Younited

Younited

3,30
%
p.j.
1 jaar | EUR

Deposito sparen

Zekerheid van een vaste rente tot 3,30% p.j.

Keuze uit looptijden van 1 t/m 5 jaar

Profiteer van rente-op-rente bij meerjarige deposito’s

✓ Regel alles eenvoudig online

Geheel gratis – geen verborgen kosten

Alle deposito's van Younited

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
3,30 % p.j.
1 jaar EUR
2,75 % p.j.
2 jaar EUR
2,55 % p.j.
3 jaar EUR
2,35 % p.j.
4 jaar EUR
2,15 % p.j.
5 jaar EUR

Over Younited

Younited S.A. is een Online Banking platform voor leningen wat is opgericht in 2009 door een team van ervaren bankiers uit Parijs. Vandaag de dag is Younited een belangrijke speler in de Europese markt voor consumentenkrediet.

Het doel van Younited is om kredietnemers sneller, eenvoudiger en goedkoper leningen te geven dan in de klassieke bankensector gebeurt. Het platform brengt kredietnemers en -gevers op ongecompliceerde wijze samen. Zoals bij banken gebruikelijk is wordt het kapitaal voor de kredietverlening gedeeltelijk aangetrokken op de spaarmarkt via termijndeposito’s. Daarnaast wordt financiering verstrekt door investeerders (denk aan particulieren, bedrijven, verzekeraars, stichtingen, pensioenfondsen etc.) die bereid zijn geld te lenen aan kredietnemers via het Younited kredietplatform.

Buiten Frankrijk verstrekt het bedrijf ook leningen in Spanje, Italië, Portugal en Duitsland. Bovendien biedt Younited in het merendeel van deze landen en Nederland termijndeposito’s aan met aantrekkelijke spaarrentes. Ruim 1 miljoen klanten worden bediend door Younited en de gemiddelde lening heeft een waarde van € 1500 per klant. Aan het einde van 2021 had het bedrijf € 3,3 miljard aan leningen verstrekt. Younited heeft meer dan 500 werknemers en wordt gesteund door investeerders zoals de grote Franse coöperatieve bankengroep Crédit mutuel Arkéa en investeringsbank Goldman Sachs.

Details

Effectief rentetarief
3,30 % p.j.
Nominaal rentetarief
3,30 % p.j.
Looptijd/Product
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
500 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Wijziging van looptijd mogelijk
  • Rente-uitkering op de vervaldatum
Bronbelasting
Frankrijk heft geen bronbelasting, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

Frankrijk is de zesde economie van de wereld en de tweede van de Europese Unie, een grootmacht in de financiële sector en heeft een traditie van sterke regulatie. Het is naast Duitsland het belangrijkste geïndustrialiseerde land van Europa.

Net zoals Nederland behoort het land tot de 6 oprichtende landen van de (voorganger van de) EU en maakt sinds 1999 deel uit van de eurozone. Al jarenlang is Frankrijk een van de belangrijkste handelspartners van Nederland. Het handelsvolume met Frankrijk was ruim 57 miljard euro in 2019, meer dan de handel die we drijven met economische supermachten de VS en China (bron: RVO).

Frankrijk geniet een sterke reputatie bij de kredietbeoordelaars. Van Standard & Poor’s ontvangt de Franse economie een AA-rating, wat duidt op een zeer sterk vertrouwen dat de Franse staat haar financiële verplichtingen na kan komen.

S&P Kredietstatus land: AA (Datum april 2, 2021)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Franse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Frankrijk of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fonds de Garantie des Dépôts et de Résolution. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.garantiedesdepots.fr/en):

Depositogarantiestelsel Frankrijk (Fonds de Garantie des Dépôts et de Résolution, FGDR)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie FGDR
Methode van uitbetaling Girale betaling

Uitgebreide informatie vind je tevens in deze informatiebrochure van het FGDR.

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij onze 179 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.