Inbank

Sparen bij Inbank uit Estland

2,70
%
p.j.
1 jaar | EUR
  • Spaar al vanaf EUR 2.000

Voor Nederlandse spaarders zijn de termijndeposito’s van Inbank erg interessant: de rentes van de Estse bank behoren tot de hoogste in de markt en lopen op tot 3,27% p.j. In Estland geldt er geen bronbelasting. En met een lage minimale inleg van slechts € 2000 zijn deposito’s bij Inbank dus geschikt voor vrijwel alle spaarders.

Bij Inbank open en beheer je je deposito(‘s) 100% online.

Alle deposito's van Inbank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
2,70 % p.j.
1 jaar EUR
3,07 % p.j.
2 jaar EUR
3,27 % p.j.
3 jaar EUR
3,15 % p.j.
4 jaar EUR
3,20 % p.j.
5 jaar EUR

Over Inbank

Inbank AS (“Inbank“) is een Estse bank die is voortgekomen uit het in 2010 opgerichte financiële technologiebedrijf Cofi AS, dat marktleider is in termijnbetalingscontracten in Estland. De bank, die sinds 2015 een eigen bankvergunning heeft, is de jongste en snelst groeiende financiële instelling in Estland. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in de hoofdstad Tallinn, met extra vestigingen in Letland en Polen.

De bank richt zich voornamelijk op retailbankieren en biedt haar meer dan 160.000 klanten producten aan zoals deposito’s, kleine leningen, autoleningen en huurkoop.

Bij Inbank kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.

Details

Effectief rentetarief
2,70 % p.j.
Nominaal rentetarief
2,70 % p.j.
Looptijd/Product
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
2.000 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Rente-uitkering mogelijk
Bronbelasting
Estland heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

Estland, de meest noordelijke staat van de Baltische staten, is een parlementaire democratie die sinds 1991 onafhankelijk is, sinds 2004 lid is van de Europese Unie (EU) en sinds 2011 van de eurozone. Sinds zijn onafhankelijkheid heeft Estland een Scandinavisch model gevolgd, gekenmerkt door een vlakke hiërarchie, moderne communicatietechnologieën en een hoge mate van transparantie. Met zijn sterke IT-sector is Estland een leider op het gebied van e-overheid. De economische groei van Estland is met 3,7% in 2018 een van de sterkste in Europa en het land is financieel zeer stabiel: de nationale schuldratio is 8,8% van het bruto nationaal product (2018) en behoort daarmee tot een van de laagste in Europa. Ter vergelijking hebben Nederland en Duitsland een schuldratio van 53,1% en 59,8%, respectievelijk (bron: International Monetair Fonds).

S&P Kredietstatus land: AA- (Datum augustus 21, 2020)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Estse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Estland of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Tagatisfond. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.tf.ee/eng/):

Depositogarantiestelsel Estland (Tagatisfond, TF)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie TF of bank aangewezen door het TF
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 500.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij onze 135 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen!

Omdat we alleen banken uit de EU aanbieden kun je er zeker van zijn dat je spaargeld gedekt wordt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 020 715 9296 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.