Coop Pank

Sparen bij Coop Pank uit Estland

2,00
%
p.j.
3 jaar | EUR

Deposito sparen

Zekerheid van een vaste rente tot 3,41% p.j.

Keuze uit looptijden van 1 t/m 3 jaar

Regel alles eenvoudig online

 Geheel gratis – geen verborgen kosten

Alle deposito's van Coop Pank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
3,41 % p.j.
1 jaar EUR
1,75 % p.j.
2 jaar EUR
2,00 % p.j.
3 jaar EUR

Over Coop Pank

Coop Pank AS (oftewel Coop Bank, “Coop“), gevestigd in Tallinn, is een financiële instelling die (met uitzondering van spaarproducten) uitsluitend actief is op haar thuismarkt Estland en heeft naast haar hoofdkantoor 15 vestigingen. Opgericht in het najaar van 2017 als coöperatieve bank, is het de enige bank in Estland die eigendom is van consumentencoöperaties en hun klanten (c.q. eigenaars). In het particuliere segment ligt de nadruk van Coop op deposito’s, consumptieve kredieten en hypothecaire kredieten en in het zakelijke segment op kredieten en leasing. De hoofdaandeelhouder van Coop Pank is Coop Eesti, de oudste en grootste groep in de detailhandel in Estland. Sinds december 2019 is Coop beursgenoteerd aan de Nasdaq Tallinn Stock Exchange.

Bij Coop kun je je spaarproduct(en) 100% online openen en beheren. Je voltooit een aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.

Details

Effectief rentetarief
1,96 % p.j.
Nominaal rentetarief
2,00 % p.j.
Looptijd/Product
3 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
5.000 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Rente-uitkering mogelijk
Bronbelasting
Estland heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

Estland, de meest noordelijke staat van de Baltische staten, is een parlementaire democratie die sinds 1991 onafhankelijk is, sinds 2004 lid is van de Europese Unie (EU) en sinds 2011 van de eurozone. Sinds zijn onafhankelijkheid heeft Estland een Scandinavisch model gevolgd, gekenmerkt door een vlakke hiërarchie, moderne communicatietechnologieën en een hoge mate van transparantie. Met zijn sterke IT-sector is Estland een leider op het gebied van e-overheid. De economische groei van Estland is met 7,9% in 2021 een van de sterkste in Europa en het land is financieel zeer stabiel: de nationale schuldratio is 17,6% van het bruto nationaal product (2021) en behoort daarmee tot een van de laagste in Europa. Ter vergelijking hebben Nederland en Duitsland een schuldratio van 52,3% en 69,6%, respectievelijk (bron: International Monetair Fonds).

S&P Kredietstatus land: AA- (Datum december 6, 2022)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Estse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Estland of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Tagatisfond. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.tf.ee/eng/):

Depositogarantiestelsel Estland (Tagatisfond, TF)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie TF of bank aangewezen door het TF
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij onze 179 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.