einde aan het betalen voor je spaargeld: ook Volksbank schaft negatieve rente af – september 19, 2022 - Naar artikel

Er zijn namelijk nog genoeg andere banken waar je je spaargeld kunt onderbrengen zonder ervoor te hoeven betalen. Denk aan [...] één van de buitenlandse spaarrekeningen via het platform van Raisin.

Betalen voor je spaarrekening is zo erg niet – september 19, 2022 - Naar artikel

De rente op spaardeposito’s, waarbij spaargeld voor langere tijd vaststaat, is al wel iets gestegen [...] Andere banken gaan nog iets hoger. Op de site van spaarbemiddelaar Raisin kan je rentes en voorwaarden vergelijken.

Sparen gaat het beste ongemerkt. Zo doe je dat – juli 14, 2022 - Naar artikel

Nederlanders waren in het eerste halfjaar van 2021 met afstand kampioen sparen van Europa. Gemiddeld spaarden wij €1734. [...] Volgens Raisin zetten de Nederlanders van juli 2020 tot juni 2021 in totaal €38 miljard opzij [...]

Nederlanders Europees kampioen sparen – november 19, 2021 - Naar artikel

[...] spaarrekening en depositorekeningen die beschikbaar komen via spaarplatform Raisin, een Europees spaarplatform dat consumenten de mogelijkheid biedt een spaarrekening te open bij [...] Europese banken om zo de beste rente te kunnen pakken.

Het Zweedse betalingsbedrijf Klarna wil Nederlandse spaarders lokken met rentes tot 0,89% – oktober 14, 2021 - Naar artikel

Betalingsdienstverlener Klarna gaat in Nederland spaarrekeningen aanbieden [...] Dat doet het bedrijf via de Nederlandse tak van het fintechbedrijf Raisin

Fintechbedrijf Klarna wil Nederlandse spaarders lokken – oktober 14, 2021 - Naar artikel

De spaarproducten van Klarna kunnen vanuit Nederland geopend worden via het internationale spaarplatform Raisin - dezelfde route die ook gelopen wordt voor het openen van een spaarrekening bij Renault Bank.

Nieuwe spaarbank: Klarna uit Zweden – oktober 14, 2021 - Naar artikel

Voor de spaarrekening van Renault Bank heb je een account nodig bij bemiddelingsplatform Raisin.nl. [...] de moeite waard. Een rente van 0,35% krijg je verder nergens op een spaarrekening. [...] Je kunt dus altijd over je geld beschikken.

Renault Bank Spaarrekening met 0,35% rente – juli 23, 2021 - Naar artikel

Spaarders hebben het lastig en ontkomen er bijna niet aan om wat te schuiven met het geld. Gelukkig komen er af en toe nieuwe spelers bij, zoals Renault die nu 0,35 procent rente biedt op een gewone spaarrekening.

Banken weren spaarders, waar kunnen we nog terecht? – juli 19, 2021 - Naar artikel

Renault trekt samen op met een ander fintechbedrijf: Raisin. [...] Zo wordt het een win-win. Het bedrijf haalt goedkoop geld op en de spaarder krijgt nog een beetje rendement op zijn spaargeld.

Autobouwer Renault komt met Nederlandse bank, lokt klanten met ’toprente’ – juli 9, 2021 - Naar artikel

Bij de financiële tak van Renault staat al 20,5 miljard euro aan spaargeld, meldt spaarbemiddelaar Raisin die het product hier aanbiedt.

Renault komt spaargeld tanken in Nederland – juli 9, 2021 - Naar artikel

De rekening is exclusief verkrijgbaar via spaarplatform Raisin, dat sinds enkele jaren een selectie van Europese banken aanbiedt waar je als buitenlander kunt sparen.

De financiële tak van Renault komt met spaarbank in Nederland en biedt 0,35% rente – juli 9, 2021 - Naar artikel

De Franse Renault Bank is via een exclusieve samenwerking met spaarplatform Raisin.nl toegetreden tot de Nederlandse markt.

Renault Bank richt pijlen op Nederlands spaargeld – juli 9, 2021 - Naar artikel

Al langere tijd zijn er allerlei deposito’s bij banken in het buitenland af te sluiten – veelal via internationale spaarplatforms zoals Raisin. Een recentere ontwikkeling is dat buitenlandse banken ook direct opneembaar sparen aanbieden.

Spaarmarkt in beweging – juli 9, 2021 - Naar artikel

Twee van de grootste Duitse fintechbedrijven, Deposit Solutions en Raisin, gaan met elkaar fuseren. [...] Raisin uit Berlijn is een van de grootste aanbieders van nieuwe spaarproducten in Europa en [...]

Twee grote Duitse fintech-bedrijven gaan megafusie aan – juli 2, 2021 - Naar artikel

[...] spaaractie, kan bij Raisin terecht. Volgens Bulthuis is je spaargeld bij Raisin net zo goed beschermd als in Nederland. Omdat de spaarproducten die de bank aanbiedt allemaal onder een depositogarantiestelsel binnen de Europese Unie vallen.

Opnieuw geen spaaracties vakantiegeld: banken promoten alternatief – mei 20, 2021 - Naar artikel

Op dit moment bieden Bigbank of Coop Pank, beide uit Estland, de meeste rente, maar dat kan veranderen. Door de komst van spaarplatforms [...] Raisin, met AFM-vergunning, is het nu mogelijk te sparen in de landen van de EU.

We hebben meer spaargeld dan ooit, maar het verdampt: tien tips om er meer van te maken – maart 9, 2021 - Naar artikel

Nederlandse spaarders hebben in Europees perspectief te maken met zeer lage tarieven voor termijndeposito’s. Alleen in Ierland is de situatie nog erger, komt naar voren uit een analyse van de Europese spaarvergelijker Raisin.

Bijna nergens in Europa zijn de spaarrentes zo laag als in Nederland: zoveel krijg je voor 1 en 3 jaar vast – januari 14, 2021 - Naar artikel

Met internationaal sparen kun je een behoorlijk hoger rendement behalen dan bij de banken in Nederland. Dat gaat vrij eenvoudig [...] heeft Raisin aangegeven dat er banken in hun aanbod bij komen in de komende maanden. Welke, dat weten we nog niet

Sparen in 2021 – december 29, 2020 - Naar artikel

Een veilige optie om je geld te stallen en toch rente te ontvangen, is een spaardeposito. [...] Hoe langer die periode, hoe meer rente je krijgt. [...] Zo kun je bij platform Raisin momenteel 1,4% rente trekken [...]

5 slimme alternatieven voor een spaarrekening – oktober 13, 2020 - Naar artikel

Online bemiddelaars als Savedo en Raisin [...] vallen niet onder toezicht van de Nederlandsche Bank, maar van de Autoriteit Financiële Markten. [...] bieden bemiddeling voor het afsluiten van een spaarrekening of deposito bij een buitenlandse bank

Sparen over de grens? Hier moet je rekening mee houden – september 30, 2020 - Naar artikel

Het Duitse Raisin is een 'spaarbemiddelaar' die spaargeld uitzet bij ruim tien buitenlandse banken (in de Europese Unie). [...] Klanten kunnen bij Raisin zelf de bank of banken kiezen waar zij hun geld willen stallen.

Hoe u bespaart op uw bank – augustus 15, 2020 - Naar artikel

Sparen in het buitenland is tegenwoordig eenvoudig. Via online spaarbemiddelaars, zoals Savedo en Raisin, kunt u verschillende (Europese) spaardeposito's openen. Met uw account beheert u gratis uw deposito‘s, gewoon in de Nederlandse taal.

Huizenmarkt en rentes: het beeld voor de komende maanden – mei 20, 2020 - Naar artikel

Waar je bij aanbieders als Raisin nog een redelijk hoge rente kunt ontvangen door een spaardeposito bij een andere Europese bank te openen, bieden de Nederlandse banken nauwelijks nog rente.

Aantal miljonairs in Nederland weer gestegen – maart 23, 2020 - Naar artikel

De opkomst van online rentebemiddelaars (zoals Savedo en Raisin) kan leiden tot verschuivingen van spaartegoeden naar faciliteiten met hogere rentes. [...] vergemakkelijken transfers van spaargelden naar (niet-Nederlandse) banken [...]

(DNB-rapport) Veranderen voor vertrouwen: Lenen, sparen en betalen in het datatijdperk – januari 22, 2020 - Naar artikel

Het alternatief voor sparen bij Nederlandse grootbanken is in Europa te vinden. [...] spaargeld is tot €100.000,- altijd veilig. [...] partijen die het administratieve werk voor je overnemen, zonder dat dit geld kost. Raisin is een van de bekendste

Wat zijn de alternatieven voor sparen met 0% rente? – januari 10, 2020 - Naar artikel

Alle landen waar die buitenlandse banken gevestigd zijn, hebben een depositogarantiestelsel die tegoeden tot 100 duizend euro garanderen bij faillissement. De EU heeft daar regels voor opgesteld waar lidstaten aan moeten voldoen.

Kan ik gunstig sparen via een buitenlandse bank? – december 19, 2019 - Naar artikel

Zo krijg je bij het Duitse Raisin hogere rentes dan bij andere banken, is het Nederlandse Knab interessant als je wilt beleggen en zijn N26 en Revolut voordelig voor mensen die veel reizen, zoals piloten.

Steeds meer Nederlanders klant bij ‘neobanken’ – december 19, 2019 - Naar artikel

Neobanken in Europa breiden hun diensten op dezelfde manier uit. Zo werkt N26 samen met Raisin, een Duits spaarplatform waar je online in heel Europa kan shoppen voor de hoogste rente op je spaarrekening.

Ze zijn digitaal, nieuw en beloven een revolutie in de bankwereld – november 15, 2019 - Naar artikel

Er zijn op de markt diverse buitenlandse partijen actief die hogere rentes bieden dan Nederlandse banken. Zo kun je via het spaarplatform Raisin momenteel een vijfjarige deposito afsluiten bij Inbank uit Estland, die 1,6% rente per jaar oplevert.

Spaarrente te laag? Overweeg een deposito – november 7, 2019 - Naar artikel

Steeds meer spaarders zoeken hun heil dan ook over de grens, waar de rente vaak nog een stuk hoger ligt. Verschillende spelers op de markt springen hier op in, bijvoorbeeld het online spaarplatform Raisin.

De wereldwijde handelsconflicten bedreigen ook de spaarrente – oktober 22, 2019 - Naar artikel

Wanneer je een goede Europese spaarrekening wilt vinden, kan het moeilijk zijn om door de bomen het bos te zien. Spelers zoals het online spaarplatform Raisin [...] een overzicht van makkelijk toegankelijke en voordelige deposito’s te bieden.

De lage rente zet de pensioenen en de opbrengsten uit sparen onder druk – oktober 21, 2019 - Naar artikel

De tijd dat we trouw naar de bank liepen om geld te sparen is voorbij. Een aantrekkelijke optie kan Raisin zijn: een 100% online spaarplatform waarmee je de beste rente in verschillende Europese landen kunt vinden.

Slim sparen: zo doe je dat! – oktober 9, 2019 - Naar artikel

Uitzoeken bij welke bank je terecht kunt voor aantrekkelijke spaarrentes vormt dus een uitdaging. [...] door [...] platformen als Raisin [...] via één account online toegang verkrijgen tot verschillende Europese banken met erg goede depositorentes.

Negatieve rente: verlaat spaargeld het land of wordt een rente onder nul verboden? – september 16, 2019 - Naar artikel

Als je spaarcenten in Nederland niets meer opleveren, probeer het dan eens in het buitenland. Over de grens worden namelijk nog wel hogere spaarrentes aangeboden, blijkt uit gegevens van de Duitse start-up Raisin.

Spaarrente richting 0 procent: Dit zijn de alternatieven – september 13, 2019 - Naar artikel

[...] in veel landen binnen de EU is de rente op sparen heel wat hoger dan in Nederland. [...] Daar kan een platform dat een overzicht biedt, zoals Raisin, je gelukkig bij helpen. Via één online account heb je toegang tot banken uit de hele EU [...

Blijft de Nederlandse spaarrente dalen? – augustus 29, 2019 - Naar artikel

Zo zijn banken onder strenger toezicht komen te staan en geldt binnen de Europese Unie een depositogarantiestelsel. Rodenburg: "Daarmee zijn spaartegoeden tot 100.000 euro beschermd bij een eventueel faillisement van de bank."

Sparen over de grens: doen of niet? – juni 5, 2019 - Naar artikel

Today, Inbank began collecting deposits from the Dutch market using the Raisin platform. The purpose of collecting deposits is to support Inbank’s international financing activity and make it more flexible and efficient to raise capital.

Inbank enters Dutch deposit market – maart 7, 2019 - Naar artikel

Raisin, een marktplaats voor spaar- en beleggingsproducten, haalt in een investeringsronde fors meer kapitaal op bij onder andere Paypal en Index Ventures, bekend als aandeelhouder in Adyen.

Spaarplatform Raisin schrijft €100 mln bij – februari 6, 2019 - Naar artikel

De nieuwste bank in het aanbod van Raisin is BlueOrange uit Letland - u kunt daar sparen in Euro's onder het Letse depositogarantiestelsel. Dat heeft dezelfde dekking als ieder ander land in de Eurozone: € 100.000 per persoon, per bank.

Scherpe spaarrente bij BlueOrange: bank uit Letland – november 30, 2018 - Naar artikel

De hoogste tarieven vind je bij buitenlandse banken, makkelijk toegankelijk via spaarplatforms als Raisin. Maar is dat wel veilig? Ja, zegt financieel planner Jeroen Wolfsen van Moneywise.

Toch maar sparen ondanks lage rente – november 2, 2018 - Naar artikel

Sinds 2008 is er het nodige veranderd in het toezicht op Europese banken. De EU harmoniseerde het depositogarantiestelsel. Dat betekent dat elke bank in de EU spaargeld tot € 100.000 garandeert bij faillissement. Je spaargeld is dus veilig.

Tien jaar na Icesave: is sparen in het buitenland veilig? – september 7, 2018 - Naar artikel

Raisin - al vele jaren actief in Duitsland - biedt nu ook in ons land de mogelijkheid om te sparen in allerlei andere landen. In Duitsland heeft Raisin 50 partnerbanken, dus het aanbod zal ook in Nederland ongetwijfeld breder worden.

Spaarplatform Raisin nu ook in Nederland – september 4, 2018 - Naar artikel

Buitenlandse banken bieden hogere rente's dan hun Nederlandse collega's. Binck is een Nederlandse effectenbank die deposito's faciliteert voor andere Europese banken. Binck doet dit via zijn Duitse partner Raisin.

Money for nothing – april 26, 2018 - Naar artikel

Via Raisin hoef je je niet te verdiepen in voorwaarden in onbegrijpelijke buitenlandse talen. Raisin is te vergelijken met een reisbureau: het organiseert voor het spaarvarken de gunstigste rente-­bestemming.

Sparen over de grens – april 9, 2018 - Naar artikel

Vanguard, the world’s second-largest asset manager, has teamed up with German fintech company Raisin.

Vanguard joins fintech company for German market push maart 28, 2018 - Naar artikel

RTL Nieuws verdiepte zich en concludeerde dat spaarproducten via bemiddelaars zoals Raisin veilig zijn.

Nieuwe spaarproducten beloven gouden bergen: wij lazen de kleine lettertjes – maart 1, 2018 - Naar artikel

With a Raisin account, users can shift their money to banks in different European countries to get the best interest rate.

Choosing a bank is about to become as ruthless as shopping for flights, taxis, and hotels februari 6, 2018 - Naar artikel

Raisin has picked up backing from PayPal. Described as a “strategic investment,” the new funding round remains undisclosed.

Paypal Backs Pan-European Savings Deposit Marketplace Raisin december 22, 2017 - Naar artikel

Raisin GmbH is growing rapidly and today the “European Deposit Marketplace” is moving into the UK with the acquisition of PBF Solutions.

European Deposit Marketplace Raisin Acquires PBF Solution in UK Expansion september 20, 2017 - Naar artikel

European financial deposit marketplace Raisin has made its first acquisition, Manchester-based PBF Solutions, as it prepares to enter the UK savings market.

Raisin acquires PBF Solutions to enter UK market september 20, 2017 - Naar artikel

German startup Raisin (aka WeltSparen) recently announced its cooperation with N26. Startus Magazine spoke to CEO Tamaz Georgadze to find out about the details of the partnership and the future of financial services.

German Startup Raisin Cooperates With N26, “Empowering” Clients augustus 25, 2017 - Naar artikel

Raisin reports that in less than 4 years its customers have invested more than €4 billion in the platform’s savings products. As a result, Raisin is the leading marketplace for investments in Europe and one of the fastest growing Fintechs in the

Savings Marketplace Raisin Passes the €4 Billion Mark Faster than Any Wealth Management Fintech augustus 17, 2017 - Naar artikel

Berlin-based Raisin lets customers across Europe invest in savings accounts around the EU. The company is one of the biggest investment marketplaces in Europe, with over 90,000 customers.

€4 billion has now been invested using German savings startup Raisin augustus 17, 2017 - Naar artikel

Not long ago, the accepted wisdom was that banking was as local a trade as perishable food distribution. Our CEO Tamaz Georgadze explains why consumers like Raisin and how the company will continue to thrive as an independent marketplace.

Raisin, A Global Open Banking Forerunner juli 24, 2017 - Naar artikel

Why Raisin is a good choice for distribution partners, partner banks and customers: The Global Finance Magazine about Raisin's collaboration with N26.

Reaping Interest Rewards With Raisin juni 16, 2017 - Naar artikel

British FinTech firms have dominated this year’s FinTech50, a list of Europe’s most innovative financial technology companies - but Germany (with Raisin) and Switzerland are following.

UK dominates FinTech50 list of innovative financial technology firms juni 7, 2017 - Naar artikel

German N26 customers can now open savings accounts through Raisin. The feature will be launched in other European countries and with more providers later this year.

N26 launches savings accounts with Raisin mei 10, 2017 - Naar artikel

Only three and a half years after its launch as WeltSparen in Germany, Raisin, the online marketplace for savings products, counts more than €3 billion in investments done on the platform.

No Sour Grapes: Online Marketplace Raisin’s €3 Billion+ in Investments april 20, 2017 - Naar artikel

With the help of Raisin, customers can open deposits across Europe at attractive interest rates. The online marketplace provides these services free of cost.

Raisin Fintech Startup raises $3.2 billion, one-third of which raised in the last four months april 19, 2017 - Naar artikel

Raisin, fintech which has placed 2 billion euros, raises 30 million (article is in French)

Les Echos januari 27, 2017 - Naar artikel

German savings startup Raisin raises €30 million

Business Insider januari 26, 2017 - Naar artikel

Sun shines on fundraising for German fintech Raisin

Financial Times januari 26, 2017 - Naar artikel

Financial services startup "Raisin" offers EU citizens platform to invest deposits.

Verslo žinios december 21, 2016 - Naar artikel

Financial Institution Raisin built a platform through which Europeans can easily open a bank account in any EU country.

Helsingin Sanomat december 16, 2016 - Naar artikel

German savings platform Raisin just hit a €1.7 billion investment milestone

Business Insider Sep 2016 september 27, 2016 - Naar artikel

Raisin (RAIS + INterest) is the first pan-European marketplace for savings, making the best interest rates across Europe accessible to over 500 million savers. Customers use a fully online process ...

The New Statesman juli 22, 2016 - Naar artikel

CEO Tamaz Georgadze about the Post-Brexit-Situation in WSJ: "Some London-based startups are already forging relationships with a bank on the continent as a “Plan B,” said Tamaz Georgadze, the founder and chief executive of Raisin

Wall Street Journal juli 11, 2016 - Naar artikel

Another option is to seek out higher deposit rates through a pan-European vehicle, such as Raisin.com, which currently offers a rate of 1.4 per cent on a one-year fixed rate deposit from Polish bank Alior.

The Irish Times juni 28, 2016 - Naar artikel

Raisin, previously known as SavingGlobal, has launched its pan-European savings marketplace, expanding for the first time beyond its home country of Germany and neighboring Austria.

TechCrunch april 6, 2016 - Naar artikel

Raisin aims to take advantage of the differing interest rates paid by banks across Europe. The company had until now only offered German and Austrian citizens the chance to open higher-yielding accounts.

Wall Street Journal april 6, 2016 - Naar artikel

A Berlin fintech startup that's already brokered €1 billion has created the first pan-European savings platform

Business Insider april 6, 2016 - Naar artikel

If you are disappointed at the low rates being offered on savings accounts listen up, help may be at hand.

Today FM augustus 23, 2015 - Naar artikel

Logo The Wall Street Journal Small

Raisin's business model, and attraction for venture capitalists, takes advantage of the European Union’s lack of an integrated capital market.

Wall Street Journal augustus 6, 2015 - Naar artikel

Raisin's marketplace lets you shop around and compare different rates European-wide.

TechCrunch augustus 6, 2015 - Naar artikel

Raisin has the most simple-but-brilliant way of boosting your cash savings we've ever heard.

Business Insider maart 23, 2015 - Naar artikel

Investing across borders is easy. Raisin based in Berlin, allows Germans to open as many accounts elsewhere in Europe as they like without ever visiting a branch.

The Economist maart 13, 2015 - Naar artikel

Raisin, set up a year ago, allows its customers to take advantage of higher rates in other countries.

Financial Times november 30, 2014 - Naar artikel

Logo The Wall Street Journal Small

Even banks that don't have branches or online operations in Germany can now reach German savers through Raisin.

Wall Street Journal september 16, 2014 - Naar artikel

Raisin raises €7.5m to spark “saving without borders” revolution.

Index Ventures augustus 23, 2014 - Naar artikel

How to put your savings in another country and earn more interest.

Quartz juni 23, 2014 - Naar artikel