Banca Progetto

Sparen bij Banca Progetto uit Italië

3,50
%
p.j.
Spaarrekening | EUR

Deposito sparen

Zekerheid van een vaste rente tot 3,60% p.j.

Keuze uit looptijden van 6 maanden t/m 3 jaar

Regel alles eenvoudig online

Geheel gratis – geen verborgen kosten

Alle spaarproducten van Banca Progetto

Rentetarief Looptijd/Product Valuta
3,50 % p.j.
Spaarrekening EUR
3,50 % p.j.
3 maanden EUR
3,50 % p.j.
6 maanden EUR
3,50 % p.j.
9 maanden EUR
3,60 % p.j.
1 jaar EUR
3,60 % p.j.
2 jaar EUR
3,60 % p.j.
3 jaar EUR

Over Banca Progetto

De Italiaanse Banca Progetto werd opgericht in 1994 en maakt sinds december 2015 deel uit van het Amerikaanse Oaktree Capital Management, een van de grootste investeringsmaatschappijen ter wereld met circa $179 miljard onder beheer per juni 2023. De bank is actief in Italië en heeft haar hoofdkantoren in Milaan en Rome. Haar productportefeuille omvat met name beleggingsproducten, leningen voor de publieke sector en financieringsmogelijkheden voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Bij Progetto kun je je spaarproduct(en) 100% online openen en beheren. Je voltooit een aanvraag binnen 1 minuut in je Online Banking omgeving – er zijn geen aanvullende documenten vereist.

Details

Effectief rentetarief
3,50 % p.j.
Nominaal rentetarief
3,50 % p.j.
Beschikbaarheid
Altijd in zijn geheel op te nemen met een opzegtermijn van 4 werkdagen
Rente-uitkering
Bij beëindiging
Rentewijziging
Rentetarief is variabel - je wordt 7 werkdagen van tevoren geïnformeerd over eventuele rentewijzigingen
Kosten
Geen
Rente-op-rente
Ja
Aanvullende informatie
Rente wordt jaarlijks in de eerste week van januari bijgeschreven op de spaarrekening
Bijzonderheden
Bij opening kies je een vast inlegbedrag. Geld bijstorten of deels opnemen is niet mogelijk: je kunt alleen de gehele inleg + opgebouwde rente opnemen. Je kunt meerdere spaarrekeningen (tegelijkertijd) openen en aanhouden.
Valuta
EUR
Min./max. bedrag
10.000 – 100.000  EUR
Verlenging
Niet van toepassing
Bronbelasting
Italië heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Over het land

Italië is een republiek in Zuid-Europa, is een van de grootste economieën ter wereld en is volgens de Human Development Index (HDI) een van de meest ontwikkelde landen. Daarnaast is Italië een van de oprichters van de EU en lid van de eurozone sinds 2002. Italië is een belangrijke handelspartner voor Nederland. In Europa handelen wij alleen meer met Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

S&P Kredietstatus land: BBB (Datum april 23, 2021)

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Italiaanse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Italië of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi. Kenmerken van het depositogarantiestelsel (zie ook https://www.fitd.it/Home):

Depositogarantiestelsel Italië (Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi, FITD)
Beschermingslimiet € 100.000 per rekeninghouder per bank
Uitbetalingstermijn 7 werkdagen
Uitbetalingsvaluta Euro
Uitvoerende instantie FITD of bank aangewezen door het FITD
Methode van uitbetaling Girale betaling

Wat is Raisin?

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig onlineOnze diensten zijn gratis voor jou: Raisin ontvangt een commissie op bemiddeld spaargeld van zijn partnerbanken. Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij onze 179 partnerbanken.

Om te sparen bij onze partnerbanken open je je gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

Je spaargeld wordt gedekt door wettelijke depositogarantiestelsels tot € 100.000 per rekeninghouder per bank, of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. Lees meer over depositogarantie >>

Vragen of feedback? Onze klantenservice staat elke werkdag (8:30 – 16:30) voor je klaar. Tel. 085 064 4479 of stuur ons een e-mail op klantenservice@raisin.nl.