Klarna Bank

Sparen bij Klarna Bank uit Zweden

1,30
%
p.j.
1 jaar | EUR

Deposito & internet sparen

Deposito sparen vanaf € 500 met vaste rentes tot 1,70% p.j.

Internet spaarrekening vanaf € 1 met 0,19% p.j. variabele rente – automatisch sparen mogelijk

Regel alles eenvoudig online

 Geheel gratis – geen verborgen kosten

Alle spaarproducten van Klarna Bank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
0,19 % p.j.
Spaarrekening EUR
0,75 % p.j.
6 maanden EUR
1,30 % p.j.
1 jaar EUR
1,60 % p.j.
2 jaar EUR
1,65 % p.j.
3 jaar EUR
1,70 % p.j.
4 jaar EUR

Over Klarna Bank

Klarna is een van ’s werelds toonaangevende betaaldienstverleners met bankvergunning die de betaalervaring voor zowel consumenten als webwinkeliers fundamenteel verbetert.

Opgericht in Stockholm in 2005 met het idee om betalen te vereenvoudigen, groeide Klarna spoedig uit tot één van Europa’s snelstgroeiende ondernemingen. In 2014 bundelden Klarna en SOFORT hun krachten en vormden ze de Klarna Group, Europees marktleider op het gebied van online betalen. In 2017 ontving het bedrijf een bankvergunning van de Zweedse financiële toezichthoudende autoriteit Finansinspektionen.

De Klarna Group heeft meer dan 5000 medewerkers, is actief op 45 markten, bedient meer dan 147 miljoen actieve gebruikers en werkt samen met 400.000 webwinkels, waaronder H&M, Spotify, MediaMarkt, Bever en Nike. Klarna’s doel is om ’s werelds favoriete betaalmethode te worden en wordt hierbij ondersteund door gerenommeerde internationale investeerders waaronder VISA en Sequoia Capital.

Details

Effectief rentetarief
1,30 % p.j.
Nominaal rentetarief
1,30 % p.j.
Looptijd/Product
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Aanvullende informatie
Een spaarrekening bij Klarna kan reeds worden geopend vanaf € 1, een termijndeposito vanaf € 500
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
1 – 95.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Wijziging van looptijd mogelijk
  • Rente wordt mee ingelegd
Bronbelasting
Zweden heft geen bronbelasting, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

Zweden is een parlementaire constitutionele monarchie en ligt in Noord-Europa. Het land is sinds 1995 lid van de Europese Unie, maar heeft zijn eigen munt, de Zweedse kroon (SEK). De Nederlandse export naar Zweden laat de afgelopen 5 jaar bijna onafgebroken groei zien en bereikte in 2019 een niveau van bijna € 10 miljard. Ons handelsoverschot met Zweden bedroeg bijna € 3 miljard (bron: RVO). Zweden heeft een hoog inkomen per hoofd van de bevolking en een gezond economisch beleid. Het land krijgt daarom net zoals Nederland de hoogste rating (S&P: AAA) van alle toonaangevende ratingbureaus.

S&P Kredietstatus land: AAA (Datum augustus 14, 2020)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Zweedse wettelijke depositogarantiestelsel tot (de tegenwaarde in euro van) SEK 1.050.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Zweden of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is Riksgälden. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.riksgalden.se/en/):

Depositogarantiestelsel Zweden (Riksgälden)
Beschermingslimiet SEK 1.050.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Zweedse kroon (SEK)
Uitvoerende instantie Bank aangewezen door Riksgälden
Methode van uitbetaling Betaling met cheque of andere methode zoals
in de toekomst door Riksgälden kan worden bepaald

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 485.000 Europese klanten voor meer dan € 51,0 miljard bij onze 120 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen!

Omdat we alleen banken uit de EU aanbieden kun je er zeker van zijn dat je spaargeld gedekt wordt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 020 715 9296 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.