Euram Bank

Euram Bank

Deposito sparen

Zekerheid van een vaste rente tot p.j.

Keuze uit looptijden van 6 maanden t/m 2 jaar

Profiteer van rente-op-rente bij meerjarige deposito’s

Open eenvoudig online vanaf € 5.000

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

ⓘ Bij deze bank geldt bronbelasting (Oostenrijk). Lees over vrijstelling onder ‘Details’

Alle aanbiedingen van Euram Bank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta

Over Euram Bank

European American Investment Bank AG (“Euram Bank“) is een onafhankelijke Oostenrijkse private bank die voor 100% eigendom is van haar senior management en financiële investeerders. Euram Bank werd in 1999 in Wenen opgericht. De bank biedt bancaire oplossingen op maat voor vermogende internationale en binnenlandse particuliere klanten, family offices, private bedrijven en financiële instellingen.

Euram Bank beschikt over een solide kapitaalbasis en streeft naar een Total Return benadering, die gericht is op behoud van vermogen op de lange termijn en strikte discipline in risicobeheer.

Bij Euram Bank kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.

Details

Effectief rentetarief
 p.j.
Nominaal rentetarief
 p.j.
Beschikbaarheid
Kosten
Geen
Valuta
Min./max. bedrag
0 – 0  EUR
Bronbelasting
Oostenrijk heeft een standaard bronbelasting op spaarrente van 25%. Als belastingplichtige in Nederland kun je vrijstelling krijgen van deze belasting (d.w.z. terugbrengen naar 0%). Hiertoe overleg je voor elk jaar van het deposito een woonplaatsverklaring van de Nederlandse Belastingdienst. Lees meer in het Productinformatieblad.

Veiligheid en depositogarantie

Oostenrijk is een democratische en federale republiek in Midden-Europa. Het is een van de oprichters van de OESO en sinds 1995 lid van de EU en behoort op basis van bnp per hoofd net zoals Nederland tot de rijkste landen ter wereld.

De Oostenrijkse economie wordt gekenmerkt door een hoog verbruik van hernieuwbare energie, dat voornamelijk te wijten is aan de grote waterkrachtbronnen in de Alpen. Het land voldoet aan hoge normen op het gebied van bankgeheim, naleving van de wet en bescherming van beleggers en heeft daarom een rating van Aa1/AA+. De banksector in Oostenrijk wordt gereguleerd door strikte juridische richtsnoeren en de naleving ervan wordt regelmatig gecontroleerd door de toezichthoudende autoriteiten.

Overeenkomstig de EU-Richtlijnen 94/19/EG, 2009/14/EG, en 2014/49/EU worden deposito’s gegarandeerd door het Oostenrijkse wettelijke depositogarantiestelsel Einlagensicherung AUSTRIA GmbH (ESA) tot € 100.000 per rekeninghouder. Deze garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Oostenrijk of elders wonen. Kenmerken van het toepasselijke depositogarantiestelsel (zie ook https://einlagensicherung.at/):

Depositogarantiestelsel Oostenrijk (Einlagensicherung AUSTRIA GmbH)
Garantielimiet € 100.000 per rekeninghouder
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie ESA
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij onze 257 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.