BlueOrange Bank

Sparen bij BlueOrange Bank uit Letland

Tot wel € 100 cadeau (nieuwe klanten)
0,61
%
p.j.
1 jaar | EUR

Alle deposito's van BlueOrange Bank

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
0,01 % p.j.
6 maanden EUR
0,61 % p.j.
1 jaar EUR
0,85 % p.j.
2 jaar EUR
0,92 % p.j.
3 jaar EUR

Over BlueOrange Bank

AS BlueOrange Bank (“BlueOrange“) werd opgericht in 2001 en is gevestigd in Riga, de hoofdstad van Letland. BlueOrange is de vijfde grootste bank van het land naar balansgrootte en richt zich op modern, gebruiksvriendelijk bankieren in combinatie met individuele service. Het doel van BlueOrange is om als eerste in te spelen op veranderingen in het internationale bedrijfsleven om haar klanten de meest effectieve en geavanceerde bankproducten aan te bieden.

De belangrijkste klanten van de bank zijn ondernemingen die actief zijn in de internationale handel of die als houdstermaatschappij optreden. BlueOrange heeft solide kapitaalbuffers, met een kernkapitaalratio van 13,23% en een totale kapitaalratio van 15,37 (per 31 december 2019). De verzwaarde kapitaaleisen voor Europese banken (Basel III) stellen dat banken een kapitaalbuffer van tenminste 8% moeten hebben, wat betekent dat de buffer van BlueOrange met 15,37% bijna 2 keer zo hoog ligt als voorgeschreven.

Bij BlueOrange kun je je deposito(‘s) online openen en beheren. Je voltooit de aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving. Opmerking: om bronbelasting te verminderen, is na opening van je deposito(‘s) het per post insturen van een originele (Letse) woonplaatsverklaring vereist – lees meer in het Productinformatieblad.

Details

Effectief rentetarief
0,61 % p.j.
Nominaal rentetarief
0,61 % p.j.
Looptijd/Product
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
10.000 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Wijziging van looptijd mogelijk
  • Rente-uitkering mogelijk
Bronbelasting
Letland heeft een standaard bronbelasting op spaarrente van 20%. Als belastingplichtige in Nederland kun je deze belasting eenvoudig verminderen naar 10%. Hiertoe overleg je eenmalig een Letse woonplaatsverklaring (aangeleverd door Raisin met instructies). De resterende 10% bronbelasting kun je in beginsel verrekenen met je in Nederland verschuldigde inkomstenbelasting sparen en beleggen (box 3), waardoor je per saldo geen belasting betaalt over spaarrente uit Letland. N.B.: om de buitenlandse bronbelasting te kunnen verrekenen, dien je in eerste instantie voldoende belasting te betalen in box 3. Lees meer in het Productinformatieblad.

Over het land

Letland, gelegen in het centrum van de Baltische staten, is een parlementaire democratie die sinds 1991 onafhankelijk is, sinds 2004 lid van de Europese Unie (EU) en sinds 2014 deel uitmaakt van de eurozone. De Letse economie wordt gekenmerkt door een hoge mate van bedrijfsvriendelijkheid, wat ook tot uiting komt in een groot aantal succesvolle starters, met name in de hoofdstad Riga. Letland heeft een solide economie en is met een toename in het bruto nationaal product van 4,5% in 2017 een van de snelstgroeiende economieën van Europa. Het land heeft een nationale schuld van 36,3% (2017) van het bruto nationaal product, een van de laagste schuldratio’s in Europa. Ter vergelijking hebben Nederland en Duitsland een schuldratio van 56,5% en 63,9%, respectievelijk (bron: International Monetair Fonds). Cultureel gezien boeit Letland met sterke Noord-Europese invloeden, Hanze-architectuur en zijn beroemde muziekfolklore.

S&P Kredietstatus land: A+ (Datum februari 21, 2020)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijnen 94/19/EG, 2009/14/EG, en 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Letse wettelijke depositogarantiestelsel Noguldījumu garantiju fonds (NGF) tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Letland of elders wonen. Kenmerken van het toepasselijke depositogarantiestelsel (zie ook http://www.fktk.lv/en/):

Depositogarantiestelsel Letland (Noguldījumu garantiju fonds)
Garantielimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 10 werkdagen vanaf 1 jan. 2021 t/m 31 dec. 2023
7 werkdagen vanaf 1 jan. 2024
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie NGF of bank aangewezen door het NGF
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 360.000 Europese klanten voor meer dan € 36,0 miljard bij onze 112 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen!

Omdat we alleen banken uit de EU aanbieden kun je er zeker van zijn dat je spaargeld gedekt wordt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 020 715 9296 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.