Deposit Solutions en Raisin gaan samen verder als Raisin DS

Twee toonaangevende en innovatieve Europese bedrijven slaan de handen ineen om de spaarmarkt op te schudden

Berlijn/Hamburg, 25 juni 2021. FinTech-bedrijven Deposit Solutions – exploitant van Savedo – en Raisin kondigen vandaag de afronding van hun fusie aan. Na voorbereidingen van meer dan een jaar, gaan de twee ondernemingen samen verder als Raisin DS, een pionier op de spaar- en beleggingsmarkt. De nieuwe onderneming bedient banken en klanten in zowel Europa als de VS. De fusie hoeft enkel nog aangemeld te worden in het handelsregister.

Deposit Solutions is het vooraanstaande B2B Open Banking-platform voor spaarproducten. Het bedrijf beheert spaarmarktplaatsen voor meer dan 150 partners, waaronder grote (financiële) instellingen zoals Deutsche Bank, en verbindt deze partners met banken uit heel Europa die spaarproducten aanbieden. Raisin is het toonaangevende pan-Europese B2C-platform voor sparen en beleggen. De marktplaatsen van Raisin bieden consumenten eenvoudig toegang tot aantrekkelijke spaarproducten uit heel Europa. In Duitsland biedt de FinTech ook wereldwijd gediversifieerde en kostenefficiënte ETF-portfolio’s en pensioenproducten op basis van ETF’s aan.

Door samen verder te gaan als Raisin DS, bundelen beide bedrijven hun krachten om het beste B2B-aanbod te combineren met Europa’s toonaangevende B2C-spaarmarktplaatsen.

Een verbond om sparen en beleggen democratischer te maken

De samensmelting van Deposit Solutions en Raisin maximaliseert de voordelen voor alle spelers op de markt. Spaarders krijgen dankzij de fusie een groter productaanbod met een sterkere keuzepositie, gevestigde banken profiteren van meer implementatiemogelijkheden en producttoegang voor hun eigen marktplaatsen, en de spaarbanken ontvangen betere toegang tot retail financiering.

Dr. Tamaz Georgadze & Dr. Tim Sievers, CEO’s van Raisin DS

“Deposit Solutions en Raisin hebben belangrijke innovaties teweeggebracht in een markt die al decennia ontoereikend bediend wordt. Samen kunnen we nog meer bereiken,” aldus Dr. Tim Sievers, CEO en oprichter van Deposit Solutions. “Nu Deposit Solutions en Raisin samengaan, transformeren we twee toonaangevende Duitse pioniers in de onbetwiste Europese kampioen met mondiale ambities.”

“Raisin DS gaat barrières doorbreken en zet onze visie – om een geharmoniseerde en transparante interne markt voor spaar- en beleggingsproducten te vormen – kracht bij. Wij willen onze bijdrage leveren aan een financieel systeem dat beter aansluit op de dagelijkse financiële behoeften van mensen, waardoor banken een nog steviger fundament kunnen vormen voor de reële economie,” voegt Dr. Tamaz Georgadze, CEO en medeoprichter van Raisin, toe. “Wij blijven doorgaan met het leveren van een positieve bijdrage aan het financiële systeem.”

Raisin DS – een fusie van twee gelijkwaardige ondernemingen

Deposit Solutions en Raisin zijn twee succesvolle en gevestigde bedrijven, die staan voor ‘Innovation made in Europe’. Bij elkaar werken de bedrijven samen met ongeveer 400 banken en andere financiële dienstverleners uit meer dan 30 landen. De beide fintech-bedrijven zijn actief in zowel Europa als de Verenigde Staten met de ondersteuning van gerenommeerde internationale investeerders.

Een van de belangrijkste prioriteiten van Raisin DS is het bieden van een hoge mate van continuïteit. Het huidige bestuur van beide bedrijven zal managementposities innemen bij Raisin DS. De beide CEO’s – Dr. Tamaz Georgadze en Dr. Tim Sievers – zullen het nieuwe bedrijf in het begin gaan leiden als mede-CEO’s. Aan het einde van het jaar zal Dr. Tim Sievers dan overstappen naar zijn nieuwe functie in de adviesraad van het bedrijf.

De groei versnellen om een nieuwe industriestandaard voor sparen te realiseren

“Beide bedrijven brengen de grootste talenten op de markt samen. Vanaf nu bundelen we onze expertise en we kijken ernaar uit om te profiteren van de ervaringen en krachten van de ander,” legt Dr. Tamaz Georgadze uit. “We hebben de unieke kans om iets te bereiken dat we geen van beide alleen hadden kunnen doen: Raisin DS zal een bepalende bijdrage leveren aan de toekomst van sparen en beleggen.”

“We werken al sinds geruime tijd aan deze fusie en ik ben verheugd en trots met het feit dat concurrenten nu bondgenoten worden,” aldus Dr. Tim Sievers. “Met gezamenlijke krachten gaan we onze afzetmarkt in Europa uitbreiden, een belangrijke aanwezigheid opbouwen in de VS en onze missie voortzetten om van Open Banking de industriestandaard te maken op de mondiale spaarmarkt.”

Met een Europese markt die € 20 biljoen ($ 24 biljoen) aan banktegoeden bedraagt, heeft Raisin DS nog significant groeipotentieel op de thuismarkt. Pas recent zijn beide bedrijven ook de markt in de VS toegetreden, die met een omvang van $ 17 biljoen (€ 14 biljoen) ook enorme groeikansen biedt. In de toekomst is Raisin DS van plan om te investeren in de platformen, het productaanbod uit te breiden en nieuwe markten aan te boren.

 

Over Raisin DS
Raisin DS is een pionier voor Open Banking op het vlak van sparen en beleggen. Het FinTech-bedrijf biedt een Open Banking-infrastructuur voor de wereldwijde spaarmarkt van meer dan 50 biljoen dollar, waar zowel banken als spaarders van profiteren. Voor spaarders betekent het meer productkeuze en vrijheid, klantgerichte instellingen zoals banken profiteren van best-in-class spaarmarktplaatsoplossingen voor hun eigen klanten, en (spaar)banken krijgen toegang tot retail-financiering in de vorm van spaargeld. Raisin DS exploiteert zijn eigen B2C-platforms in heel Europa onder de merken Raisin, WeltSparen, Savedo en ZINSPILOT, en in de VS onder de merknaam SaveBetter. In Duitsland biedt de onderneming naast spaarproducten voor particuliere en zakelijke klanten ook ETF-gebaseerde beleggings- en pensioenproducten aan. Raisin DS werkt samen met ongeveer 400 banken en financiële dienstverleners uit meer dan 30 landen. De onderneming bedient meer dan 550.000 directe klanten. Raisin DS wordt gesteund door gerenommeerde internationale investeerders zoals btov Ventures, Deutsche Bank, FinLab, Goldman
Sachs, Greycroft, Headline/e.ventures, Index Ventures, Kinnevik, Orange Digital Ventures, PayPal Ventures, Thrive Capital, Top Tier Capital Partners, Ribbit Capital, en Vitruvian Partners, evenals Peter Thiel. Het bedrijf heeft kantoren in Berlijn, Frankfurt, Hamburg, Londen, Madrid, Manchester, Milaan, New York, Parijs en Zürich. Raisin DS is ontstaan uit een fusie van de FinTech-bedrijven Deposit Solutions en Raisin in juni 2021.

 

Contact voor pers:

Raisin DS
Eelco Habets
Tel: +49 176 612 47 931
E: pr@raisin.nl
www.raisin.nl

 

 

Terug naar archief