Aareal Bank

Aareal Bank

3,10
%
p.j.
2 jaar | EUR

Deposito sparen

Zekerheid van een vaste rente tot 3,40% p.j.

 Keuze uit looptijden van 2 t/m 5 jaar

Jaarlijkse rente-uitkering bij meerjarige deposito’s

Regel alles eenvoudig online

Geheel gratis – geen verborgen kosten

Alle deposito's van Aareal Bank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
3,10 % p.j.
2 jaar EUR
3,20 % p.j.
3 jaar EUR
3,30 % p.j.
4 jaar EUR
3,40 % p.j.
5 jaar EUR

Over Aareal Bank

Aareal Bank Group, met een geconsolideerde balansgrootte van circa € 50 miljard per september 2023, is een toonaangevende internationale aanbieder van smart financing, softwareproducten, digitale oplossingen en betalingstransactietoepassingen in de vastgoedsector en aanverwante sectoren. Aareal Bank AG, opgericht in 1923, is de moedermaatschappij van de groep en heeft haar hoofdkantoor in Wiesbaden. Aareal Bank Group is wereldwijd actief – Europa, Noord-Amerika en Azië – en biedt vastgoedfinanciering in meer dan 20 landen. De onderneming heeft haar dienstenportefeuille onderverdeeld in drie segmenten: gestructureerde vastgoedfinanciering, bancaire & digitale oplossingen, en SaaS-oplossingen voor de Europese vastgoedsector.

Details

Effectief rentetarief
3,05 % p.j.
Nominaal rentetarief
3,10 % p.j.
Looptijd/Product
2 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Jaarlijks - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
1.000 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Wijziging van looptijd mogelijk
  • Rente-uitkering op de vervaldatum
Bronbelasting
Duitsland heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

De Bondsrepubliek Duitsland is een van de sterkste economiëen onder de lidstaten van de Europese Unie en een van de weinige landen ter wereld met de best mogelijke AAA-rating (hoogste kredietwaardigheid) bij alle drie de grote ratingbureaus. De Duitse economie is een sociale markteconomie. Dit betekent dat de overheid, naast principiële economische vrijheid, ook naar een sociaal compromis en „welvaart voor allen“ streeft. In 2022 was Duitsland de vierde grootste economie wereldwijd (bron: Wereldbank). De Nederlandse en Duitse economieën zijn sterk met elkaar verweven. Zo is Duitsland voor Nederland al jaren de belangrijkste exportbestemming voor goederen en diensten. In 2022 bedroeg de exportwaarde van Nederland naar Duitsland € 187,5 miljard (bron: RVO).

S&P Kredietstatus land: AAA (Datum maart 26, 2021)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Duitse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Duitsland of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is de Entschädigungseinrichtung deutscher Banken GmbH (EdB). Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.edb-banken.de):

Depositogarantiestelsel Duitsland (Entschädigungseinrichtung deutscher Banken GmbH, EdB)
Beschermingslimiet € 100.000 per depositohouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie EdB
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij onze 257 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.