Distingo Bank

FrankrijkFrankrijk(AA-)

✓ Spaar vanaf € 1 tot maximaal € 100.000

✓ Geheel gratis en alle rekeningen in euro

Geen bronbelasting

logo of Distingo Bank

Uitgelicht

3,26% p.j.

Looptijd:

Spaarrekening

Details bekijken

Rentetarief

Looptijd

Valuta

Product

Rentetarief

3,26% p.j.

Looptijd

Spaarrekening

Valuta

EUR

Product

Spaarrekening
Spaarrekening
Open rekening

Over de bank

Distingo Bank (opgericht in 2013 en een merknaam van CREDIPAR S.A.), de Franse spaartak van de in Hoofddorp gevestigde autobouwer Stellantis Group, gebruikt haar knowhow en ervaring in de ontwikkeling van spaarproducten voor het aanbieden van autofinancieringen, -verzekeringen en andere diensten om te voldoen aan de behoeften van de klanten(netwerken) van Stellantis-automerken zoals Peugeot, Citroën, FIAT en Opel. Distingo Bank biedt veilige digitale spaaroplossingen tegen zeer concurrerende rentetarieven, gesteund op de kernwaarden transparantie, innovatie, zekerheid en flexibiliteit.

Depositogarantie

Overeenkomstig EU-Richtlijn 2014/49/EU inzake de depositogarantiestelsels wordt uw spaargeld - inclusief rente die is aangegroeid maar nog niet bijgeschreven - gegarandeerd door het Franse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank (houd dit laatste in het achterhoofd, mocht u buiten Raisin nog tegoeden aanhouden bij de betreffende bank). Terugbetaling vindt plaats in euro. Het terugbetaalbare bedrag wordt beschikbaar gemaakt aan de rekeninghouder binnen 7 werkdagen vanaf het moment van inwerkingtreding van het depositogarantiestelsel. De garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Frankrijk of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fonds de Garantie des Dépôts et de Résolution (https://www.garantiedesdepots.fr/en). Uitgebreide informatie vind u tevens in <a href="https://www.raisin.nl/app/uploads/2016/08/01-fgdr-plaquette_explicative-2023_janvier-nl_web.pdf" target="_blank">deze informatiebrochure van het FGDR</a>.

Bronbelasting

Frankrijk heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. u bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – via één platform en volledig online. Raisin’s diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij Raisin’s partnerbanken. Om te sparen bij de partnerbanken open je eerst gratis je Raisin-rekening; je persoonlijke transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanaf één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen. En in welk(e) land(en) je ook kiest te sparen, alle rekeningen en aangehouden tegoeden zijn altijd gewoon in euro. Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank (of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta).

Uitgelicht

3,26% p.j.

Looptijd:

Spaarrekening