Duitse fintech Raisin betreedt Amerikaanse spaarmarkt van 12,7 biljoen dollar

De bekroonde spaarmarktplaats opent voor Amerikanen de toegang tot betere spaarproducten


BERLIJN – 21 mei 2019 – Raisin, de in Berlijn gevestigde Europese spaar- en beleggingsmarktplaats, kondigt vandaag aan dat het de Amerikaanse markt betreedt met de benoeming van Paul Knodel, veteraan in de Amerikaanse financiële sector, als CEO van de Verenigde Staten. Raisin zal zijn grensoverschrijdende bedrijfsmodel naar de Amerikaanse spaarmarkt van 12,7 biljoen dollar brengen. Deze uitbreiding volgt op Raisin’s recente overname van een Duitse bank, de MHB-Bank uit Frankfurt. Raisin wordt ondersteund met meer dan 170 miljoen euro aan financiering van onder andere PayPal, Index Ventures, Thrive Capital, Ribbit Capital en Orange Digital Ventures.

Paul Knodel sluit zich aan bij Raisin met meer dan 20 jaar aan ervaring in executive en senior management posities bij Citigroup en Merrill Lynch evenals TD Ameritrade, E-Trade en robo-advisor Wealthfront. Knodel leidde onlangs de succesvolle uitbreiding van het productportfolio van Wealthfront naar spaarproducten.

Raisin helpt consumenten in de V.S. significant hoger rendement op spaargeld te behalen

De gemiddelde Amerikaanse consument krijgt 0,01 procent rente op hun spaargeld en ondanks dat er wereldwijd mogelijkheden zijn om 270 keer meer rente te verdienen, zijn de te nemen hordes om dit te doen vaak te hoog. Raisin pakt precies dit probleem aan, door het aanbod transparant te maken en eenvoudige toegang tot de beste rentetarieven op de markt te bieden. Raisin’s betreding van de Amerikaanse markt wordt ondersteund door het in de V.S. gevestigde ‘German Accelerator’-programma van de Duitse regering. Raisin werd geselecteerd als een van 12 Duitse topstartups met het streven succesvolle bedrijfsmodellen naar de Amerikaanse markt te brengen.

Raisin’s oplossing: ontwikkeld voor consument en bank

Raisin was in 2013 de eerste marktplaats voor spaarproducten die Europese spaarders toegang bood tot spaarproducten met een hoger rendement van banken over het hele continent. Anderzijds biedt het banken ‘Deposits-as-a-Service’, een oplossing voor de onbalans in liquiditeit in de Europese Economische Ruimte. Met zijn API white label-oplossing biedt Raisin banken, bemiddelaars en financiële adviseurs die lijden onder extreem lage of negatieve spaarrentes een manier om hun klanten toegang te verschaffen tot concurrerende spaarproducten van derde partijen. Raisin is erin geslaagd internationale samenwerkingen op te bouwen op weg naar een nieuwe, consumentgerichte en ‘gedemocratiseerde’ vorm van bankieren met onder andere N26, Commerzbank en Vanguard, een van ’s werelds grootste vermogensbeheerders.

 

Over Raisin

De in Berlijn gevestigde fintech Raisin, pionier op het gebied van open banking, werd in 2012 opgericht door Dr. Tamaz Georgadze (CEO), Dr. Frank Freund (CFO) en Michael Stephan (COO). De platformen van Raisin – onder de merknaam WeltSparen in de Duitstalige wereld – doorbreken barrières en bieden Europese spaarders met een éénmalige registratie gratis online toegang tot, en beheer van, spaarproducten van banken in heel Europa, evenals wereldwijd gediversifieerde, kostenefficiënte ETF-portefeuilles van Vanguard (beschikbaar in Duitsland). Sinds de lancering in 2013 hebben via Raisin meer dan 175.000 klanten uit meer dan 31 Europese landen voor meer dan 13 miljard euro aan spaargeld ingelegd bij meer dan 75 partnerbanken. Aangezien Raisin voor het spaaraanbod uitsluitend samenwerkt met banken uit de EER, wordt het spaargeld van klanten beschermd door nationale depositogarantiestelsels tot € 100.000 per klant per bank. Raisin heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten voor het bemiddelen in spaarrekeningen en biedt zijn website, klantenservice en documentatie in het Nederlands aan. Het bedrijf staat consistent in de top 5 van de prestigieuze Fintech50 en wordt ondersteund door bekende Amerikaanse en Europese investeerders waaronder Index Ventures, Orange Digital Ventures, PayPal, Ribbit Capital en Thrive Capital met een totale investering van 170 miljoen euro.

Media Contact Raisin Nederland

Eelco Habets
Country Head – Nederland
T: +49 176 612 47 931
E: eelco.habets@raisin.nl
www.raisin.nl
Social media: @raisin_en // LinkedIn

Media Contact Raisin

Nicole Scheplitz
Head of Corporate Communications
T +49 160 218 65 24
press@raisin.com
www.raisin.com
Social media: @raisin_en // LinkedIn

Terug naar archief