BlueOrange Bank

Topaanbiedingen van BlueOrange Bank uit Letland

Tot wel € 100 bonus (nieuwe klanten)
0,65
%
p.j.
1 jaar | EUR
  • Depositogarantie tot € 100.000

BlueOrange Bank biedt al sinds haar betreding van de Nederlandse markt in december 2018 hoge rentes op 6 maanden, 1, 2 en 3 jaar looptijd, die momenteel oplopen van 0,40% p.j. op 6 maanden looptijd tot 0,90% p.j. op 3 jaar. Hoewel BlueOrange pas ruim een jaar actief is in Nederland, is het in staat gebleken zich populair te maken bij rentejagers met deze aantrekkelijke deposito’s. Deposito’s bij BlueOrange kunnen geopend worden vanaf een inleg van € 20.000.

Bij BlueOrange kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren.

Alle deposito's van BlueOrange Bank

Rentetarief Looptijd Valuta
0,40 % p.j.
6 maanden EUR
0,65 % p.j.
1 jaar EUR
0,80 % p.j.
2 jaar EUR
0,90 % p.j.
3 jaar EUR

Over BlueOrange Bank

AS BlueOrange Bank (“BlueOrange“) werd opgericht in 2001 en is gevestigd in Riga, de hoofdstad van Letland. BlueOrange richt zich op modern, gebruiksvriendelijk bankieren in combinatie met individuele service. Het doel van BlueOrange is om als eerste in te spelen op veranderingen in het internationale bedrijfsleven om haar klanten de meest effectieve en geavanceerde bankproducten aan te bieden.

De bank is de negende grootste bank van het land in beheerd vermogen (per 2017). De belangrijkste klanten van de bank zijn ondernemingen die actief zijn in de internationale handel of die als houdstermaatschappij optreden. Per 30 juni 2018 heeft BlueOrange solide kapitaalbuffers, met een ruime kernkapitaalratio van 15,85 % en een totale kapitaalratio van 20,38%. De verzwaarde kapitaaleisen voor Europese banken (Basel III) stellen dat banken een kapitaalbuffer van tenminste 8% moeten hebben, wat betekent dat de buffer van BlueOrange met 20,38% ruim 2,5 keer zo hoog ligt als voorgeschreven.

Bij BlueOrange kun je je deposito(‘s) 100% online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.

Details

Effectief rentetarief
0,65 % p.j.
Nominaal rentetarief
0,65 % p.j.
Looptijd
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Depositogarantie
Depositogarantie Letland
Valuta
EUR
Min./max. inlegbedrag
20.000 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Wijziging van looptijd mogelijk
  • Rente-uitkering mogelijk
Bronbelasting
Letland heeft een standaard bronbelasting op spaarrente van 20%. Als belastingplichtige in Nederland kun je deze belasting eenvoudig verminderen naar 10%. Hiertoe overleg je eenmalig een Letse woonplaatsverklaring (aangeleverd door Raisin met instructies). De resterende 10% bronbelasting kun je in beginsel verrekenen met je in Nederland verschuldigde inkomstenbelasting sparen en beleggen (Box 3), waardoor je per saldo geen belasting betaalt over spaarrente uit Letland. Lees meer in het Productinformatieblad.

Veiligheid en depositogarantie

Letland, gelegen in het centrum van de Baltische staten, is een parlementaire democratie die sinds 1991 onafhankelijk is, sinds 2004 lid van de Europese Unie (EU) en sinds 2014 deel uitmaakt van de eurozone. De Letse economie wordt gekenmerkt door een hoge mate van bedrijfsvriendelijkheid, wat ook tot uiting komt in een groot aantal succesvolle starters, met name in de hoofdstad Riga. Letland heeft een solide economie en is met een toename in het bruto nationaal product van 4,5% in 2017 een van de snelstgroeiende economieën van Europa. Het land heeft een nationale schuld van 36,3% (2017) van het bruto nationaal product, een van de laagste schuldratio’s in Europa. Ter vergelijking hebben Nederland en Duitsland een schuldratio van 56,5% en 63,9%, respectievelijk (bron: International Monetair Fonds). Cultureel gezien boeit Letland met sterke Noord-Europese invloeden, Hanze-architectuur en zijn beroemde muziekfolklore.

Overeenkomstig de EU-Richtlijnen 94/19/EG, 2009/14/EG, en 2014/49/EU worden deposito’s gegarandeerd door het Letse wettelijke depositogarantiestelsel Noguldījumu garantiju fonds (NGF) tot € 100.000 per rekeninghouder. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Letland of elders wonen. Kenmerken van het toepasselijke depositogarantiestelsel (zie ook http://www.fktk.lv/en/):

Depositogarantiestelsel Letland (Noguldījumu garantiju fonds)
Garantielimiet € 100.000 per rekeninghouder
Uitbetalingstermijn 20 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie NGF
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin’s doel is om spaarders de beste rente te bieden! We geven je toegang tot exclusieve spaarproducten van banken uit heel Europa – en dat alles via één platform en volledig online! Onze diensten zijn geheel kosteloos voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken.

Met meer dan 240.000 klanten en meer dan € 21,5 miljard bemiddeld spaargeld bij onze 90 partnerbanken, is Raisin Europa's leidende online bemiddelaar in spaarproducten van banken uit de Europese Unie.

Raisin heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (vergunningnummer: 12045380) en biedt zijn website, klantenservice en documentatie in het Nederlands aan, zodat je met maximale eenvoud en gemak kan sparen in het buitenland tegen een (veel) hogere rente dan bij je huisbank. Omdat we alleen banken uit de EU aanbieden kun je er zeker van zijn dat je spaargeld gedekt wordt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per bank.

Om gebruik te maken van het aanbod van onze partnerbanken open je éénmalig de gratis Raisin-rekening (aangehouden bij Keytrade Bank uit België), de centrale transactierekening voor al je toekomstige deposito’s via Raisin. Vervolgens kun je zoveel deposito’s als je wilt openen bij onze diverse partnerbanken – ideaal om je spaargeld te spreiden over verschillende banken en landen, zeker als je meer dan € 100.000 aan spaargeld hebt!

Raisin staat garant voor een soepel registratieproces en eenvoudig beheer van je spaarproducten bij al onze partnerbanken. Bij vragen of twijfel kun je altijd contact opnemen met onze uitstekende klantenservice die je graag verder helpt.

Wij hebben het vertrouwen van onze klanten verdiend en hebben niet alleen talrijke onderscheidingen ontvangen, maar ook een aanbevelingsscore van 95% op het onafhankelijke Duitse recensieportaal Bankingcheck. Hierdoor konden we in heel Europa de grootste en verreweg de succesvolste marktplaats voor spaarproducten opbouwen.

Verhoog je rendement met Europa’s #1 marktplaats voor spaarproducten.