• Spaarrentes tot wel 1,40% p.j.

  • Spaar al vanaf een inleg van € 2.000

  • Kosteloos online deposito's aanvragen en beheren via één account

Home > Deposito > De tegenrekening

Sparen via Raisin verloopt online. Wij bieden je makkelijk en veilig toegang tot hoogrenderende deposito’s van Europa. Echter als je via ons platform een spaarproduct opent, heb je een tegenrekening nodig voor je gratis Raisin-rekening.

Je deposito of spaarrekening wordt vervolgens aan deze Raisin-rekening gekoppeld. De tegenrekening wordt gebruikt voor uitbetalingen vanuit je Raisin-rekening wanneer je je geld bij Raisin wilt opnemen.

Soms lijkt het wel alsof er met financiële termen wordt gegoocheld, alvorens je begint te sparen. Zo bestaat het gevaar dat jij als klant door de bomen het bos niet meer ziet. Raisin hecht dan ook een groot belang aan openheid, transparantie en duidelijke communicatie. Daarom leggen we je precies uit wat (het nut van) een tegenrekening is en waarvoor de tegenrekening wordt gebruikt bij Raisin.

Start met sparen

Wat is een tegenrekening?

Het begrip tegenrekening zegt het zelf. De rekening staat ‘tegenover’ een andere rekening, er is als het ware een wisselwerking tussen beide rekeningen. De term wordt dan ook doorgaans gebruikt voor een betaalrekening die aan je spaarrekening of deposito is gekoppeld.

Bij Raisin wordt je tegenrekening dus aan je Raisin-rekening gekoppeld. Tegenrekeningen zijn bij bijna alle (Nederlandse) banken verplicht om een spaarrekening of deposito bij hen te kunnen openen. Bij veel banken is het enkel mogelijk om het spaargeld dat je wilt opnemen naar deze specifieke tegenrekening over te zetten. Banken willen er namelijk zeker van zijn dat het geld dat je opneemt op de correcte rekening terecht komt.

Dat is de hoofdreden waarom een bank haar klanten verplicht om een tegenrekening te hebben. Vaak moet de tegenrekening – de betaalrekening – bij dezelfde bank als het spaarproduct worden geopend. Een tegenrekening kan dus gezien worden als een voorwaarde voor het openen van een spaarproduct bij de betreffende bank. Zoals je hieronder zult lezen, is dit bij Raisin niet het geval: je tegenrekening mag een betaalrekening op jouw naam zijn bij eender welke Nederlandse of EU bank.

Nadelen van een tegenrekening

Veel grootbanken verplichten hun klanten dus om een tegenrekening bij dezelfde bank te openen als waar je spaarrekening of deposito loopt. Dat kan nadelig zijn, immers als je een spaarrekening bij een bank uitkiest en daar ook een rekening moet openen, betekent dat doorgaans extra kosten.

Van bank veranderen voor je betaalrekening brengt ook een administratieve rompslomp met zich mee. Denk maar aan het storten van je loon, het betalen van de huur, het automatisch overschrijven van je lidmaatschap bij de sportschool, overal moet je de wijziging in het nummer doorgeven. Dat staat natuurlijk gelijk aan een hoop verloren tijd en moeite. Bij Raisin is dit gelukkig anders.

0,06%
p.j.
BFF Banking Group
Italië
0,90%
p.j.
Banca Progetto
Italië
1,10%
p.j.
Inbank
Estland
1,15%
p.j.
Inbank
Estland

De tegenrekening bij Raisin: een stuk flexibeler dan bij een klassieke bank

Nadat je je hebt geregistreerd bij Raisin, geef je als tegenrekening een bankrekening op. Deze rekening is de enige die je in combinatie met je Raisin-rekening kunt gebruiken voor uitgaande betalingen, d.w.z. als je geld wilt opnemen bij Raisin. Voor inkomende betalingen (d.w.z. overboekingen naar je Raisin-rekening) mag je eender welke betaalrekening gebruiken, mits die rekening op jouw naam staat. Dit hoeft dus niet per se je bij ons bekende tegenrekening te zijn.

Raisin geeft je, in tegenstelling tot veel grootbanken, een vrije keuze omtrent deze betaalrekening en legt geen restricties op. Je tegenrekening hoeft enkel bij om het even welke Nederlandse of EU bank te zijn.

Bij ons zijn er dus geen extra, verborgen kosten bij het openen van een deposito of spaarrekening. Zo zijn we heel wat flexibeler dan de meeste Nederlandse (groot)banken. Hoewel het overzichtelijk is om je tegenrekening en je deposito bij dezelfde bank te hebben, maakt Raisin dit goed door ons duidelijke en makkelijk te beheren online platform.

Daarnaast hoef je enkel een gratis Raisin-rekening bij Raisin Bank (100% eigendom van Raisin) te openen. De Raisin-rekening vormt de centrale transactierekening voor al je spaarproducten bij Raisin.

Start met sparen bij Raisin

Wij zijn jouw flexibele en betrouwbare partner voor het vinden van de beste depositovoorwaarden in Europa. We brengen de meest competitieve spaarrekeningen en rentetarieven van het continent.

Je hoeft je enkel eenmalig te registreren en identificeren, waarna je Raisin-rekening wordt geopend. Vervolgens heb je via één account de mogelijkheid om – geheel kosteloos –  al je spaarproducten bij Raisin eenvoudig online te beheren.