Euram Bank

Topaanbiedingen van Euram Bank uit Oostenrijk

Welkomstbonus (alleen voor nieuwe klanten)
0,40
%
p.j.
 1 jaar | EUR
  • Depositogarantie tot (het equivalent van) € 100.000

European American Investment Bank AG (“Euram Bank“) is een onafhankelijke Oostenrijkse private bank die voor 100% eigendom is van haar senior management en financiële investeerders. Euram Bank werd in 1999 in Wenen opgericht. De bank biedt bancaire oplossingen op maat voor vermogende internationale en binnenlandse particuliere klanten, family offices, private bedrijven en financiële instellingen.

Euram Bank beschikt over een solide kapitaalbasis en streeft naar een Total Return benadering, die gericht is op behoud van vermogen op de lange termijn en strikte discipline in risicobeheer.

Details

Effectief rentetarief
0,41 % p.j.
Nominaal rentetarief
0,40 % p.j.
Looptijd
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd
Rentetype
Vast
Rente-op-rente
Ja
Depositogarantie
Depositogarantie Oostenrijk
Valuta
EUR
Min./max. inlegbedrag
5.000 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor beëindiging
  • 100% online
  • Wijziging van looptijd mogelijk
  • Rente-uitkering mogelijk
Bronbelasting
Oostenrijk heeft een standaard bronbelasting op spaarrente van 25%. Als belastingplichtige in Nederland kun je vrijstelling krijgen van deze belasting (d.w.z. terugbrengen naar 0%). Hiertoe overleg je voor elk jaar van het deposito een woonplaatsverklaring van de Nederlandse Belastingdienst. Lees meer in het Productinformatieblad.

Alle aanbiedingen van Euram Bank

0,30 % p.j.
6 maanden EUR
0,40 % p.j.
1 jaar EUR
0,50 % p.j.
2 jaar EUR

Over het land

Oostenrijk is een democratische en federale republiek in Midden-Europa. Het is een van de oprichters van de OESO en sinds 1995 lid van de EU en behoort op basis van bnp per hoofd net zoals Nederland tot de rijkste landen ter wereld.

De Oostenrijkse economie wordt gekenmerkt door een hoog verbruik van hernieuwbare energie, dat voornamelijk te wijten is aan de grote waterkrachtbronnen in de Alpen. Het land voldoet aan hoge normen op het gebied van bankgeheim, naleving van de wet en bescherming van beleggers en heeft daarom een rating van Aa1/AA+. De banksector in Oostenrijk wordt gereguleerd door strikte juridische richtsnoeren en de naleving ervan wordt regelmatig gecontroleerd door de toezichthoudende autoriteiten.

Kredietstatus land: Aa1 (Moody’s, Datum mei 25, 2018)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijnen 94/19/EG, 2009/14/EG, en 2014/49/EU worden deposito’s bij Euram Bank gegarandeerd door het Oostenrijkse wettelijke depositogarantiestelsel Einlagensicherung der Banken & Bankiers GmbH (EBB) tot € 100.000 per rekeninghouder. Deze garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Oostenrijk of elders wonen. Kenmerken van het toepasselijke depositogarantiestelsel (zie ook https://einlagensicherung.at/):

Depositogarantiestelsel Einlagensicherung der Banken & Bankiers GmbH
Garantielimiet € 100.000 per rekeninghouder
Uitbetalingstermijn 20 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie EBB
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin’s doel is om spaarders de beste rente te bieden! We geven je toegang tot exclusieve spaarproducten uit heel Europa – en dat alles via één platform en volledig online!

Er sparen al meer dan 150.000 customers voor meer dan € 8,0 miljard bij onze 54 partnerbanken.

Wij hebben het vertrouwen van onze klanten verdiend en hebben niet alleen talrijke onderscheidingen ontvangen, maar ook een aanbevelingsscore van 95 % op het onafhankelijke Duitse recensieportaal Bankingcheck. Hierdoor konden we in heel Europa de grootste en verreweg de succesvolste marktplaats voor spaarproducten opbouwen.

Raisin staat garant voor een soepel registratieproces en eenvoudig beheer van je spaarproducten bij al onze partnerbanken via één platform. En bij vragen of twijfel kunt u altijd contact opnemen met onze uitstekende klantenservice die u graag verder helpt.

Verhoog uw rendement met Europa’s #1 marktplaats voor spaarproducten.