Imprebanca

Imprebanca

3,40
%
p.j.
1 jaar | EUR

Deposito sparen

Zekerheid van een vaste rente tot 3,50% p.j.

Keuze uit looptijden van 3 maanden t/m 5 jaar

Regel alles eenvoudig online

Geheel gratis – geen verborgen kosten

Alle deposito's van Imprebanca

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
3,45 % p.j.
3 maanden EUR
3,50 % p.j.
6 maanden EUR
3,40 % p.j.
1 jaar EUR
3,30 % p.j.
2 jaar EUR
0,50 % p.j.
3 jaar EUR
0,50 % p.j.
4 jaar EUR
0,50 % p.j.
5 jaar EUR

Over Imprebanca

Imprebanca werd in 2008 opgericht als een multichannel-bank om zakelijke en particuliere klanten producten en diensten aan te bieden die zijn afgestemd op hun individuele behoeften. 60% Van de aandelen van imprebanca is in handen van 40 ondernemers, terwijl het resterende deel gelijk is verdeeld tussen Banca Finnat Euramerica en Generali Italia S.p.A. Deze laatste behoort met ongeveer 600 miljard euro onder beheer tot de 10 grootste verzekeraars ter wereld. Nadat imprebanca haar bankvergunning van de Bank van Italië ontving in augustus 2009, werd het eerste kantoor geopend in mei 2010 aan de Via Cola di Rienzo in Rome. De bank is momenteel actief via haar hoofdkantoor en vier filialen in de hoofdstad. De kernkapitaalratio (CET1) bedroeg 38,19% per 31 december 2022, ruim boven het vereiste van de toezichthouder.

Details

Effectief rentetarief
3,40 % p.j.
Nominaal rentetarief
3,40 % p.j.
Looptijd/Product
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
10.000 – 100.000  EUR
Verlenging
Niet van toepassing
Bronbelasting
Italië heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

Italië is een republiek in Zuid-Europa, is een van de grootste economieën ter wereld en is volgens de Human Development Index (HDI) een van de meest ontwikkelde landen. Daarnaast is Italië een van de oprichters van de EU en lid van de eurozone sinds 2002. Italië is een belangrijke handelspartner voor Nederland. In Europa handelen wij alleen meer met Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

S&P Kredietstatus land: BBB (Datum april 23, 2021)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Italiaanse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Italië of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.fitd.it/Home):

Depositogarantiestelsel Italië (Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi, FITD)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie FITD of bank aangewezen door het FITD
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij onze 257 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.