Inbank

Sparen bij Inbank uit Estland

3,40
%
p.j.
4 jaar | EUR

Deposito & internet sparen

Deposito sparen vanaf € 500 met vaste rentes tot 3,50% p.j.

Internet spaarrekening vanaf € 1 met 3,20% p.j. variabele rente – automatisch sparen mogelijk

Regel alles eenvoudig online

 Geheel gratis – geen verborgen kosten

Alle spaarproducten van Inbank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
3,20 % p.j.
Spaarrekening EUR
3,00 % p.j.
6 maanden EUR
3,50 % p.j.
1 jaar EUR
3,49 % p.j.
2 jaar EUR
3,45 % p.j.
3 jaar EUR
3,40 % p.j.
4 jaar EUR
3,40 % p.j.
5 jaar EUR

Over Inbank

Inbank AS (“Inbank“) is een Estse bank die is voortgekomen uit het in 2010 opgerichte financiële technologiebedrijf Cofi AS, dat marktleider is in termijnbetalingscontracten in Estland. De bank, die sinds 2015 een eigen bankvergunning heeft, is de jongste en snelst groeiende financiële instelling in Estland. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in de hoofdstad Tallinn, met extra vestigingen in Letland, Litouwen en Polen.

De bank richt zich voornamelijk op retailbankieren en biedt haar circa 890.000 klanten producten aan zoals deposito’s, kleine leningen, autoleningen en huurkoop.

Details

Effectief rentetarief
3,40 % p.j.
Nominaal rentetarief
3,40 % p.j.
Looptijd/Product
4 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Rente-op-rente
Ja
Aanvullende informatie
Een spaarrekening bij Inbank kan reeds worden geopend vanaf € 1, een termijndeposito vanaf € 500
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
1 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Wijziging van looptijd mogelijk
  • Rente wordt mee ingelegd
Bronbelasting
Estland heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

Estland, de meest noordelijke staat van de Baltische staten, is een parlementaire democratie die sinds 1991 onafhankelijk is, sinds 2004 lid is van de Europese Unie (EU) en sinds 2011 van de eurozone. Sinds zijn onafhankelijkheid heeft Estland een Scandinavisch model gevolgd, gekenmerkt door een vlakke hiërarchie, moderne communicatietechnologieën en een hoge mate van transparantie. Met zijn sterke IT-sector is Estland een leider op het gebied van e-overheid. De economische groei van Estland is met 7,9% in 2021 een van de sterkste in Europa en het land is financieel zeer stabiel: de nationale schuldratio is 17,6% van het bruto nationaal product (2021) en behoort daarmee tot een van de laagste in Europa. Ter vergelijking hebben Nederland en Duitsland een schuldratio van 52,3% en 69,6%, respectievelijk (bron: International Monetair Fonds).

S&P Kredietstatus land: AA- (Datum december 6, 2022)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Estse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Estland of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Tagatisfond. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.tf.ee/eng/):

Depositogarantiestelsel Estland (Tagatisfond, TF)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie TF of bank aangewezen door het TF
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij onze 257 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.