Alisa Bank

FinlandFinland(AA+)

✓ Spaar vanaf € 1 tot maximaal € 100.000

✓ Geheel gratis en alle rekeningen in euro

Geen bronbelasting

logo of Alisa Bank

Uitgelicht

3,17% p.j.

Looptijd:

Spaarrekening

Details bekijken

Rentetarief

Looptijd

Valuta

Product

Rentetarief

3,17% p.j.

Looptijd

Spaarrekening

Valuta

EUR

Product

Spaarrekening
Spaarrekening
Open rekening

Over de bank

Alisa Bank is een digitale bank die zowel particuliere als zakelijke klanten helpt om hun dagelijkse financiën op een eenvoudige en flexibele manier te beheren. De bank biedt uitgebreide bankdiensten aan particulieren en aan kleine en middelgrote bedrijven, en is beursgenoteerd aan de Nasdaq Helsinki. De visie van de bank is om een zo soepel mogelijke aanvulling op het dagelijks leven van haar klanten te zijn. Vooralsnog is Alisa met name actief op de Finse markt, maar zal − gesteund op haar bewezen infrastructuur en knowhow − de komende jaren haar internationale voetstap verder vergroten.

Depositogarantie

Overeenkomstig EU-Richtlijn 2014/49/EU inzake de depositogarantiestelsels wordt uw spaargeld - inclusief rente die is aangegroeid maar nog niet bijgeschreven - gegarandeerd door het Finse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank (houd dit laatste in het achterhoofd, mocht u buiten Raisin nog tegoeden aanhouden bij de betreffende bank). Terugbetaling vindt plaats in euro. Het terugbetaalbare bedrag wordt beschikbaar gemaakt aan de rekeninghouder binnen 7 werkdagen vanaf het moment van inwerkingtreding van het depositogarantiestelsel. De garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Finland of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel ('Talletussuojarahasto') is de Finse 'Financial Stability Authority' (https://www.rvv.fi/en/).

Bronbelasting

Finland heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. u bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – via één platform en volledig online. Raisin’s diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij Raisin’s partnerbanken. Om te sparen bij de partnerbanken open je eerst gratis je Raisin-rekening; je persoonlijke transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanaf één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen. En in welk(e) land(en) je ook kiest te sparen, alle rekeningen en aangehouden tegoeden zijn altijd gewoon in euro. Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank (of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta).

Uitgelicht

3,17% p.j.

Looptijd:

Spaarrekening