LHV Pank

EstlandEstland(A+)

✓ Spaar vanaf € 500 tot maximaal € 100.000

✓ Geheel gratis en alle rekeningen in euro

Geen bronbelasting

logo of LHV Pank

Uitgelicht

0,00% p.j.

Looptijd:

1 jaar

Details bekijken

Rentetarief

Looptijd

Valuta

Product

Rentetarief

0,00% p.j.

Looptijd

6 maanden

Valuta

EUR

Product

Deposito sparen
Deposito sparen
Open rekening

Rentetarief

0,00% p.j.

Looptijd

1 jaar

Valuta

EUR

Product

Deposito sparen
Deposito sparen
Open rekening

Rentetarief

0,00% p.j.

Looptijd

2 jaar

Valuta

EUR

Product

Deposito sparen
Deposito sparen
Open rekening

Over de bank

AS LHV Pank ("LHV") is een Estse financiële instelling die in 2009 is opgericht en gevestigd in de hoofdstad Tallinn. LHV is met ruim 16% marktaandeel (op basis van balansgrootte per december 2022) de vierde grootste bank in Estland en een nieuwe generatie universele bank die bijdraagt aan de ontwikkeling van financiële diensten met de nadruk op innovatieve producten en e-channels. LHV maakt deel uit van de LHV Groep, met ruim 400.000 klanten en meer dan 900 medewerkers een van de grootste en snelstgroeiende binnenlandse financiële groepen en investeerders in Estland. De LHV Groep is beursgenoteerd aan de Nasdaq Tallinn Stock Exchange. De afkorting LHV staat voor Lõhmus, Haavel & Viisemann. De bank biedt verschillende financiële diensten aan voor particuliere en zakelijke klanten, waaronder deposito’s met een vaste looptijd, en heeft bijkantoren in Tartu, Vilnius, Riga en Helsinki. Naast particuliere klanten richt de bank zich vooral tot middelgrote ondernemingen en institutionele beleggers. Vanaf het begin heeft LHV zich ook geconcentreerd op innovatief elektronisch bankieren. Tot 2015 werkte LHV bijvoorbeeld volledig cashless. Pas toen werden er geldautomaten geïntroduceerd. LHV is bovendien partner in het virtuele Estlandse investeerdersprogramma “e-Residence”. Dit programma maakt het mogelijk om online een bankrekening in Estland te openen, via dit programma banktransacties in de EU uit te voeren en gebruik te maken van de Europese Economische Ruimte. Deelname aan dit programma toont ook het hoge innovatievermogen van LHV aan.

Depositogarantie

Overeenkomstig EU-Richtlijn 2014/49/EU inzake de depositogarantiestelsels wordt uw spaargeld - inclusief rente die is aangegroeid maar nog niet bijgeschreven - gegarandeerd door het Estse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank (houd dit laatste in het achterhoofd, mocht u buiten Raisin nog tegoeden aanhouden bij de betreffende bank). Terugbetaling vindt plaats in euro. Het terugbetaalbare bedrag wordt beschikbaar gemaakt aan de rekeninghouder binnen 7 werkdagen vanaf het moment van inwerkingtreding van het depositogarantiestelsel. De garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Estland of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Tagatisfond (https://www.tf.ee/eng/).

Bronbelasting

Estland heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. u bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – via één platform en volledig online. Raisin’s diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij Raisin’s partnerbanken. Om te sparen bij de partnerbanken open je eerst gratis je Raisin-rekening; je persoonlijke transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanaf één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen. En in welk(e) land(en) je ook kiest te sparen, alle rekeningen en aangehouden tegoeden zijn altijd gewoon in euro. Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank (of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta).

Uitgelicht

0,00% p.j.

Looptijd:

1 jaar