Klarna Bank

Sparen bij Klarna Bank uit Zweden

3,25
%
p.j.
Spaarrekening | EUR

Deposito & internet sparen

Deposito sparen vanaf € 500 met vaste rentes tot 3,35% p.j.

Internet spaarrekening vanaf € 1 met 3,25% p.j. variabele rente – automatisch sparen mogelijk

Regel alles eenvoudig online

 Geheel gratis en alle rekeningen in euro

Alle spaarproducten van Klarna Bank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
3,25 % p.j.
Spaarrekening EUR
3,17 % p.j.
6 maanden EUR
3,35 % p.j.
1 jaar EUR
3,23 % p.j.
1,5 jaar EUR
3,27 % p.j.
2 jaar EUR
3,22 % p.j.
3 jaar EUR
3,17 % p.j.
4 jaar EUR

Over Klarna Bank

Sinds 2005 is het de missie van Klarna om een revolutie teweeg te brengen in de banksector. Met meer dan 150 miljoen actieve gebruikers wereldwijd en 2 miljoen transacties per dag, komt Klarna tegemoet aan de veranderende behoeftes van consumenten door ze tijd en geld te besparen, en tegelijkertijd te helpen geïnformeerd te blijven over en grip te houden op hun financiële gezondheid.

Meer dan 400.000 (web)winkels over de hele wereld, waaronder H&M, Saks, Sephora, Macy’s, IKEA, Expedia Group en Nike, hebben de innovatieve technologie van Klarna geïntegreerd om een naadloze winkelervaring te bieden, zowel online als in hun filialen.

Klarna is actief in 45 markten, heeft meer dan 5000 werknemers en is met een waardering van $45,6 miljard één van de hoogst gewaarde fintechs ter wereld.

Details

Effectief rentetarief
3,29 % p.j.
Nominaal rentetarief
3,25 % p.j.
Beschikbaarheid
Je kunt onbeperkt geld storten en opnemen wanneer je wilt.
Rente-uitkering
Elk kwartaal
Rentewijziging
Het rentetarief is variabel. Je wordt 1 werkdag van tevoren op de hoogte gesteld van een verhoging, en 4 werkdagen van tevoren van een verlaging.
Kosten
Geen
Rente-op-rente
Ja
Aanvullende informatie
De rente wordt elk kwartaal op de spaarrekening bijgeschreven (d.w.z er geldt rente-op-rente).
Voor deze spaarrekening kan indien gewenst automatisch sparen worden ingesteld.
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
1 – 85.000  EUR
Verlenging
Niet van toepassing
Bronbelasting
Zweden heft geen bronbelasting, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

Zweden is een parlementaire constitutionele monarchie, ligt in Noord-Europa en is sinds 1995 lid van de Europese Unie. De Nederlandse export naar Zweden steeg in 2021 naar € 12 miljard, tegenover € 9,2 miljard in 2020. Ons handelsoverschot met Zweden bedroeg bijna € 4 miljard (bron: RVO). Zweden heeft een hoog inkomen per hoofd van de bevolking en een gezond economisch beleid. Het land krijgt daarom net zoals Nederland de hoogste rating (S&P: AAA) van alle toonaangevende ratingbureaus.

S&P Kredietstatus land: AAA (Datum augustus 14, 2020)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Zweedse wettelijke depositogarantiestelsel tot (de tegenwaarde in euro van) SEK 1.050.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Zweden of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is Riksgälden. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.riksgalden.se/en/our-operations/deposit-insurance/payment-of-compensation/):

Depositogarantiestelsel Zweden (Riksgälden)
Beschermingslimiet SEK 1.050.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie Riksgälden
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij onze 257 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.