Privatbanka

Sparen bij Privatbanka uit Slowakije

3,00
%
p.j.
1 jaar | EUR

Deposito sparen

Zekerheid van een vaste rente tot 3,00% p.j.

Keuze uit looptijden van 1 t/m 5 jaar

Open eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

ⓘ Bij deze bank geldt bronbelasting (Slowakije). Lees over vrijstelling onder ‘Details’

Alle deposito's van Privatbanka

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
3,00 % p.j.
1 jaar EUR
2,60 % p.j.
2 jaar EUR
3,00 % p.j.
3 jaar EUR
3,00 % p.j.
4 jaar EUR
3,00 % p.j.
5 jaar EUR

Over Privatbanka

Privatbanka is op 1 november 2005 in Slowakije opgericht. Het is de eerste Slowaakse bank die zich richt op private banking. Zij biedt gespecialiseerde diensten van topkwaliteit voor particuliere en zakelijke klanten. Deze diensten omvatten – naast het gebruikelijke aanbod van een bank, zoals spaar- en betaalrekeningen – het opzetten van individuele beleggingsstrategieën en op maat gemaakte beleggingsoplossingen.

Met het hoofdkantoor in de Slowaakse stad Bratislava gevestigd, is de Penta Investments Group sinds begin juni 2007 100% aandeelhouder van Privatbanka. Penta Investments is een Centraal-Europese investeringsgroep gespecialiseerd in investeringen gericht op de lange termijn. De groep heeft kantoren in Amsterdam, Bratislava, München, Praag, Warschau en andere steden.

Details

Effectief rentetarief
3,00 % p.j.
Nominaal rentetarief
3,00 % p.j.
Looptijd/Product
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
5.000 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Rente wordt mee ingelegd
Bronbelasting
Slowakije heft een standaard bronbelasting op spaarrente van 19%. Als belastingplichtige in Nederland kun je vrijstelling krijgen van deze belasting (d.w.z. terugbrengen naar 0%). Hiertoe overleg je uiterlijk 4 weken voor de vervaldatum een woonplaatsverklaring van de Nederlandse Belastingdienst die niet eerder dan 12 maanden voor de vervaldatum is gedateerd. Lees meer in het Productinformatieblad.

Over het land

Slowakije is een democratische republiek gelegen ten zuiden van Polen in Centraal-Europa. Sinds 2004 is Slowakije lid van de EU en in 2009 werd het land onderdeel van de eurozone. Het land heeft een open economie die voornamelijk is gestoeld op de export van auto’s en elektronica: per hoofd van de bevolking produceert Slowakije de meeste auto’s ter wereld doordat grote automerken (bijv. Volkswagen en Kia) er fabrieken hebben. Nederland importeert dan ook voornamelijk auto’s uit het land. De uitvoer van Nederland naar Slowakije bestaat met name uit elektrische apparaten en toestellen voor telecommunicatie. Net als voor Nederland is Duitsland de belangrijkste handelspartner van Slowakije. Het wordt verwacht door de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) dat de Slowaakse economie groeit in de komende jaren. De nationale schuld van Slowakije ligt met 61,4% van het bruto nationaal product in 2022 iets boven het Nederlandse schuldratio van 55,3% in hetzelfde jaar (bron: Internationaal Monetair Fonds). De hoofdstad Bratislava ligt in het westen van het land aan de grens met Oostenrijk. Ongeveer een kwart van het land bestaat uit bergen en een skipiste is dan ook nooit ver weg in Slowakije.

S&P Kredietstatus land: A+ (Datum juli 31, 2015)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Slowaakse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Slowakije of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fond ochrany vkladov. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.fovsr.sk/fov/?lang=en):

Depositogarantiestelsel Slowakije (Fond ochrany vkladov, Fov)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie Het Fov, via een aangewezen uitvoerende bank
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij onze 257 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.