Orange Bank

Sparen bij Orange Bank uit Frankrijk

1,50
%
p.j.
1 jaar | EUR

Deposito sparen

Zekerheid van een vaste rente tot 2,50% p.j.

Keuze uit looptijden van 3 maanden t/m 1 jaar

✓ Regel alles eenvoudig online

Geheel gratis – geen verborgen kosten

Alle deposito's van Orange Bank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
2,50 % p.j.
3 maanden EUR
2,00 % p.j.
6 maanden EUR
1,50 % p.j.
1 jaar EUR

Over Orange Bank

Orange Bank werd opgericht in 2017 en is een volledige dochteronderneming van telecombedrijf Orange Group. De bank biedt financiële diensten en producten ontwikkeld voor mobiel gebruik door klanten, met geavanceerde innovaties en in sterk samenspel met de telecomactiviteiten van Orange. Klanten kunnen gebruik maken van een volledig spectrum aan producten voor alle dagelijkse bankzaken, in het bijzonder spaarrekeningen, consumentenkredieten en verzekeringen, met feilloze integratie van de nieuwste technologische oplossingen.

Orange Bank is een gereguleerde kredietinstelling en aanbieder van beleggingsdiensten met meer dan 800 medewerkers en 2 miljoen klanten, en staat onder toezicht van de Franse financiële autoriteit Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR).

Details

Effectief rentetarief
1,50 % p.j.
Nominaal rentetarief
1,50 % p.j.
Looptijd/Product
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
5.000 – 100.000  EUR
Verlenging
Niet van toepassing
Bronbelasting
Frankrijk heft geen bronbelasting, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

Frankrijk is de zesde economie van de wereld en de tweede van de Europese Unie, een grootmacht in de financiële sector en heeft een traditie van sterke regulatie. Het is naast Duitsland het belangrijkste geïndustrialiseerde land van Europa.

Net zoals Nederland behoort het land tot de 6 oprichtende landen van de (voorganger van de) EU en maakt sinds 1999 deel uit van de eurozone. Al jarenlang is Frankrijk een van de belangrijkste handelspartners van Nederland. Het handelsvolume met Frankrijk was ruim 57 miljard euro in 2019, meer dan de handel die we drijven met economische supermachten de VS en China (bron: RVO).

Frankrijk geniet een sterke reputatie bij de kredietbeoordelaars. Van Standard & Poor’s ontvangt de Franse economie een AA-rating, wat duidt op een zeer sterk vertrouwen dat de Franse staat haar financiële verplichtingen na kan komen.

S&P Kredietstatus land: AA (Datum april 2, 2021)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Franse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Frankrijk of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fonds de Garantie des Dépôts et de Résolution. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.garantiedesdepots.fr/en):

Depositogarantiestelsel Frankrijk (Fonds de Garantie des Dépôts et de Résolution, FGDR)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie FGDR
Methode van uitbetaling Girale betaling

Uitgebreide informatie vind je tevens in deze informatiebrochure van het FGDR.

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij onze 257 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.