Raiffeisenbank Schaafheim

Raiffeisenbank Schaafheim

3,00
%
p.j.
1 jaar | EUR

Deposito sparen

Zekerheid van een vaste rente tot 3,00% p.j.

Keuze uit looptijden van 6 maanden t/m 5 jaar

Regel alles eenvoudig online

Geheel gratis – geen verborgen kosten

Alle deposito's van Raiffeisenbank Schaafheim

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
3,00 % p.j.
6 maanden EUR
3,00 % p.j.
9 maanden EUR
3,00 % p.j.
1 jaar EUR
2,80 % p.j.
1,5 jaar EUR
2,80 % p.j.
2 jaar EUR
2,70 % p.j.
3 jaar EUR
2,60 % p.j.
4 jaar EUR
2,60 % p.j.
5 jaar EUR

Over Raiffeisenbank Schaafheim

Raiffeisenbank Schaafheim eG werd opgericht in 1891 in Schaafheim, Duitsland. De bank richt zich voornamelijk op particuliere klanten en het MKB en biedt onder andere betaalrekeningen, leningen, verzekeringen, financiering voor startende ondernemingen en successiebegeleiding aan.

Raiffeissenbank Schaafheim is een van de bijna 700 banken die onderdeel uitmaken van de Duitse coöperatieve bankengroep Bundesverband der Deutschen Volksbanken und Raiffeissenbanken (BVR). De BVR heeft een balanstotaal van bijna € 1,2 biljoen (€ 1175 miljard) en meer dan 135.000 medewerkers in dienst. Van de meer dan 30 miljoen klanten van de BVR zijn er 17,8 miljoen ook lid, d.w.z. aandeelhouder van hun bank. Lidmaatschap in het BVR bepaalt niet alleen de rechtsvorm van de bank als Duitse coöperatieve vennootschap, of eingetragene Genossenschaft (eG). Het geeft de bank ook de opdracht om andere leden te ondersteunen en geeft elk lid medezeggenschap. Dit onderscheidt coöperatieve banken van alle andere kredietinstellingen.

Details

Effectief rentetarief
3,00 % p.j.
Nominaal rentetarief
3,00 % p.j.
Looptijd/Product
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
10.000 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Wijziging van looptijd mogelijk
  • Rente-uitkering op de vervaldatum
Bronbelasting
Duitsland heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

De Bondsrepubliek Duitsland is een van de sterkste economiëen onder de lidstaten van de Europese Unie en een van de weinige landen ter wereld met de best mogelijke AAA-rating (hoogste kredietwaardigheid) bij alle drie de grote ratingbureaus. De Duitse economie is een sociale markteconomie. Dit betekent dat de overheid, naast principiële economische vrijheid, ook naar een sociaal compromis en „welvaart voor allen“ streeft. In 2022 was Duitsland de vierde grootste economie wereldwijd (bron: Wereldbank). De Nederlandse en Duitse economieën zijn sterk met elkaar verweven. Zo is Duitsland voor Nederland al jaren de belangrijkste exportbestemming voor goederen en diensten. In 2022 bedroeg de exportwaarde van Nederland naar Duitsland € 187,5 miljard (bron: RVO).

S&P Kredietstatus land: AAA (Datum maart 26, 2021)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door een Duits (institutioneel beschermingsstelsel dat officieel erkend is als) depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Duitsland of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is de BVR Institutssicherung GmbH (BVR). Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.bvr-institutssicherung.de):

Depositogarantiestelsel Duitsland (BVR Institutssicherung GmbH, BVR)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie BVR
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij onze 257 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.