Fjord Bank

Sparen bij Fjord Bank uit Litouwen

3,55
%
p.j.
1 jaar | EUR

Deposito sparen

Zekerheid van een vaste rente tot 3,55% p.j.

Keuze uit looptijden van 1 t/m 5 jaar

Open eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

ⓘ Bij deze bank geldt bronbelasting (Litouwen). Lees over vrijstelling onder ‘Details’

Alle deposito's van Fjord Bank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
3,55 % p.j.
1 jaar EUR
3,50 % p.j.
1,5 jaar EUR
3,45 % p.j.
2 jaar EUR
3,35 % p.j.
3 jaar EUR
3,25 % p.j.
4 jaar EUR
3,15 % p.j.
5 jaar EUR

Over Fjord Bank

Fjord Bank, is een digitale challenger bank met Scandinavische wortels. Na zijn oprichting door een groep Noorse en Zweedse investeerders en het verkrijgen van een bankvergunning eind 2019, lanceerde de bank medio 2020 voor het eerst in Litouwen − waarna al snel werd uitgebreid naar andere landen. Fjord Bank biedt financiële oplossingen en spaarproducten voor particulieren en gebruikt uitsluitend online kanalen om klanten te bereiken. Het hoofdkantoor van de bank is gevestigd in Vilnius, Litouwen.

Details

Effectief rentetarief
3,55 % p.j.
Nominaal rentetarief
3,55 % p.j.
Looptijd/Product
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
10.000 – 95.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Wijziging van looptijd mogelijk
  • Rente-uitkering op de vervaldatum
Bronbelasting
Litouwen heft een standaard bronbelasting op spaarrente van 15%. Als belastingplichtige in Nederland kun je deze belasting eenvoudig verminderen naar 10%. Hiertoe overleg je uiterlijk 4 weken voor de vervaldatum een Litouwse woonplaatsverklaring (aangeleverd door Raisin met instructies) die niet eerder dan 6 maanden voor de vervaldatum is gedateerd. De resterende 10% bronbelasting kun je in beginsel verrekenen met je in Nederland verschuldigde inkomstenbelasting sparen en beleggen (box 3), waardoor je per saldo geen (dubbele) belasting betaalt over spaarrente uit Litouwen. N.B.: om de buitenlandse bronbelasting te kunnen verrekenen, dien je in eerste instantie voldoende belasting te betalen in box 3. Lees meer in het Productinformatieblad.

Over het land

Litouwen, de zuidelijkste en grootste van de Baltische staten, is sinds 1990 een onafhankelijke semi-presidentiële democratie. Net als Estland en Letland, is Litouwen sinds zijn onafhankelijkheid politiek en economisch sterk gericht op Europa, en is het sinds 2004 lid van de Europese Unie (EU). Sinds 2015 is het onderdeel van de eurozone. De economische groei van Litouwen is stabiel en de staatsschuld is met 44,66% van het bbp (in 2021) naar Europese maatstaven zeer laag. Cultureel gezien wordt Litouwen gekenmerkt door een verscheidenheid aan invloeden als gevolg van zijn geografische ligging en lange geschiedenis.

S&P Kredietstatus land: A+ (Datum december 5, 2022)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Litouwse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Litouwen of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Indėlių ir investicijų draudimas. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.iidraudimas.lt/en/):

Depositogarantiestelsel Litouwen (Indėlių ir investicijų draudimas, Iidraudimas)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie Het Iidraudimas, via een aangewezen uitvoerende bank
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij onze 257 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.