LHV Bank

Sparen bij LHV Bank uit Estland

0,00
%
p.j.
1 jaar | EUR

Deposito sparen

Zekerheid van een vaste rente tot 0,00% p.j.

Keuze uit looptijden van 6 maanden en 2 jaar

Regel alles eenvoudig online

 Geheel gratis – geen verborgen kosten

Alle deposito's van LHV Bank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
0,00 % p.j.
6 maanden EUR
0,00 % p.j.
1 jaar EUR
0,00 % p.j.
2 jaar EUR

Over LHV Bank

AS LHV Pank (“LHV”) is een Estse financiële instelling die in 2009 is opgericht en gevestigd in de hoofdstad Tallinn. LHV is met ruim 16% marktaandeel (op basis van balansgrootte per december 2022) de vierde grootste bank in Estland en een nieuwe generatie universele bank die bijdraagt aan de ontwikkeling van financiële diensten met de nadruk op innovatieve producten en e-channels. LHV maakt deel uit van de LHV Groep, met ruim 400.000 klanten en meer dan 900 medewerkers een van de grootste en snelstgroeiende binnenlandse financiële groepen en investeerders in Estland. De LHV Groep is beursgenoteerd aan de Nasdaq Tallinn Stock Exchange.

De afkorting LHV staat voor Lõhmus, Haavel & Viisemann. De bank biedt verschillende financiële diensten aan voor particuliere en zakelijke klanten, waaronder deposito’s met een vaste looptijd, en heeft bijkantoren in Tartu, Vilnius, Riga en Helsinki. Naast particuliere klanten richt de bank zich vooral tot middelgrote ondernemingen en institutionele beleggers.

Vanaf het begin heeft LHV zich ook geconcentreerd op innovatief elektronisch bankieren. Tot 2015 werkte LHV bijvoorbeeld volledig cashless. Pas toen werden er geldautomaten geïntroduceerd. LHV is bovendien partner in het virtuele Estlandse investeerdersprogramma “e-Residence”. Dit programma maakt het mogelijk om online een bankrekening in Estland te openen, via dit programma banktransacties in de EU uit te voeren en gebruik te maken van de Europese Economische Ruimte. Deelname aan dit programma toont ook het hoge innovatievermogen van LHV aan.

Bij LHV kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.

Details

Effectief rentetarief
0,00 % p.j.
Nominaal rentetarief
0,00 % p.j.
Looptijd/Product
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
500 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Wijziging van looptijd mogelijk
  • Rente wordt mee ingelegd
Bronbelasting
Estland heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

Estland, de meest noordelijke staat van de Baltische staten, is een parlementaire democratie die sinds 1991 onafhankelijk is, sinds 2004 lid is van de Europese Unie (EU) en sinds 2011 van de eurozone. Sinds zijn onafhankelijkheid heeft Estland een Scandinavisch model gevolgd, gekenmerkt door een vlakke hiërarchie, moderne communicatietechnologieën en een hoge mate van transparantie. Met zijn sterke IT-sector is Estland een leider op het gebied van e-overheid. De economische groei van Estland is met 7,9% in 2021 een van de sterkste in Europa en het land is financieel zeer stabiel: de nationale schuldratio is 17,6% van het bruto nationaal product (2021) en behoort daarmee tot een van de laagste in Europa. Ter vergelijking hebben Nederland en Duitsland een schuldratio van 52,3% en 69,6%, respectievelijk (bron: International Monetair Fonds).

S&P Kredietstatus land: AA- (Datum december 6, 2022)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Estse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Estland of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Tagatisfond. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.tf.ee/eng/):

Depositogarantiestelsel Estland (Tagatisfond, TF)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie TF of bank aangewezen door het TF
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij onze 257 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.