CKV Spaarbank

Sparen bij CKV Spaarbank uit België

3,00
%
p.j.
10 jaar | EUR

Deposito & internet sparen

Deposito sparen met vaste rentes tot 3,30% p.j.

Internet spaarrekening met 3,30% p.j. variabele rente – automatisch sparen mogelijk

✓ Open en beheer eenvoudig online

 Geheel gratis – geen verborgen kosten

ⓘ Bij deze bank geldt bronbelasting (België). Lees over vrijstelling onder ‘Details’

Alle spaarproducten van CKV Spaarbank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
3,30 % p.j.
Spaarrekening EUR
1,50 % p.j.
3 maanden EUR
1,50 % p.j.
1 jaar EUR
1,50 % p.j.
2 jaar EUR
2,90 % p.j.
3 jaar EUR
3,00 % p.j.
4 jaar EUR
3,00 % p.j.
5 jaar EUR
3,00 % p.j.
7 jaar EUR
3,00 % p.j.
8 jaar EUR
3,00 % p.j.
10 jaar EUR

Over CKV Spaarbank

De in 1956 opgerichte CKV Spaarbank (bankvergunning voluit: Centrale Kredietverlening N.V.) is een onafhankelijke, Belgische spaarbank met hoofdkantoor in Waregem (Vlaanderen). CKV biedt haar klanten een breed scala aan traditionele spaarproducten en hypothecair gewaarborgde kredieten aan. De bank bereikte een balansgrootte van meer dan € 1,2 miljard per december 2022 en ligt met een kernkapitaalratio van 14,27% ruim boven de wettelijke vereisten.

CKV staat onder toezicht van de Nationale Bank van België en de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Spaargeld bij CKV wordt gegarandeerd tot 100.000 euro per klant door het Belgische Garantiefonds.

Details

Effectief rentetarief
3,00 % p.j.
Nominaal rentetarief
3,00 % p.j.
Looptijd/Product
10 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Rente-op-rente
Ja
Aanvullende informatie
Een spaarrekening bij CKV kan worden geopend vanaf € 1.000, een termijndeposito vanaf € 5.000
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
1.000 – 100.000  EUR
Verlenging
Niet van toepassing
Bronbelasting
België heft een standaard bronbelasting op spaarrente van 30%. Als belastingplichtige in Nederland kun je vrijstelling krijgen van deze belasting (d.w.z. terugbrengen naar 0%). Hiertoe voltooi/accepteer je tijdens je online spaarrekening- of termijndeposito-aanvraag het digitale Attest Roerende Voorheffing Niet-inwoners (ter vrijstelling van Belgische bronbelasting op spaarrente). Lees meer in het Productinformatieblad.

Over het land

Het Koninkrijk België, met ongeveer 11 miljoen inwoners, is een staat in West-Europa met Brussel als hoofdstad. Als lid sinds 1957 is het land een van de oprichters van de destijds genaamde Europese Economische Gemeenschap, nu verworden tot de Europese Unie. Dankzij de ligging in het hart van Europa hebben niet alleen verschillende Europese instellingen zoals de Europese Commissie en het Europees Parlement hun zetel in Brussel, maar is België ook een van de grootste exporteurs van goederen ter wereld. Het land vormt samen met Nederland en Luxemburg de politieke-economische unie Benelux en is voor Nederland de grootste exportpartner na Duitsland: bijna een tiende van onze totale export gaat naar België.

S&P Kredietstatus land: AA (Datum september 18, 2020)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Belgische wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in België of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Garantiefonds. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://garantiefonds.belgium.be/nl):

Depositogarantiestelsel België (Garantiefonds)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie Het Garantiefonds
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij onze 257 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.