Extra geld verdienen

HomeFIRE › Extra geld verdienen

Wil je extra geld verdienen naast je huidige baan zodat je straks eerder met pensioen kunt? Of vind je het prettig geld opzij te zetten voor de studie van je (klein)kinderen of voor de aanschaf van een luxe camper? Raisin geeft je 10 tips om extra geld te verdienen.

Manieren om extra geld te verdienen

Er zijn verschillende manieren om extra geld te verdienen. Je kunt naast je (fulltime) baan andere werkzaamheden verrichten voor een aanvullend inkomen. Veel van deze werkzaamheden kun je online doen, waardoor je er niet heel veel tijd aan kwijt hoeft te zijn. 

Ook als je geen tijd hebt voor extra werkzaamheden, zijn er manieren om extra inkomsten te krijgen. Tegenwoordig levert je spaargeld op een spaarrekening niet veel meer op. Maar er zijn wel manieren om een hoger rendement uit je spaargeld te halen. 

Raisin geeft je hieronder 10 tips om ‘actief’ extra geld te verdienen naast je baan of als je extra geld wilt verdienen als student. Op zoek naar tips om passief geld te verdienen? Klik dan op de infocard hieronder!

Actief extra geld verdienen: 10 tips

Tip 1 – Verkoop je spullen

Ga eens door al je kasten en zoek spullen bij elkaar die je niet meer gebruikt: (kinder)kleding, servies, gezelschapsspellen, schaatsen. Bied ze online aan op marktplaats en je hebt al snel wat extra geld vanuit huis verdiend.

Tip 2 – Verkoop je eigen creaties

Je kunt bijvoorbeeld ook antieke meubels opknappen en deze doorverkopen of zelfgemaakte spullen, zoals sieraden en kleding, via een website als Etsy of je eigen webshop aanbieden.

Tip 3 – Doe mee aan online enquêtes

Het levert je misschien niet altijd een geldbedrag op. Maar veel bedrijven betalen je in de vorm van waardebonnen als jij bereid bent je mening over bepaalde producten en websites te geven. Die waardebonnen kun je dan weer besteden in een online winkel. Zo verdien je snel extra geld met enquêtes.

Tip 4 – Begin een blog

Je kunt natuurlijk ook je mening over tal van onderwerpen geven in je eigen blog op WordPress. Op je blog kun je gebruik maken van affiliate-links of banners naar spullen van een bedrijf en verdien je makkelijk extra geld in de avonduren.

Tip 5 – Word influencer

Ook op je eigen YouTube-kanaal of Instagram-account kun je geld verdienen met advertentie-inkomsten. Vergaar de nodige kennis in social-media-marketing, ga aan de slag en probeer je volgerschare uit te bouwen.

Tip 6 – Geef een online cursus

Speel je fantastisch gitaar? Weet je veel van geschiedenis? Veel mensen volgen maar wat graag een online cursus. Bouw je eigen platform of deel jouw kennis en vaardigheden via een platform als SkillShare of Udemy

Tip 7 – Doe mee aan geneesmiddelenonderzoek

Als deelnemer aan geneesmiddelenonderzoek draag je bij aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Om deel te nemen, moet je vaak aan bepaalde voorwaarden voldoen. Houd er wel rekening mee, dat er altijd een risico op bijwerkingen bestaat. Het is dus belangrijk je vooraf goed te informeren.

Tip 8 – Schrijf je in bij een castingbureau

Ook als je geen professionele toneelopleiding gedaan hebt, kun je je inschrijven bij een castingbureau. Ze zijn regelmatig op zoek naar figuranten voor televisieseries of reclames. Als figurant krijg je vaak een dagvergoeding. Misschien zie je jezelf ook nog terug in je favoriete serie.

Tip 9 – Kweek je eigen groenten en fruit

Als je uit je eigen tuin kunt eten, kun je direct besparen op je dagelijkse boodschappen. Maar je kunt ook extra bijverdienen door je zelfgekweekte producten te verkopen. Er zijn genoeg mensen die vers van het land willen eten en bovendien kun je ook de zaden en gekweekte planten doorverkopen en zo wat extra verdienen.

Tip 10 – Doe mee aan prijsvragen

De kans op het winnen van een groot geldbedrag bij de Staatsloterij of Postcodeloterij is niet zo heel groot, maar op verschillende websites worden dagelijks prijsvragen gepubliceerd waarbij je kans maakt op leuke prijzen. Variërend van een boek of iPad tot een weekendje weg of een complete vakantie.

Eerder stoppen met werken
Eerder stoppen met werken

De AOW-leeftijd schuift steeds verder op. Meer en meer Nederlanders kijken naar mogelijkheden om eerder te stoppen met werken. Wat komt er financieel allemaal op je af? Hoeveel geld ga je nodig hebben – en hoe bereken je dat? Hoe zit het met de belastingen, toeslagen en de spaartaks? Lees alles wat je moet weten in ons grote artikel over eerder stoppen met werken!

Lees meer
Eerder met pensioen
Eerder met pensioen

De pensioenleeftijd is niet hetzelfde als de AOW-leeftijd. Vaak kun je ook voor je AOW al met pensioen gaan. Je hebt verschillende mogelijkheden om vervroegd pensioenuitkeringen in te laten gaan. Hoe regel je dat en wat zijn de voorwaarden? Hoeveel impact heeft dit op je pensioen? Vind een antwoord op deze en meer vragen in dit uitgebreide artikel.

Lees meer
FIRE
FIRE

Klinkt Financial Independence Retire Early (FIRE) voor jou te mooi om waar te zijn? FIRE is voor iedereen haalbaar. In dit artikel leggen we je uit hoe je kunt berekenen wanneer je financieel onafhankelijk bent en hoe je dit in 5 stappen kunt bereiken.

Lees meer

Profiteer van hoge rentes

Je huidige spaarrekening levert je waarschijnlijk niet zo veel meer op. Raisin helpt je bij het vinden van de beste optie voor jouw spaargeld. Naast spaarrekeningen, vind je bij Raisin ook deposito’s.

Deposito’s bieden een hoger rendement dan spaarrekeningen. Je zet het spaarbedrag namelijk voor een afgesproken periode vast. Behaal met Raisin rentes tot 3,70% per jaar.

Spaarrekening
Spaarrekening

Je wilt weten wat voor soort rekening geschikt is om jouw spaardoelen waar te maken? Verschillende spaarrekeningen bieden verschillende voorwaarden en rentepercentages. Raisin helpt je bij het vinden van de beste optie.

Lees meer
Deposito
Deposito

Wat is een depositorekening en wat is het verschil met een ‘normale spaarrekening’? Waarom ontvang je op een deposito een hogere rente en wat zijn de voorwaarden? Lees meer over deze spaarvorm en wanneer deposito sparen slim is voor jou.

Lees meer
Depositogarantie
Depositogarantie

Om spaarders te beschermen heeft de EU regelgeving opgesteld rondom banktegoeden. Ieder land moet verplicht een depositogarantiestelsel hebben. Hiermee worden onder andere spaartegoeden gedekt. Leer de stelsels van de verschillende landen kennen.

Lees meer