Morrow Bank

Morrow Bank

3,23
%
p.j.
Spaarrekening | EUR

Internet spaarrekening

✓ Internet spaarrekening vanaf € 1 met 3,23% p.j. variabele rente – automatisch sparen mogelijk

Regel alles eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

De spaarrekening van Morrow Bank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
3,23 % p.j.
Spaarrekening EUR

Over Morrow Bank

Morrow Bank, een Noorse bank, is gespecialiseerd in consumentenfinanciering en biedt een veelzijdig scala aan financieringsoplossingen. Deze volledig digitale bank heeft tien jaar ervaring en bedient klanten in Noorwegen, Finland, Zweden, Nederland en Duitsland. Morrow Bank werd oorspronkelijk in 2013 opgericht als Komplett Bank onder de bekende e-commerce groep Komplett Group en is sinds 2017 beursgenoteerd aan de Beurs van Oslo (OSE). Morrow Bank zet zich in voor naadloze digitale ervaringen en volgt een strategisch uitbreidingsplan in de Scandinavische markten, waarbij diverse leenproducten, creditcards, spaarrekeningen en verzekeringen worden aangeboden. In Nederland en Duitsland biedt de bank uitsluitend spaarrekeningen aan. Met een focus op de mogelijkheden van morgen, belichaamt Morrow Bank optimisme, wat weerspiegelt wordt in de naam van de bank – een oude (Engelse) spelling van “morgen”.

Details

Effectief rentetarief
3,27 % p.j.
Nominaal rentetarief
3,23 % p.j.
Beschikbaarheid
Je kunt onbeperkt geld storten en opnemen wanneer je wilt.
Rente-uitkering
Elk kwartaal
Rentewijziging
Het rentetarief is variabel. Je wordt 1 werkdag van tevoren op de hoogte gesteld van een verhoging, en 4 werkdagen van tevoren van een verlaging.
Kosten
Geen
Rente-op-rente
Ja
Aanvullende informatie
De rente wordt elk kwartaal op de spaarrekening bijgeschreven (d.w.z er geldt rente-op-rente).
Voor deze spaarrekening kan indien gewenst automatisch sparen worden ingesteld.
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
1 – 100.000  EUR
Verlenging
Niet van toepassing
Bronbelasting
Noorwegen heft geen bronbelasting, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

Noorwegen, met ongeveer 5,5 miljoen inwoners, is een van de rijkste landen ter wereld met een van de hoogste levensstandaarden. Het land heeft zijn rijkdom vooral te danken aan de rijke oliereserves en andere bodemschatten, de scheepvaart en handel. Het land behoort tot onze 20 belangrijkste handelspartners − in 2022 importeerden we voor ruim € 24 miljard van en exporteerden we voor ruim € 7 miljard naar Noorwegen (bron: RVO) − en is naast Nederland een van de weinige landen met de hoogste rating (S&P: AAA) van alle toonaangevende ratingbureaus.

S&P Kredietstatus land: AAA (Datum september 8, 2023)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Noorse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Noorwegen of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Bankenes sikringsfond. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.bankenessikringsfond.no/home/):

Depositogarantiestelsel Noorwegen (Bankenes sikringsfond)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie Bankenes sikringsfond
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij onze 179 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.