Nieuwe mijlpalen bereikt: Raisin Nederland voegt 10e partnerbank toe aan platform, fintech overschrijdt 20 miljard euro aan bemiddeld spaargeld
  • Raisin Nederland biedt nu spaarproducten aan van 10 Europese banken
  • Nederlandse spaarders kunnen nu naast deposito’s ook kiezen voor flexibel sparen
  • Raisin heeft inmiddels meer dan 20 miljard euro bemiddeld voor 230.000 Europese spaarders

Het spaarplatform Raisin Nederland biedt nu, na de lancering van van de Italiaanse CiviBank, spaarproducten aan van 10 Europese partnerbanken. Bovendien is CiviBank de eerste bank die via Raisin Nederland een flexibele spaarrekening aanbiedt, met een variabele rente van 0,15% p.j. De marktplaats voor spaarproducten gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels binnen de EU (www.raisin.nl), richt zich op het toegankelijk maken van hogere spaarrentes voor de Nederlandse consument. Terwijl de grootbanken van het land gemiddeld 0,02% bieden voor een 1-jaars deposito en 0,01% op een spaarrekening, kunnen spaarders via Raisin voor hetzelfde product rentetarieven vinden die tot 42 respectievelijk 15 keer hoger liggen, met vergelijkbaar concurrerende tarieven voor andere looptijden.

Sinds de lancering in Duitsland in 2013 en in Nederland eind 2018, heeft de marktplaats voor sparen en beleggen een aanhoudende groei doorgemaakt. Via zijn acht platformen heeft Raisin nu meer dan 20 miljard euro geplaatst bij banken uit 25 landen.

Raisin Nederland Country Head Eelco Habets: “Consumenten in Nederland worden geconfronteerd met de reële mogelijkheid om geen of zelfs negatieve rente te behalen over hun spaargeld. De toegang tot (buitenlandse) banken met concurrerende rentetarieven biedt hier een uitkomst. Dit wordt onder meer onderstreept door de opname van Raisin in de januari/februari 2020 Geldgids. Met inmiddels 10 banken uit de Europese Unie die samen 50 spaarproducten aanbieden, geeft Raisin Nederlandse spaarders toegang tot een breed aanbod met de hoogste of zeer aantrekkelijke rente op alle depositolooptijden alsmede flexibel sparen. Het passeren van de grens van 20 miljard euro is een sterk signaal dat ons platform inderdaad voorziet in de behoefte aan beter sparen“.

Grenzen overschrijden om de Schengen-ervaring voor sparen te creëren

Raisin speelt in op de renteverschillen tussen de Europese markten door een reeks spaarproducten van verschillende banken op één marktplaats te verzamelen, waardoor consumenten toegang krijgen tot spaarproducten met aantrekkelijkere rentes dan in hun eigen land beschikbaar zijn. Tot nu toe bieden meer dan 90 banken ruim 600 spaarproducten aan via Raisin, allemaal gegarandeerd door op EU-niveau geharmoniseerde depositogarantiestelsels tot 100.000 euro per klant per bank. Daarnaast hebben enkele tientallen financiële dienstverleners, waaronder Commerzbank, Yolt, BinckBank, Legal & General en N26, een deel of het geheel van de Raisin-portfeuille geïntegreerd in hun eigen aanbod.

Dr. Tamaz Georgadze, mede-oprichter en CEO van Raisin: “Het bereiken van deze nieuwe mijlpalen bevestigt de relevantie van onze missie – het doorbreken van barrières zodat sparen weer kan lonen. We geloven nu meer dan ooit in de voordelen van grensoverschrijdend bankieren, het gelijktrekken van liquiditeitsonevenwichtigheden en het harmoniseren van regelgeving in heel Europa“.

Over Raisin
De in Berlijn gevestigde fintech Raisin werd in 2012 opgericht door Dr. Tamaz Georgadze (CEO), Dr. Frank Freund (CFO) en Michael Stephan (COO). De platformen van Raisin – onder de merknaam WeltSparen in de Duitstalige wereld – doorbreken barrières en bieden Europese spaarders met een éénmalige registratie gratis online toegang tot, en beheer van, spaarproducten van banken in heel Europese Economische Ruimte, evenals wereldwijd gediversifieerde, kostefficiënte ETF-portefeuilles en pensioenproducten (momenteel beschikbaar in Duitsland). Aangezien Raisin voor het spaaraanbod uitsluitend samenwerkt met banken uit de EER, wordt het spaargeld van klanten beschermd door nationale depositogarantiestelsels tot € 100.000 per klant per bank. Raisin heeft van de Autoriteit Financiële Markten een vergunning voor het bemiddelen in spaarrekeningen en biedt zijn website, klantenservice en documentatie in het Nederlands aan. Sinds de lancering in 2013 heeft Raisin 20 miljard euro bemiddeld voor meer dan 230.000 klanten uit meer dan 28 Europese landen bij 90 partnerbanken. Het bedrijf staat steeds weer in de top 5 van de prestigieuze Fintech50 en wordt gesteund door prestigieuze Europese en Amerikaanse investeerders zoals btov Partners, Goldman Sachs, PayPal Ventures, Thrive Capital, Index Ventures, Orange Digital Ventures en Ribbit Capital. Raisin UK in Manchester, banking-as-a-service provider Raisin Bank in Frankfurt, pensioenspecialist Fairr, en Raisin Technologies in New York (voorheen Choice Financial Solutions) maken deel uit van Raisin.

Terug naar archief