Renault Bank

Sparen bij Renault Bank uit Frankrijk

2,90
%
p.j.
Spaarrekening | EUR

Deposito & internet sparen

✓ Deposito sparen met vaste rentes tot 3,30% p.j.

✓ Internet spaarrekening vanaf € 1 met 2,90% p.j. variabele rente – automatisch sparen mogelijk

Regel alles eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

Alle spaarproducten van Renault Bank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
2,90 % p.j.
Spaarrekening EUR
3,30 % p.j.
3 jaar EUR
3,25 % p.j.
4 jaar EUR
3,20 % p.j.
5 jaar EUR

Over Renault Bank

RCI Banque S.A., een dochteronderneming van de Renault Group, is een Franse bank die gespecialiseerd is in autofinancieringen en diensten voor de klanten en dealernetwerken van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi.

Met nagenoeg 4.000 werknemers in 36 landen, financierde de Group in 2022 meer dan 1,2 miljoen nieuwe contracten en verkocht meer dan 3,8 miljoen diensten.

Sinds 2012 trekt RCI Banque S.A. spaargeld aan in 7 landen. Per eind december 2022 bedroeg het totaal aangetrokken spaargeld € 24,4 miljard, ofwel 49% van de netto activa.

Onder de handelsnaam Renault Bank biedt RCI Banque S.A. een veilige plek voor uw spaargeld, een dagelijks opvraagbare spaarrekening en termijndeposito’s met diverse looptijden, met aantrekkelijke voorwaarden.

Modern, simpel, transparant en veilig zijn de sterke waarden waarmee Renault Bank aan uw zijde staat.

Details

Effectief rentetarief
2,93 % p.j.
Nominaal rentetarief
2,90 % p.j.
Beschikbaarheid
Je kunt onbeperkt geld storten en opnemen wanneer je wilt.
Rente-uitkering
Elk kwartaal
Rentewijziging
Het rentetarief is variabel. Je wordt 1 werkdag van tevoren op de hoogte gesteld van een verhoging, en 4 werkdagen van tevoren van een verlaging.
Kosten
Geen
Rente-op-rente
Ja
Aanvullende informatie
De rente wordt elk kwartaal op de spaarrekening bijgeschreven (d.w.z er geldt rente-op-rente).
Voor deze spaarrekening kan indien gewenst automatisch sparen worden ingesteld.
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
1 – 100.000  EUR
Verlenging
Niet van toepassing
Bronbelasting
Frankrijk heft geen bronbelasting, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

Frankrijk is de zesde economie van de wereld en de tweede van de Europese Unie, een grootmacht in de financiële sector en heeft een traditie van sterke regulatie. Het is naast Duitsland het belangrijkste geïndustrialiseerde land van Europa.

Net zoals Nederland behoort het land tot de 6 oprichtende landen van de (voorganger van de) EU en maakt sinds 1999 deel uit van de eurozone. Al jarenlang is Frankrijk een van de belangrijkste handelspartners van Nederland. Het handelsvolume met Frankrijk was ruim 57 miljard euro in 2019, meer dan de handel die we drijven met economische supermachten de VS en China (bron: RVO).

S&P Kredietstatus land: AA- (Datum mei 31, 2024)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Franse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Frankrijk of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fonds de Garantie des Dépôts et de Résolution. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.garantiedesdepots.fr/en):

Depositogarantiestelsel Frankrijk (Fonds de Garantie des Dépôts et de Résolution, FGDR)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie FGDR
Methode van uitbetaling Girale betaling

Uitgebreide informatie vind je tevens in deze informatiebrochure van het FGDR.

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij onze 257 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.