Banco BAI Europa

Sparen bij Banco BAI Europa uit Portugal

3,50
%
p.j.
1 jaar | EUR

Deposito sparen

Zekerheid van een vaste rente tot 3,60% p.j.

✓ Keuze uit looptijden van 6 maanden t/m 5 jaar

Open eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

ⓘ Bij deze bank geldt bronbelasting (Portugal). Lees over vermindering onder ‘Details’

Alle deposito's van Banco BAI Europa

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
3,60 % p.j.
6 maanden EUR
3,50 % p.j.
1 jaar EUR
0,50 % p.j.
2 jaar EUR
0,50 % p.j.
3 jaar EUR
0,50 % p.j.
5 jaar EUR

Over Banco BAI Europa

Banco BAI Europa S.A. (“Banco BAI“) werd in 1998 in Portugal opgericht als bijkantoor van BAI, Banco Angolano de Investimentos, een universele bank uit Angola. In 2002 werd zij omgevormd tot een onafhankelijke dochteronderneming met Portugese bankvergunning, die onder toezicht staat van de Portugese centrale bank Banco de Portugal. Banco BAI biedt bankproducten en -diensten voor particuliere en zakelijke klanten, zoals depot- en kredietrekeningen, en richt zich op innovatieve oplossingen ter ondersteuning van het midden- en kleinbedrijf. De bank heeft haar hoofdkantoor in Lissabon.

Details

Effectief rentetarief
3,50 % p.j.
Nominaal rentetarief
3,50 % p.j.
Looptijd/Product
1 jaar
Beschikbaarheid
Einde looptijd
Rente-uitkering
Einde looptijd - het rentetarief staat vast voor de gehele looptijd
Kosten
Geen
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
20.000 – 100.000  EUR
Verlenging
  • Verlenging is alleen mogelijk 28 tot 5 dagen voor de vervaldatum
  • 100% Online
  • Rente wordt mee ingelegd
Bronbelasting
Portugal heft een standaard bronbelasting op spaarrente van 28%. Als belastingplichtige in Nederland kun je deze belasting eenvoudig verminderen naar 10%. Hiertoe overleg je uiterlijk 4 weken voor de vervaldatum zowel a) een woonplaatsverklaring van de Nederlandse belastingdienst, als b) een Portugese zelf-verklaring ter vermindering van bronbelasting (Mod. 21-RFI-formulier, aangeleverd door Raisin met instructies), die niet eerder dan 12 maanden voor de vervaldatum zijn gedateerd. De resterende 10% bronbelasting kun je in beginsel verrekenen met je in Nederland verschuldigde inkomstenbelasting sparen en beleggen (box 3), waardoor je per saldo geen (dubbele) belasting betaalt over spaarrente uit Portugal. N.B.: om de buitenlandse bronbelasting te kunnen verrekenen, dien je in eerste instantie voldoende belasting te betalen in box 3. Lees meer in het Productinformatieblad.

Over het land

Portugal ligt in het westen van het Iberisch schiereiland en is een van de meest bezochte landen ter wereld. Het Zuid-Europese land is sinds 1986 lid van de EU, stichtend lid van de NAVO en sinds 2002 lid van de eurozone. Naast het toerisme is de dienstensector de sterkste bron van inkomsten. Portugal leeft voornamelijk van de handel met zijn EU-partners.

Nederland is een belangrijke handelspartner voor Portugal en we importeren voornamelijk Portugese schoenen en kleding. Ook staat Portugal vaak in de top 10 vakantiebestemmingen van Nederlanders.

S&P Kredietstatus land: A- (Datum maart 1, 2024)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Portugese wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Portugal of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fundo de Garantia de Depósitos. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.fgd.pt/en):

Depositogarantiestelsel Portugal (Fundo de Garantia de Depósitos, FGD)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie FGD of bank aangewezen door het FGD
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 1 miljoen Europese klanten voor meer dan € 60 miljard bij onze 257 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.